«عادل الجُبیر»، وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با یکی از شبکههای تلویزیونی فرانسه اظهار کرد: این روزها بحرین به کانون طرح ریزی های خیانتکارانه جریان سازشکار در منطقه تبدیل شده است.
چندی پیش یک تشکل بحرینی سفری به سرزمینهای اشغالی فلسطین داشت که این حرکت در راستای اقدام این کشور برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به نیابت از عربستان ارزیابی شد.
کارنامه عادی سازی روابط بحرین با اسرائیل تنها مربوط به این روزها نمیشود، بلکه از سال 1994 که «یوسی سارید»، وزیر وقت محیط زیست اسرائیل در رأس هیئت بلند پایهای به بهانه مشارکت در کنفرانسی درباره مسائل محیط زیست به منامه سفر کرد، آغاز شد.
همچنین در آغاز سال 2000، ولیعهد بحرین با «شیمون پرز»، رئیس پیشین رژیم صهیونیستی در اجلاس اقتصادی داووس دیدار کرد که بعدها نتیجه این دیدار، منجر به تصمیم منامه به بستن دفتر تحریم اسرائیل در بحرین شد.
در سال 2008 نیز پادشاه بحرین شخصا" در حاشیه کنفرانس «گفتگو میان ادیان» در نیویورک با «شیمون پرز» و «تزیپی لیونی»، وزیر خارجه وقت اسرائیل دیدار کرد.
افزایش نشانه های عادی سازی روابط عربستان و بحرین با اسرائیل
روزنامه انگلیسی تایمز اخیرا" در پایگاه اینترنتی خود به نقل از منابع آمریکایی و عربی فاش کرد، نشانه های مربوط به عادی سازی روابط میان عربستان و بحرین با اسرائیل رو به افزایش بوده است.
عربستان نیز به عنوان سرکرده جریان سازشکار در منطقه همواره بدنبال ترفندهایی برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل بوده است.
از جمله اقدامات عربستان در این زمینه می توان به طرح صلح عربی ارائه شده از جانب عربستان در سال 2002 اشاره کرد که به منزله نقشه راه آل سعود برای گسترش مناسبات با رژیم اشغالگر قدس محسوب می شود.
عربستان سعودی از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی روابط رسمی با این رژیم برقرار نکرده است اما همواره دارای روابط پنهان با این رژیم اشغالگر بوده و با سیاستهای آن در منطقه همراهی داشته است.
اسرائیل دشمن درجه یک و مشترک جهان اسلام
عربستان سعودی در حالی در مسیر گسترش همکاریها با رژیم اسرائیل گام برمیدارد که این رژیم دشمن درجه یک و مشترک جهان اسلام است.
عربستان در راستای مطامع غرب و صهیونیستها گامهای مخربی را علیه فلسطینی ها برداشته است و خیانت آل سعود به فلسطینیها رامی توان بوضوح درمطرح کردن «طرح صلح عربی» دید که مضرات آن کمتر از حرکتهای سازشکارانه مصر و اردن در انعقاد توافقنامه سازش با رژیم صهیونیستی نبوده است.
طرح صلح عربی توسط عربستان در سال 2002 مطرح شد؛ این طرح به دلیل نادیده گرفتن بخش اعظم حقوق مردم فلسطین از جمله حقوق آوارگان فلسطینی و بی توجهی به وضعیت اسرای فلسطینی و نیز موضوع به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس به عنوان طرح خائنانه ای علیه آرمان مردم فلسطین شناخته می شود.
قبح رابطه با رژیم صهیونیستی به منزله خط قرمز افکارعمومی در برابر این رژیم اشغالگر و توسعه طلب است اما عربستان و بحرین با گذشتن از این خط قرمزها و چراغ سبز نشان دادن به اسرائیل تنها رسوایی های بیشتر رژیم آل سعود و آل خلیفه را در منطقه رقم زده اند.115/111
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
رژیم آل سعود به دنبال گسترش روابط با رژیم صهیونیستی
افشاگری وزیر اسرائیلی از روابط پنهانی عربستان و رژیم صهیونیستی