ایران پرس: سناریوی «ایران‌هراسی» تاکنون با سوژه هایی همچون ادعای مداخله ایران در کشورهای منطقه، تهدید سازی از قدرت نظامی و موشکی، ادعای حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و القای نگرانی در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران دنبال شده است.

در این مقطع نیز شاهد تکرار یک سناریوی جدید رسانه‌ای از نوع اتهام سازی های موهوم بر ضد ایران هستیم که در گزارش ساختگی نشریه «پولیتیکو» POLITICO مطرح شده است.

این نشریه در شماره جدید خود به نقل از منابع طلاعاتی آمریکا و مقامات نزدیک به دولت این کشور مدعی شده که ایران درصدد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی است. این سناریوها غالبا محصول اتاق های فکر آمریکایی - صهیونیستی است.

یازدهم اکتبر 2011 نیز یک مقام بلندپایه ایالات متحده بدون سند و مدرک ادعا کرده بود که ایران با استفاده از عواملی در صدد ترور سفیر عربستان در آمریکا بود؛ ادعایی که با اعتراض شدید ایران مواجه شد و دولت تهران طی نامه ای به سازمان ملل خواستار پیگیری موضوع از طریق مراجع بین المللی شد.

اکنون هم به نوعی دیگر شاهد متهم کردن ایران زیر پوسته گزارش یک رسانه آمریکا در قالب ادعای طراحی ایران برای یک اقدام تروریستی هستیم. این ادعا در حالی مطرح می شود که مستندات نشان می دهند بسیاری از گروههای تروریست، ساخته و پرداخته آمریکا هستند.

به اذعان مقامات آمریکا، القاعده و بسیاری دیگر ازگروههای تروریستی توسط سازمان های اطلاعاتی آمریکا و اسراییل بوجود آمدند تا برای پیشبرد اهداف مداخله جویانه آنها بکار گرفته شوند.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در واکنش به این ادعا تصریح کرد: "این آمریکا و رژیم فعلی در کاخ سفید است که خصوصا در سال‌های اخیر با اقدامات بی‌شمار خارج از روش‌های پذیرفته شده بین‌المللی از جمله طراحی و اجرای ده‌ها نقشه ترور و مداخلات نظامی و اطلاعاتی، خروج از توافقات پرشمار بین‌المللی، نقض تمامیت ارضی کشورها و ترور ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی فرمانده سرافراز مبارزه با تروریسم، بی‌اعتنایی خود به اصول اولیه دیپلماتیک را به نمایش گذاشته و به رژیمی سرکش در عرصه بین‌الملل بدل شده است."

جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها اعلام کرده است، پیگیری حقوقی بین‌المللی در ارتباط با ترور مجرمانه و بزدلانه سردار سلیمانی را در تمامی سطوح ادامه خواهد داد و این اقدام تروریستی را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند.

استفاده ابزاری دولت آمریکا از رسانه ها برای دستیابی به اهداف سیاسی خود

گزارش مغرضانه و هدفمند منتشر شده در این رسانه‌ آمریکایی از جنبه دیگری نیز قابل تامل است. نگاهی به گذشته نشان می دهد که واشنگتن و برخی از پایتخت‌های اروپایی که ید طولانی در صحنه‌سازی و ایجاد جوهای روانی در دنیا دارند در مقاطع حساس سیاسی از رسانه ها برای ایجاد بحران های ساختگی ودستیابی به اهداف سیاسی بهره می‌گیرند.

در این برهه نیز با توجه به تحولات منطقه و مخالفت های فزاینده با یکجانبه گرایی آمریکا و همچنین اوضاع آشفته و سرکوب های خونین اعتراضات مردمی در آمریکا در فضای رقابت های انتخاباتی این کشور؛ جریان سازی رسانه ای برای تغییر فضای سیاسی دور از انتظار نیست.

بویژه آنکه سابقه رقابت های انتخاباتی در آمریکا نشان می دهد که از این نوع فضا سازی ها  به عنوان ابزار در رقابت های انتخاباتی و تاثیر گذاری بر افکار عمومی از سوی حزب حاکم استفاده می شود.

همانگونه که سخنگوی دستگاه دیپلماسی در حساب کاربری خود در توییتر یادآور شد: "جنگ‌افروزان آمریکایی در دولت «جرج بوش» رئیس جمهوری پیشین آمریکا از روزنامه‌نگاران زودباور استفاده کردند تا جنگ 7 تریلیون دلاری عراق را به مردم بفروشند و حالا هم دوباره در حال تکرار همان کار هستند و از پولیتیکو برای نشر دروغ‌هایشان استفاده می‌کنند.رسانه‌های آمریکا باید هوشیار باشند که از سوی سیاستمداران به کار گرفته نشوند."

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

استفاده ابزاری جنگ‌افروزان آمریکایی از روزنامه‌نگاران زودباور