به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "اشتون"، و "هیگل" در این یادداشت که روز پنجشنبه در وبسایت پایگاه خبری "هیل" منتشر شد به مخالفت با استدلالهایی پرداختند که معتقدند وضعیت جهان نسبت به سال 2015 (زمان حصول برجام) تغییر کرده و آمریکا نمیتواند به توافق هستهای اولیه با ایران باز گردد.
"اشتون"، و "هیگل" این استدلالها را «معیوب» دانسته و خطاب به دولت "جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا تصریح کردند جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی در برابر فشار حداکثری دولت "دونالد ترامپ"، رئیسجمهور سابق آمریکا، تسلیم نخواهد شد.
اشتون و هیگل در این یادداشت با اشاره به دیدگاه طرفداران استفاده از فشارحداکثری به عنوان اهرم فشاری جهت اخذ امتیازات بیشتر از ایران در زمینههای موشکی، فعالیت های منطقهای و بندهای زوالپذیر [برجام] تصریح کردند این دیدگاه معیوب است.
اشتون و هیگل در ادامه تأکید کردند، هر گونه الزام برای آغاز مذاکرات جدید یا شرط گذاری برای بازگشت به برجام محکوم به شکست است.
مقامات چین و روسیه نیز در روزهای اخیر خواستار بازگشت بدون پیششرط آمریکا به برجام شده اند.
"برنامه جامع اقدام مشترک" یا "برجام"، توافقی است که سال 2015 میان ایران از یک سو و گروه 1+5 (شامل 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان) حاصل و از ژانویه 2016 اجرایی شد.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور پیشین آمریکا، سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریمهای هستهای را اعلام کرد.
این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده است.
"جو بایدن"، رئیس جمهور جدید آمریکا تا به حال به طور صریح و شفاف سیاستش در قبال برجام را اعلام نکرده است.
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است، که هیچ قید و شرط و مطالبات جدیدی را برای اینکه آمریکا به برجام برگشته و تعهداتش را اجرا کند نخواهد پذیرفت.
120