ایران پرس - رییس جمهوری کره جنوبی به درخواست نخست وزیر ژاپن مبنی بر برگزاری رزمایش مشترک با آمریکا در شبه جزیره کره پاسخ منفی داد.

«مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی روز شنبه، درخواست «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن برای برگزاری مانور نظامی مشترک با آمریکا در شبه جزیره کره را رد کرد.

این در حالی است که دیروز جمعه برای نخستین بار پس از پایان جنگ دو کره در سال 1953 میلادی، هیات بلند پایه ای به ریاست «کیم یونگ نام» مرد شماره دو پیونگ یانگ و همچنین خواهر رهبر کره شمالی بنا به درخواست مقامات کره جنوبی برای شرکت در مراسم افتتاحیه بازی های المپیک زمستانی «پیونگ چانگ» به این کشور سفر کردند.

هیات کره شمالی روز شنبه نیز در دیدار با رییس جمهور کره جنوبی به طور رسمی از وی برای سفر به پیونگ یانگ دعوت کرد.

کره شمالی با محکوم کردن رزمایش در شبه جزیره کره بر قطع همکاری نظامی کره جنوبی با آمریکا تاکید دارد.

مخالفت رییس جمهوری کره جنوبی با پیشنهاد ژاپن برای برگزاری رزمایش مشترک سه جانبه با آمریکا در آبهای شبه جزیره کره نشان می دهد که «مون جائه این» قصد دارد روند امیدوار کننده در احیای احتمالی گفتگوهای سئول و پیونگ یانگ را تداوم ببخشد.

گفتگوهای نتیجه بخش دو کره برای حضور ورزشکاران کره شمالی در بازی های المپیک زمستانی در کره جنوبی و حضور مرد شماره دو پیونگ یانگ و خواهر رهبر کره شمالی دو مصداق این روند امیدوارکننده برای «مون جائه این» است. البته باید توجه داشت که آمریکا با بهبود روابط دو کره و عادی شدن شرایط در شبه جزیره کره مخالف است.

«آندره ایوانوف» کارشناس ارشد روس و استاد روابط بین الملل بر این باور است که در هر مرحله، به محض اینکه فضایی برای صلح در شبه جزیره کره حاصل می شود، آمریکا اتهامات جدید و خواست های جدیدی را طرح می کند. این مساله تمایل به توافق را در این منطقه را از بین می برد. 

رزمایش های مشترک آمریکا،کره جنوبی و ژاپن درشبه جزیره کره در سال های اخیر یکی از عناصر حساسیت برانگیز برای کره شمالی بوده که تنها نتیجه آن تشدید مخاصمه بین دو کره و امنیتی تر شدن منطقه بوده است.

از نظر مقامات پیونگ یانگ،رزمایش های مشترک در شبه جزیره کره با حضور آمریکا، ژاپن و کره جنوبی با هدف ایجاد  فضای روانی، محاصره دریایی و تشدید فشارها بر کره شمالی است که البته آثار طولانی مدت آن هم برای امنیت ملی این کشور به خصوص تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه زیان بار است.

 استقرار سامانه موشکی آمریکا (تاد) در کره جنوبی

 آمریکا با استقرار جنگ افزارها واعزام ناوهای پیشرفته در شبه جزیه کره و برگزاری رزمایش های مشترک به طور متوالی، قصد دارد  کره شمالی را تهدیدی دائمی برای این منطقه معرفی کند و با ایجاد هراس ازاین کشور، درچارچوب نگاه تجاری به مسئله امنیت، قرار گرفتن متحدان خود از جمله ژاپن و کره جنوبی در چتر امنیتی واشنگتن را به پرداخت هزینه های آن مشروط کند.

فروش سامانه موشکی تاد به کره جنوبی توسط آمریکا هم در چارچوب ایجاد هراس از برنامه های دفاعی و نظامی کره شمالی انجام شد که اقدامات تحریک آمیز کاخ سفید ضد این کشور در توسعه و آزمایش موشکی و هسته ای پیونگ یانگ نقش اصلی را ایفاء کرده است.

به عبارتی، آمریکا در چارچوب راهبرد فروش امنیت به متحدان خود به خصوص ژاپن و کره جنوبی با  تهدید و تحریک کره شمالی، این کشور را به آزمایش های موشکی و هسته ای وادار می کند و سپس با بزرگنمایی تهدید پیونگ یانگ و ایجاد یک نیاز ساختگی امنیتی،شرایط را برای خود به منظور فروش تسلیحات به این کشورها فراهم می کند.

با توجه به اعلام مکرر کره شمالی درتهدید خواندن رزمایش های مشترک آمریکا با کره جنوبی و ژاپن در منطقه،مون جائه این در تصمیمی که می تواند نقطه عطفی در روابط امنیتی و نظامی سئول با واشنگتن باشد، با مخالفت با برگزاری رزمایش مشترک تلاش کرده تا برای پیونگ یانگ اعتماد سازی کند. 114/116

بیشتر بخوانید:

دیدار رییس جمهور کره جنوبی با مقام کره شمالی+ ویدئو

ابراز امیدواری رییس‌جمهور کره جنوبی به صلح دو کره

دیپلماسی ورزشی کره جنوبی در قبال کره شمالی/ تحلیل