انتخابات عمومی نیجریه 25 فوریه و با مشارکت قابل توجه شهروندان این کشور برگزار شد. اگرچه نامزدهای مختلفی در این انتخابات حضور داشتند، اما رقابت اصلی میان «اتیکو ابوبکر» از حزب دموکراتیک خلق، «پیتر گرگوری اوبی» از حزب کارگز و«احمد بولاتینوبو» ازحزب حاکم (حزب کنگره همه ترقی خواهان ) بود.
اکنون بر اساس اعلام ستاد مرکزی انتخابات نیجریه، «احمد بولاتینوبو» با کسب 36.6 آرا، بیشترین میزان رای را از آن خود کرده است. «آتیکو ابوبکر» 29 درصد آرا و «پیتر گرگوری اوبی» 25 درصد آرا را کسب کرده اند.
این در حالی است که بسیاری از شهروندان نیجریه به ویژه جوانان، حامی پیتر اوبی بودند. وی با وعده یک نیجریه جدید دراین انتخابات شرکت کرده بود.
«لوئیز دیواست» کارشناس سیاسی در این زمینه می گوید: "نیجریه ها مصمم بودند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را به گونه ای تغییر دهند که وضعیت کشورشان از چالش های کنونی آن نجات یابد."
با این حال تاخیر در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری نیجریه و برخی روندها در برگزاری انتخابات سبب شده تا نامزدهای این انتخابات نارضایتی خود را اعلام و حتی ستاد انتخابات را به دستکاری در آرا متهم کنند.
اما اکنون با اعلام رسمی نتایح انتخابات ریاست جمهوری نیجریه، انتظار می رود حیات سیاسی واقتصادی جدیدی دراین بزرگترین کشور آفریقا آغاز شود.
«محمدو بوهاری» در حالی پس از دو دوره ریاست جمهوری این مسند را ترک می کند که نیجریه به رغم همه وعده های وی، با بحران های عمیق سیاسی، امنیتی و اقتصادی روبه رو است. تورم دو رقمی، رشد اقتصادی ضعیف و ناامنی فزاینده از جمله حادترین مسائل کنونی نیجریه به شمار می آید.
چالش های اقتصادی و امنیتی نیجریه
به رغم اینکه نیجریه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت است، کمبود مواد سوختی و نایاب شدن پول نقد باعث تشکیل صفوف طولانی در جایگاههای سوختگیری و نیز مقابل بانکها شده است. کارخانجات صنعتی نیز اعلام کرده اند در صورت مرتفع نشدن کمبود بنزین و نایابی پول نقد، تولید آنها 25 درصد کاهش خواهد یافت.
در محورامنیتی نیز شرایط در نیجریه وخیم تر شده است. بوهاری به رغم وعده ها نتوانسته است گروه های تروریستی به ویژه گروه تروریستی بوکوحرام را در این کشور مهار کند. همچنین، حمله های تروریستی دراین کشور گسترش یافته است و بسیاری از شهروندان نیجریه ای دراین حملات کشته شده اند.
در چنین شرایطی، رئیس جمهوری جدید نیجریه قرار است اواخر ماه مه سال جاری پس از یک دوره گذار سه ماهه، جایگزین محمدو بوهاری شود. «احمد بولاتینوبو» که جز ثروتمندان نیجریه و جز سیاستمدارانی محسوب می شود که فرمانداری لاگوس بزگترین شهر نیجریه را در کارنامه خود دارد، متعهد شده است تا تعداد نیروهای امنیتی را افزایش دهد، تولید نفت خام را سه برابر کند، بدهی خارجی را کاهش دهد و دسترسی شهروندان به منابع مالی را آسان تر نماید.
آنان انتظار دارند رئیس جمهوری جدید علاوه بر این که اقتصاد نیجریه را به مسیر درست، بازگرداند، خشونت های افراط گرایان، جدایی طلبان و راهزنان مسلح در مناطق وسیعی از نیجریه را نیز خنثی نماید.
«بولا تینوبو» که در زادگاه خود «پدرخوانده سیاسی» نام گرفته است اکنون قرار است اداره نیجریه را برعهده بگیرد. بسیاری از شهروندان این کشور در انتظار روزهای بهتر در دوران «بولا تینوبو» هستند؛ اما به نظر می رسد رئیس جمهوری بعدی نیجریه راه دشواری در پیش داشته باشد.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117