به گزارش منابع خبری «ماهر المطرب»، «صلاح الطبیقی» و«ذعار الحربی»از کسانی هستند که نام آنان در قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد رژیم آل سعود در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه فاش شده است.
روز گذشته نیز منبع آگاه در دفتر دادستانی کل ترکیه اعلام کرده بود، در منزل سرکنسول سعودی دراستانبول، بقایای اسید و مواد شیمیایی خاص پیدا شده است و بر اساس نتایج تحقیقات انجام گرفته، جسد جمال خاشقجی با اسید کاملا محو شده است.
«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد رژیم آل سعود دوم اکتبر 2018، پس از ورود به کنسولگری عربستان دراستانبول ناپدید و آخرین گزارش ها حاکی از آن است که وی به دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و از سوی عناصرسازمان اطلاعات این کشور به قتل رسید.
با گذشت زمان هر روز ابعاد جدید تری از پرونده جمال خاشقجی روشن می شود. ابعادی که تمام سرنخ ها را به تصمیم گیران عالی مقامات رژیم آل سهود و شخص محمدبن سلمان ولیعهد عربستان متصل می سازد.
درهمین پیوند،«سعید کمالی دهقان» روزنامهنگار«گاردین» روز جمعه با انتشار پیامی در توئیتر خود مدعی شد،«جمال خاشقجی» روزنامه نگار سعودی مقیم آمریکا به دلیل افشای پشت پرده حمایت «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی از یک شبکه ماهوارهای معاند و فارسی زبان مستقر درانگلیس به قتل رسید.
وی در پیام توئیتری خود نوشت: «من میتوانم تأیید کنم که جمال خاشقجی به این دلیل کشته شد که صبح روز 26 سپتامبر از استانبول تلفنی با من صحبت کرد و این مسئله را افشا کرد که بودجه شبکه «ایران اینترنشنال» ازجانب «محمد بن سلمان» و «سعود القحطانی» تأمین شده است»
امری که روزنامه گاردین نیز آن را در گزارشی تایید کرده بود و نوشته بود که بودجه شبکه فارسیزبان مستقر در انگلیس به نام «ایران اینترنشنال»، از یک شرکت خارجی تامین میشود که مدیرآن تاجری ازعربستان سعودی و مرتبط با «محمد بن سلمان» است.
با این حال، با وجود آشکار شدن ردپای مقامات بلند پایه رژیم آل سعود و شخص «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در این پرونده، ایالات متحده آمریکا اصرار دارد که بن سلمان را از دخالت در این قتل مبرا کند و از بروز هرگونه تغییر ملموسی در سیاست خارجی خود درباره عربستان سعودی خودداری کرده است.
این درحالی است که تحلیلگران امیدوار بودند که قتل وحشتناک جمال خاشقجی بتواند آغازی برای پایان سکوت های بین المللی درباره نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی باشد.
پیش ازاین نیز «رودنی دیکسون» وکیل بین المللی و روزنامه نگار روزنامه گاردین نوشته بود که: برای بسیاری از زنان و فعالان سیاسی که در طی سال های گذشته بازداشت وناپدید شدند، مرگ جمال خاشقجی شگفت آور نبود.
از زمانی که «بن سلمان» برسر کار آمده است سیاست ساکت کردن و سرکوب مخالفان شدت گرفته است.
باید دید آیا فشارهای ترکیه می تواند راه را برای بازداشت کسانی که در این قتل دست داشته اند هموار کند و به آشکار شدن نقش عاملان اصلی و صادر کنندگان دستور این قتل بیانجامد و یا جهان خواهد کوشید به دلیل منافع سیاسی همچنان که چشم خود را برروی صدها جنایت عربستان در یمن بسته است، رویکرد بی تفاوتی خود را ادامه دهد.
امری که بدون شک به افزایش خشونت عربستان و نقض بیشتر حقوق بشر کمک خواهد کرد.
139/118
نویسنده: منوچهر شفیعی
بیشتر بخوانید:
گزارش: امحای جسد «جمال خاشقجی»
اتریش: روایت سعودیها از قتل خاشقجی قانعکننده نیست
قلیچدار اوغلو: نباید به قاتلان «خاشقجی» اجازه خروج از ترکیه داده میشد