ایران پرس: ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نخستین سفر خود پس از آغاز جنگ اوکراین به آمریکا را پایان داد. این نخستین سفر خارجی زلنسکی پس از آغاز جنگ در اوکراین بود.

زلنسکی در این سفر شامگاه چهارشنبه با جو بایدن، رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. دو طرف در بیانیه خبری خود بر تداوم حمایت های مالی و نظامی آمریکا از اوکراین و وضع تحریم‌های بیشتر علیه روسیه تاکید کردند. در این راستا بایدن در اظهارات خود ضمن تایید ارائه سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت به اوکراین در قالب کمک‌های نظامی جدید به ارزش ۱.۸۵ میلیارد دلار، از انتظار برای تایید ۴۵ میلیارد کمک نظامی اضافی به اوکراین خبر داد .زلنسکی نیز این سفر را مرحله جدیدی از روابط اوکراین و آمریکا دانست و بر مواضع پیشین خود در قبال مذاکره با روسیه برای پایان جنگ تاکید کرد.رئیس جمهور اوکراین پس از این دیدار، برای سخنرانی و رایزنی با رهبران کنگره و رؤسای کمیته امنیت ملی هر دو حزب آمریکا به محل کنگره ایالات متحده رفت.

تکرار اظهارات ضد روسی و ایران در کنگره آمریکا توسط زلنسکی

زلنسکی در کنگره آمریکا اظهارات ضد روسیه و ایران خود را تکرار کرده و گفت: کمک‌های میلیارد دلاری شما به اوکراین که برای مقابله ما با تهاجم روسیه تصویب شده، کمک به خیریه نیست! بلکه سرمایه گذاری در امنیت جهانی و دموکراسی است. مبارزه سربازان اوکراینی علیه روسیه شبیه به مبارزه سربازان آمریکایی علیه هیتلر در سال ۱۹۴۴ است و اوکراین هرگز تسلیم روسیه نخواهد شد.»این موضع گیری نشان می دهد که بر رغم برخی درخواست ها برای پایان دادن به جنگ اوکراین و آغاز مذاکرات صلح بین مسکو و کی یف ، اما رئیس جمهور اوکراین بر این تصور است که نبردی ایدئولوژیک را علیه روسیه دنبال می کند که مصداق مبارزه لیبرالیسم آمریکایی علیه نازیسم آلمانی است. بدین ترتیب با افزایش کمکهای آمریکا که در بسته جدید آن بیش از 1.85 میلیارد دلار بوده و به طور کلی شامل 45 میلیارد دلار خواهد شد دولت غربگرای اوکراین دامنه جنگ را گسترش خواهد داد.

اکنون مساله مهم در کمک های واشنگتن به کی یف سامانه پدافند هوایی و موشکی پاتریوت است که اعطای آن واکنش شدید روسیه را برانگیخته است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز پنج شنبه تصریح کرد : ارسال سامانه پاتریوت به اوکراین باعث طولانی شدن درگیری می‌شود. اگر سامانه‌های پاتریوت آمریکایی به اوکراین فرستاده شود، آن را نابود خواهیم کرد.نکته مهمی که روسیه بر آن تاکید کرده هدف نهایی ایالات متحده از ارائه کمک های عظیم نظامی و تسلیحاتی به اوکراین است. از دیدگاه مسکو هدف آمریکا از تداوم این جنگ تضعیف هر چه بیشتر روسیه با هدف نهایی تجزیه آن است .این مساله ای است که از دوره شوروی آمریکایی ها به دنبال آن بوده اند.

پوتین در زمینه گفت:  آمریکا از مدت‌ها پیش در منطقه درگیر عملیات بوده است و آنها در دوران شوروی زمینه را آماده می‌کردند. آمریکا برای مدت طولانی درگیر مناقشه علیه روسیه بوده است، نه فقط امروز و پس از سفر زلنسکی به واشنگتن.بدین ترتیب انتظار می رود که جنگ اوکراین که هم اکنون نیز در پایان دهمین ماه خود موجب تلفات عظیم انسانی و خسارات نظامی گسترده و نیز نابودی زیر ساخت های اوکراین شده است نه تنها پایان نیابد بلکه با توجه به موضع زلنسکی و پشتگرمی او به حمایت های گسترده آمریکا در ماههای آتی نیز هم چنان با شدت ادامه پیدا کند. البته این بار احتمال توسعه دامنه این جنگ به داخل خاک روسیه بیسار بیش از گذشته خواهد بود.

مسلما تداوم این جنگ احتمال تسری آن به کشورهای همسایه اوکراین به ویژه لهستان و یا جمهوری های سه گانه بالتیک را افزایش خواهد داد که این امر به منزله تقابل نظامی مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

13

بیشتر بخوانید:

هدف سفر زلنسکی به واشنگتن، ادامه جنگ نیابتی علیه روسیه است