تهران- ایران پرس: یک متخصص طب سنتی ایرانی می‌گوید با اصلاح سبک زندگی می‌توان دیابت را به میزان قابل توجهی کنترل کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسین خیراندیش، متخصص طب سنتی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی دیابت با اشاره به روش های درمانی دیابت گفت: پیاده روی منظم راه بسیار خوبی برای کنترل و پیشگیری از دیابت است.

 وی افزود: دیابت خود ریشه چندین بیماری دیگر است که باعث افزایش سطح صفرای سیاه (سودا) در بدن می شود.

خیراندیش گفت: افسردگی و افزایش سطح صفرای سیاه (سودا) از عوارض ابتلا به کووید 19 است که زمینه ابتلا به دیابت را فراهم می کند و در نتیجه باید رفتار و سبک زندگی خود را تغییر دهیم تا از ابتلا به دیابت جلوگیری کنیم.  

این متخصص طب سنتی با تاکید بر اهمیت خوب جویدن غذا گفت: نوشیدن آب سرد بین غذا، خوب نجویدن غذا مضر است و هر غذایی که می خوریم باید کاملا جویده و مصرف شود.

خیراندیش با اشاره به اقدامات دیگر برای پیشگیری از دیابت گفت: نوشیدن آب سرد به ویژه همراه با املاح معده را خنک و زمینه ابتلا به دیابت را هموار می کند.

وی تنفس هوای نرم به صورت تنفس عمیق روزانه و پیاده روی را در پیشگیری از دیابت موثر دانست و گفت: پیاده روی عامل پیشگیری بسیار خوبی برای انواع دیابت است.

خیراندیش استفاده از عصاره گزنه، شنبلیله و نعناع را از مهمترین منابع غذایی در کنترل دیابت عنوان کرد.

وی با اشاره به تاکید فراوان بر طب سنتی و پتانسیل های آن در درمان بیماری ها، خاطرنشان کرد: طب سنتی در ایران اولین گام ها را برای تحول بر می دارد و از این پس استفاده از روش های علمی در طب سنتی آغاز می شود و دهه آینده  یک دهه کار علمی در حوزه طب سنتی خواهد بود.

 روز جهانی دیابت اولین کمپین جهانی آگاهی با تمرکز بر دیابت است و در 14 نوامبر هر سال برگزار می شود.

 ایران پیشرو در طب سنتی

 طب سنتی ایران بر چهار مفهوم بلغم (بلغم)، خون (دم)، صفرای زرد (صفراء) و صفرای سیاه (سودا) استوار است.

 این چهار مفهوم بر اساس آموزه‌های ابن سینا، محقق و پزشک نام‌آور ایرانی، در یک سیستم پزشکی استادانه شکل گرفته است.

 ایران کشوری پیشرو در طب سنتی با هزاران سال سابقه در این زمینه است.  اخیراً کشور طرحی را برای استفاده بیشتر از ظرفیت های طب سنتی آغاز کرده است.

 پیش از این بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی طب سنتی ایران، از صدور مجوز 17 فرآورده طب سنتی برای درمان خبر داده بود که 9 فرآورده آن وارد بازار شده است. // 114