به گزارش ایران پرس، سران گروه 20 در بیانیه پایانی نشست خود به تشدید تنشهای تجاری و ژئوپولیتیک در جهان اذعان کردند.
در این بیانیه آمده است: «مهمتر از همه، (این است که) تنشهای تجاری و ژئوپولیتیک افزایش یافته است.»
در این بیانیه همچنین بر ضرورت ادامه حمایت از فعالیت های اقتصادی بانکهای مرکزی کشورهای عضو ضمن حفظ ارتباط با یکدیگر تأکید شده است.
در همین حال سران کشورهای عضو گروه 20 ، به جز آمریکا، در بیانیه پایانی نشست خود بار دیگر به اجرای کامل توافق آب و هوایی پاریس متعهد شدند.
در بیانیه پایانی نشست گروه 20 بخشی که به تعهد مربوط به توافق پاریس است با کلماتی مشابه با آنچه که در بیانیه پایانی اجلاس پارسال گروه 20 منتشر شده بود، نوشته شده است، اما به علت مخالفت آمریکا این کار به سختی انجام شد.
گروه 20 شامل 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، بریتانیا، هند، اندونزی، ایتالیا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، ترکیه و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا است.
تغییرات اقلیمی یکی از مهمترین نگرانی های کنونی در جهان است، اما "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا با خارج کردن این کشور از توافق آب و هوایی پاریس عملاً نشان داد به مقابله با تغییرات اقلیمی اعتقادی ندارد.
ترامپ همچنین برای افزایش تولید سوخت های فسیلی از جمله نفت، قوانین و مقررات وضع شده در دوران "باراک اوباما" رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را لغو کرد.
گرمایش جهانی یا گرم شدن زمین، منجر به افزایش میانگین دمای زمین و سطح اقیانوس ها شده و با تغییر آب و هوای زمین در نهایت باعث خشکسالی شدید، گرمای سوزان و توفانهای وحشتناک می شود.
توافق پاریس با موضوع تغییرات جوی و تدابیر لازم برای جلوگیری از عواقب فاجعه آمیز آن، توافقنامهای است که در پی مذاکرات طولانی به ابتکار سازمان ملل متحد در دوازدهم دسامبر سال 2015 به امضاء 195 کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران رسید و در سال 2016 به مرحله اجرا در آمد.
117
بیشتر بخوانید:
سایه اختلافات تجاری آمریکا و چین بر اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن
دیدار روسای جمهوری روسیه و ژاپن با امریکا در حاشیه نشست سران گروه ۲۰