به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از ایرنا، «انتزو موئاورو میلانزی» وزیر امور خارجه ایتالیا گفت، تصمیم اتریش برای بستن گذرگاه مرزی برنرو (میان ایتالیا و اتریش) خلاف سیاست های اتحادیه اروپا است و کشوری که آن را اجرا کند، باید مسئولیت ها و پیامدهای آن را نیز بپذیرد.
«متئو سالوینی» وزیر کشور ایتالیا نیز اعلام کرد که در گفتگوی تلفنی با «هورست زیهوفر» وزیر کشور آلمان، با وی پیرامون راه حل های مشترک مقابله با مهاجرت های غیرقانونی مذاکره کرده است.
دولت اتریش اعلام آمادگی کرد، در صورت اجرایی شدن برنامه دولت آلمان درباره سیاست های پذیرش پناهجویان، سیاست بستن مرزهای جنوبی را در پیش می گیرد.
سران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا، درنشست شورای اروپا پس از 13 ساعت مذاکرات دشوار در مورد بیانیه نهایی از جمله موضوع مهاجران به توافق رسیدند.
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا که از مخالفان توافق بود، پس از اعلام توافق گفت که کشورش در مورد مسئله مهاجران غیرقانونی تنها نیست.
مسئولیت مشترک در قبال پناهجویانی که وارد اروپا می شوند، اختصاص پانصدمیلیون یورو به صندوق حمایتی اروپا در آفریقا و ایجاد مراکز داوطلبانه اِسکان پناهجویان نکات محوری توافق محسوب می شود.
بر اساس این توافق، کسانی که وارد ایتالیا می شوند، در حقیقت وارد اروپا شده اند و تمامی کشتی هایی که وارد دریای مدیترانه می شوند، از جمله کشتی های بخش خصوصی، باید قوانین مهاجرتی را رعایت کرده و در اقدامات گارد ساحلی لیبی دخالتی نداشته باشند.
درخواست ایتالیا برای لغو تحریم ها علیه لیبی
وزیر کشور ایتالیا همچنین روز جمعه اعلام کرد که رم لغو تحریمهای سازمان ملل متحد علیه لیبی را خواستار است.
به گزارش رویترز، سالوینی به خبرنگاران گفت: برداشتن تحریم های سازمان ملل علیه لیبی می تواند این کشور را برای مقابله با قاچاقچیان انسان و هجوم مهاجران از این کشور به اروپا کمک کند.
وزیر کشور ایتالیا پس از مذاکره با "احمد معیتیق"، معاون نخست وزیر لیبی تصریح کرد که دیگر نمیخواهد شاهد آمدن قایقهای مهاجرانی باشد که ساحل لیبی را به مقصد ایتالیا ترک میکنند و متحدان اروپایی نیز باید اقدامات بیشتری را در این راستا انجام دهند.
بیش از ۶۴۰ هزار مهاجر از سال ۲۰۱۴ به سواحل ایتالیا آمدهاند.
با اینکه این آمار در سال 2017 کاهش قابل توجهی داشته، اما سالوینی مساله مهاجران را به اولویت دستور کار سیاسی ایتالیا تبدیل کرده است.
وزیر کشور ایتالیا یکی از اولویتهای خود را برداشته شدن تحریم تسلیحاتی علیه لیبی دانست که در سال ۲۰۱۱ و با بروز ناآرامیها در این کشور به دنبال سقوط معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی اعمال شد.
135/110
بیشتر بخوانید:
صدراعظم اتریش: با طرح اروپا برای اسکان مهاجران مخالفم
اتریش: کلید حل بحران مهاجرت در دستان آفریقاست