ایران پرس - نتایج شمارش آرای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در شیلی حاکی از پیروزی «سباستین پینه را» نامزد راست گرایان و شکست «آلخاندرو گوئیلر» چپ گرا در این انتخابات است.

گولیرا، مجری سابق تلویزیونی و نامزد شکست خورده در انتخابات، اذعان کرد، برنامه های وعده داده شده در تبلیغات نتوانست نظر مثبت مردم را جلب کند و به همین دلیل نیاز به بازنگری در برخی برنامه های حزب سوسیالیسم شیلی وجود دارد. 

پینه را توانست در انتخابات روز یکشنبه، 55 درصد آرا را به دست آورد.

گولیرا نیز 45 درصد آرا  را به دست آورد.

سباستین پینه را پیش از خانم «میشله باشلت»، رئیس جمهوری کنونی، در سال های 2010 تا 2014 رئیس جمهور بود.

به این ترتیب از سال 2006 تا کنون هر دوره ریاست جمهوری میان چپ میانه و راست میانه دست به دست می شود. 

14 میلیون نفر از مردم شیلی واجد شرایط رای دادن بودند اما میزان مشارکت در انتخابات کمتر از 50 درصد بوده است. 

پینه را در دور اول ریاست جمهوری که 19 نوامبر برگزار شد، 37 درصد آرا را به دست آورد.

به اعتقاد ناظران سیاسی، مشارکت عمومی در انتخابات شیلی به طور سنتی اندک بوده و همین مساله در کاهش رای چپ گرایان تاثیر داشته است.

مهمترین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شیلی

به اعتقاد این ناظران، مهمترین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شیلی، دوقطبی شدن جامعه شیلی است؛ به طوری که راست گرایان و چپ گرایان در تبلیغات انتخاباتی خود با لفاظی های شدید عملا به دو جریان کاملا گسسته با اختلافات نظر شدید نمایان گر شدند و مشخص بود پیروزی هر یک از آنها شیلی را در مسیر متفاوتی قرار خواهد داد. 

در یک سوی این قطب بندی، دیدگاه های سوسیال دموکراسی حاکم و در سر دیگر آن در جناح راست، تحکیم و تقویت سیاست های نئولیبرالیستی متکی بر بازار آزاد بود.

«رولاند بندیکتر» Roland Benedikter، پژوهشگر آمریکای لاتینی معتقد است، عملکرد ضعیف میشله باشلت در عرصه های اقتصادی و اجتماعی سهم عمده ای در شکست چپ گرایان داشته است.

با این حال اقتصاد نئولیبرالیستی مورد نظر پینه را نیز نمی تواند به بهبود اقتصاد شیلی منجر شود؛  چرا که این سیاست، در عمل بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین را در سه دهه آخر قرن بیستم در آستانه ورشکستگی کامل اقتصادی قرار داد.

به طور کلی به نظر می رسد، بی اعتمادی مردم به هر دو طیف چپ و راست، به بی اعتنایی به انتخابات منجر شده است.

گولیرا وعده رفاه اقتصادی داده بود که باشلت، هم حزبی او چهار سال پیش وعده داد اما عملی نکرد و پینه را هم اقتصاد آزاد را برنامه اصلی دوره ریاست جمهوری خود می دانست که مردم شیلی از این سیاست نیز به شدت آسیب دیده اند.

نویسنده: تهمینه بختیاری

116/110

بیشتر بخوانید:

«سباستین پینیه را» پیروز انتخابات ریاست جمهوری شیلی شد+ ویدئو

استعفا دسته جمعی مقامات اقتصادی شیلی