این مساله از آنجایی اهمیت دارد که اقدامات غیر قانونی مانند آشوب افکنی و تعرض به اماکن عمومی و دولتی و نیز سفارت های خارجی موجب بروز بی ثباتی و ناامنی شده و کیان جامعه را در معرض خطر قرار می دهد.
چگونگی مواجهه با ناامنی در همه کشورها از اصول مهم حرفه ای پلیس محسوب می شود و به شیوه های مختلف به اجرا در می آید.
در جریان تهاجم 6 ژانویه 2021 به کنگره آمریکا، پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا برخورد شدیدی با مهاجمان داشت که منجر به کشته و مجروح شدن شماری از دوطرف شد.
هم چنین در جریان بروز اعتراضات خشونت آمیز در کشورهای اروپایی همواره پلیس این کشورها، برخورد های جدی با معترضان و آشوب گران داشته که از جمله آنها می توان به تقابل پلیس فرانسه با جنبش جلیقه زردها دراین کشور و نیز برخورد های مکرر با اعتراضات و آشوب های خیابانی در بسیاری از کشورهای غربی از جمله آمریکا و آلمان و بریتانیا اشاره کرد.
اهمیت این امر از آنجاست که در پی بروز اغتشاشات اخیر در ایران که البته با مقابله فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مواجه شده، شماری از آشوب طلبان اعم از عناصر گروهک منافقین، سلطنت طلبان و بقایای گروه های معاند در برخی پایتخت های اروپایی از جمله پاریس و لندن فرصت را غنیمت دانسته و تلاش کردند تا با تجمع در مقابل سفارت ایران در این شهرها، این مراکز را به تصرف در آورند.
با توجه به وظایف پلیس در این کشورها، ماموران انتظامی این کشورها به مقابله با آنها پرداخته و مبادرت به دستگیری شماری از آنها کرده اند.
در بیانیهای که پلیس لندن منتشر کرد، آمده است در جریان تجمعی که روز یکشنبه مقابل سفارت ایران برگزار شد جمع قابل توجهی قصد ایجاد آشوب و بینظمی داشتند.
اداره پلیس لندن اعلام کرد که در درگیریهای بیرون سفارت ایران در لندن، ۱۲ نفر دستگیر و حداقل پنج مامور پلیس «بهشدت زخمی» شدند.
اسکاتلندیارد گفت اغتشاش ابتدا بیرون سفارت شروع شد و سپس مرکز اسلامی بریتانیا هدف حمله قرار گرفت و آشوبگران با سنگ، بطری و سایر اشیا به این مراکز حمله کردند.
مساله قابل توجه اینکه اغتشاشگران حتی مرکز اسلامی بریتانیا را که یک موسسه مستقل در زمینه فعالیت های اسلامی است هدف حملات خود قرار دادند.
در پاریس نیز روز یکشنبه رویدادی مشابه رخ داد و ماموران پلیس فرانسه با چندین نفر از آشوبگران مقابل سفارت ایران برخورد کرده و آنها را بازداشت نمودند.
شرکت کنندگان در این آشوب با پرتاب کوکتل مولوتف و سردادن شعارهای موهن علیه پلیس فرانسه و نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش میکردند ماموران را وادار به عقب نشینی کنند؛ اما تلاش آنها با برخورد قاطع پلیس روبرو شد.
اکنون در ایران نیز که شماری از اغتشاش گران و آشوب طلبان به بهانه درگذشت مهسا امینی در چند روز اخیر به اقدامات خشونت آمیز و دامن زدن به آشوب و تخریب اموال عمومی و حمله به نیروهای پلیس پرداخته اند نیز پلیس به اجرای همان وظیفه ذاتی که در همه کشورها به عهده آن است، پرداخته و با اغتشاشگران برخورد می کند.
کشورهای غربی از جمله اتحادیه اروپا به بهانه حقوق بشر زبان به اعتراض در این باره گشوده اند، در حالی که حتی در دموکراسی های غربی نیز با اشخاصی که کیان وامنیت جامعه را با رفتارهای خشونت بار و آشوب طلبی و تخریب اموال عمومی در معرض خطر قرار می دهند، برخوردهای شدیدی صورت می گیرد.
حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به راهپیمایی و گردهمایی بزرگ مردم ایران در روز یکشنبه در محکوم کردن اغتشاشات و درخواست برای مقابله با اغتشاشگران تاکید کرد که پیام راهپیمایی بزرگ مردم ایران به غرب رسید، اما آنها نمی خواهند حقایق و واقعیت ها را در ایران باور کنند و نمی خواهند که در رسانه های خود بازتاب دهند، بلکه این حقایق را همواره بایکوت می کنند.
سیدرضا میرطاهر