ایران پرس- «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه پس سفر به پاراگوئه، بامداد روز دوشنبه وارد کاراکاس پایتخت ونزوئلا شد.

اردوغان در فرودگاه بین‌المللی «سیمون بولیوار» از سوی «خورخه آریزا» و «ولادیمیر پادرین» وزیران خارجه و دفاع و سایر مقام‌های ونزوئلا مورد استقبال رسمی قرار گرفت.

سفر رئیس جمهوری ترکیه و هیات بلندپایه همراه به کاراکاس درحالی انجام شده است که «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در موضع‌گیری شدید علیه دولت ونزوئلا، اخیرا" اعلام کرد: رژیم این کشور سرانجام باید برود.

جیمز متیس که در "اجلاس دفاع ملی ریگان" سخنرانی می‌کرد، درمورد «نیکولاس مادورو» (Nicolás Maduro) رئیس جمهوری ونزوئلا مدعی شد:

"وقتی که یک خودکامه بی مسئولیت کشوری را به سمت ویرانی می‌برد، چنین اتفاقی می‌افتد. به نظر من، کاری که باید انجام شود این است که با متحدان خود در آمریکای لاتین این وضعیت را به ثبات برسانیم".

با توجه به اظهارات اخیر وزیر دفاع آمریکا، باید گفت: سفر رئیس جمهوری ترکیه به کاراکاس، پاسخ منفی به سیاست‌های آمریکا در آمریکای لاتین و واکنش به اظهارات خودخواهانه جیمز متیس است.

روند صعودی روابط ترکیه و ونزوئلا

روابط ترکیه و ونزوئلا طی چند سال گذشته روند صعودی داشته است. در همین راستا، مقام‌های ترکیه و ونزوئلا در شهر آنکارا پایتخت ترکیه، درماه نوامبر سال گذشته، پنج سند همکاری در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل هوایی، گردشگری، کشاورزی و امور امنیتی امضا کردند. 

در عین حال، رییس جمهوری ترکیه در نشست خبری مشترک با «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا، بر مخالفت ترکیه با هرگونه دخالت کشورهای خارجی در امور داخلی ونزوئلا تاکید کرد.

رییس جمهوری ونزوئلا نیز در این نشست خبری، تصریح کرد: امضای اسناد همکاری میان دوکشور، نقطه عطفی درگسترش مناسبات میان آنکارا و کاراکاس به شمار می رود.

در عین حال، نیکلاس مادورو در سخنرانی نوامبر سال گذشته خود در دانشگاه آنکارا خاطر نشان کرد:

"ونزوئلا برای ساختن پایه‌های جهان جدید، ‌دست دوستی به سوی ترکیه دراز کرده است و کاراکاس و آنکارا باید اقدامات بسیاری برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری انجام دهند."

شکی نیست که برای ترکیه برخورداری از رابطه با ونزوئلا از اهمیت زیادی برخوردار است.

در واقع، با توجه به رفتارهای تحقیرآمیز آمریکا علیه ترکیه بویژه پس از کودتای نافرجام ماه ژوئیه سال 2016 میلادی، به نظر می‌رسد که مقام‌های دولت آنکارا نیز به داشتن پایگاهی در محدوده آمریکا تمایل زیادی دارند.

جدا از روابط سیاسی، با برقراری روابط دوستانه، ترکیه می تواند در شرایط مناسب تری، دسترسی خود را به بازار نزدیک به 30 میلیون نفری ونزوئلا تسهیل کند.

نویسنده: محمد علی طالبی

133/120

بیشتر بخوانید:

ورود رئیس جمهوری ترکیه به ونزوئلا

اردوغان؛ ضرورت رفع ابهام از پرونده قتل خاشقجی