اختلاف پارلمان و دولت کویت بر سر قیمت سوخت سرانجام باعث انحلال پارلمان شد.

روزنامه السفیر: صباح الاحمد الصباح امیر کویت دیروز حکم انحلال پارلمان (مجلس امت) را صادر کرد که صدور این حکم بیانگر بروز اختلاف بین دولت و پارلمان درپی افزایش قیمت انواع سوخت در این کشور بود ولی در متن حکم صادره سخن از "مشکلات امنیتی و منطقه ای " به میان آمده است و پیش بینی می شود که انتخابات پارلمانی آتی مجلسی را روی کار بیاورد که با اصلاحات دولت و سیاست کاهش تسهیلات اجتماعی به علت کاهش قیمت نفت همراه تر و همسو تر باشد.

حکم امیر کویت که علت انحلال پارلمان را " شرایط منطقه ای خاص و مشکلات امنیتی " اعلام کرده است، درپی موافقت مرزوق الغانم رئیس پارلمان با برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام صادر شد.

صحنه سیاسی کویت اخیراً به عللی همچون طرح افزایش قیمت انواع سوخت که از اوایل سپتامبر گذشته اجرائی شد، شاهد کشمکش بود. دولت کویت برای جبران کاهش قیمت نفت و کاستن تأثیر آن در درآمدهای این کشور، طرح هائی را همچون افزایش قیمت انواع سوخت آماده و اجراء کرد که این طرح ها با مخالفت نمایندگان پارلمان مواجه شد و دستگاه قضائی نیز طرح های مذکور را غیرقانونی دانست.

امیر کویت پس از دیدار با جابر المبارک الحمد الصباح نخست وزیر این کشور که طرح انحلال پارلمان را پیشنهاد کرده بود، حکم انحلال پارلمان را صادر کرد .

امیر کویت در حکم خود زمان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را تعیین نکرده است ولی طبق قانون اساسی باید در 2 ماه آینده برگزار شود.

پارلمان منحلۀ کویت مؤید و طرفدار سیاست های دولت بود ولی تعدادی از نمایندگانش با طرح افزایش قیمت انواع سوخت مخالفت می کردند به نحوی که حداقل 3 نماینده درخواست استیضاح چند وزیر را ارائه و در درخواست خود برخی مسئولان را به ارتکاب جرایم مالی و اداری متهم کرده بودند.

صالح السعیدی کارشناس سیاسی کویتی می گوید: انحلال پارلمان به دولت این فرصت را خواهد داد که چندان با مخالفت نمایندگان پارلمان جدید مواجه نشود و به سیاست اصلاحات اقتصادی خود ادامه بدهد زیرا نمایندگان پارلمان قبلی هنگام ارائه شدن طرح افزایش قیمت سوخت آخرین سال دوران نمایندگی خود را می گذراندند و برای بحث و بررسی این طرح به زمان زیادی نیاز داشتند و چندان تحت فشار مردمی که آنها را انتخاب کرده بودند، نبودند ولی نمایندگان پارلمان جدید فرصت کافی برای بررسی این طرح خواهند داشت و تحت  فشار شدید مردمی خواهند بود که آنها را انتخاب خواهند کرد.

دولت کویت به علت کاهش جهانی قیمت نفت که از سال 2014 آغاز شد، قیمت انواع سوخت را افزایش داد به نحوی که قیمت برخی از انواع سوخت حتی به میزان 80 درصد افزایش یافته است.

کویت 4 میلیون و 700 هزار نفر جمعیت دارد که فقط یک میلیون و 300 هزار نفر از این جمعیت ساکنین اصلی و بومی این کشور هستند و دولت به این ساکنان اصلی و بومی پیش از افزایش قیمت جهانی نفت تسهیلات و مزایای بسیار اعطا می کرد .

مرزوق الغانم رئیس پارلمان منحلۀ کویت درپی افزایش قیمت انواع سوخت اعلام کرد که دولت در ازای افزایش قیمت سوخت هر ماه مقداری بنزین رایگان به مردم اعطا خواهد کرد.

اکثر احزاب و تشکّل های مخالف کویت انتخابات پارلمانی گذشته را در اعتراض به اقدام دولت در تغییر یکجانبۀ قانون انتخابات تحریم کرده بودند ولی اکثر آنها هم اکنون اعلام می کنند که در انتخابات پارلمانی آتی مشارکت خواهند کرد.  

این هفتمین بار در چند سال گذشته است که پارلمان کویت درپی صدور حکم امیر این کشور یا کشمکش های سیاسی یا صدور حکم قضائی منحل می شود زیرا نمایندگان مخالف پارلمان با دولت که اعضای خاندان سلطنتی عالی ترین سمت های آن را به دست گرفته اند، در همۀ آن سال ها اختلاف و کشمکش داشتند.