" الهام علی اف " رییس جمهوری آذربایجان در پیامی به مناسبت 31 دسامبر، پیشاپیش آذری زبان های جهان را ملزم به تامین منافع باکو دانست ! الهام علی اف در پیامی به مناسبت آن چه که روز همبستگی آذری زبان های جهان " نامگذاری شده است، تمامی آذری های دنیا را به تلاش برای تامین منافع جمهوری آذربایجان فرا خواند.
پیام سال جاری الهام علی اف در حالی منتشر شده است که، مردم مسلمان جمهوری آذربایجان از سیاست های اسلام ستیزانه وی و حزب حاکم یعنی آذربایجان (یاپ) به تنگ آمده اند. طی بیش از یک دهه گذشته که از زمامداری شخص الهام علی اف سپری شده است ، مروری بر مسائل داخلی جمهوری آذربایجان نشان می دهد که، سیاست اسلام ستیزی مهمترین سیاست حاکمیت باکو بوده است.
در واقع، از نگاه الهام علی اف، اسلام ستیزی بر باز پس گیری اراضی جمهوری آذربایجان اولویت بیشتری دارد. به همین دلیل است که طی بیش از یک دهه گذشته، مسائلی نظیر ممنوعیت بخش اذان از بلندگوهای مساجد، تعطیلی و تخریب شمار زیادی از مساجد، کشف حجاب در مدارس و بازداشت گسترده معترضان به این اقدام ضد اسلامی دولت باکو در تمامی شهرستان های جمهوری آذربایجان، در اولویت سیاست های حاکمیت باکو قرار داشته است. در مقابل، حاکمیت باکو حتی یک گام مثبت نیز در زمینه باز پس گیری اراضی جمهوری آذربایجان بر نداشته است.
بیش از 98 درصد ازجمعیت ده میلیون نفری جمهوری آذربایجان را مسلمانان تشکیل می دهند. با وجود این، دولت باکو سیاست حمایت از اقلیت های انگشت شمار را در مقایسه با جمعیت مسلمانان جمهوری آذربایجان در پیش گرفته و طی بیش از یک دهه گذشته در دستور کار قرار داده است.
محافل سیاسی مستقل در منطقه، صدور پیام های سالانه رئیس جمهوری آذربایجان به آذری زبان ها را تحریک آمیز و تلاش به منظور مداخله در امور سایر کشورها قلمداد می کنند. بدیهی است که انتشار این گونه پیام ها برغم کم اثر بودن، می تواند به بروز مسائل منفی در روابط کشورهای همسایه منجر شود.
بویژه که روز 31 دسامبر روز واقعی همبستگی آذری زبان های جمهوری آذربایجان با ایران زمین یعنی مام میهن است و حاکمیت باکو با وارونه سازی واقعیت های این روز ، تلاش می کند از این واقعه عظیم در جهت پیشبرد اهداف خود سوء استفاده کند.
واقعیت آن است که، در اواخر عمر نظام حاکمیت سلطه کمونیستی شوروی بر جمهوری آذربایجان ، طی ماه های نوامبر و دسامبر سال 1989 میلادی، مردم مسلمان جمهوری آذربایجان به منظور ابراز علاقه و عشق به سرزمین مادری یعنی ایران زمین، پس ازنزدیک به دو قرن جدایی و دوری اجباری، به صورت گروهی از موانع مرزی ایجاد شده توسط شوروی عبور کرده و در هوای سرد زمستان خود را به رود ارس زده ، به خاک ایران قدم گذاشتند.
کسانی که به خاک ایران پای گذاشتند، تصور می کردند قراردادهای استعماری دوران گذشته سپری شده و آن ها بار دیگر به مام میهن باز خواهند گشت.
اما حیدر علی اف رئیس وقت شورای عالی جمهوری خودمختار نخجوان که خواسته های آتی مردم مسلمان جمهوری آذربایجان را پیش بینی می کرد، ازهمان ابتدای ورود به باکو در سال 1993 میلادی، روز 31 دسامبر را به عنوان روز همبستگی آذری زبان های جهان نامگذاری کرد. در حالی که این روز در اصل، روز همبستگی دو ملت مسلمان و همسایه بوده است و خواهد بود .