به گفته پسکوف، پوتین و ترامپ اصول اساسی یکسانی را در سیاست خارجی مد نظر قرار داده اند و این باور نکردنی است.
هم پوتین و هم ترامپ اظهار داشته اند که منافع ملی کشورشان اولویت اول آنها خواهد بود و آمادگی دارند تا روابط کشورشان را با کشورهای دیگر گسترش دهند که البته این مساله به آمادگی سایر کشورها برای تعمیق روابط بستگی خواهد داشت.
استقبال آشکار مسکو از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا، نشان از موضع هوادارانه مسکو از وی دارد.
این مساله تا حد زیادی به دلیل مواضعی است که ترامپ از هنگام شروع مبارزات انتخاباتی خود چه در دور مقدماتی و چه در دور نهایی در باره لزوم بهبود روابط با روسیه و همکاری با آن بویژه در مبارزه با داعش ابراز کرده است.
در عین حال مقامات دولت آمریکا قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، اتهاماتی را درباره تلاش مسکو برای اعمال نفوذ در انتخابات آمریکا به ضرر هیلاری کلینتون و به نفع دونالد ترامپ مطرح کردند.
این مساله با توجه به وعده کلینتون برای تشدید مقابله با روسیه صورت گرفت.
در واقع همین چشم انداز باعث شد تا روسیه نظر منفی در باره روی کار آمدن کلینتون اتخاذ کرده و آشکارا از ترامپ حمایت کند اما در مقابل، ترامپ به عنوان نامزدی که از خارج از سیستم سیاسی مستقر در آمریکا وارد عرصه انتخاباتی شد، دیدگاهی کاملا بر خلاف کلینتون داشته و اساسا قائل به ادامه خصومت کنونی در روابط آمریکا و روسیه نیست، به خصوص اینکه زمینه های همکاری دو کشور درمواردی مانند مبارزه با داعش وجود دارد.
از سوی دیگر، کلینتون برای توجیه رویکرد منفی خود مدعی دخالت روسیه در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با هدف فراهم آوردن زمینه های لازم برای پیروزی ترامپ شده بود.
در حالی که مقامات ارشد روسی به ویژه پوتین، به شدت این اتهام را رد کردند.
با این حال اظهارات سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در روز پنج شنبه تا حدی موید نوعی دخالت روس ها در جریان انتخابات آمریکا است.
وی اعلام کرد که مسکو با برخی نزدیکان دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در دوران مبارزات انتخاباتی وی ارتباط داشته وهمچنان این ارتباط ادامه دارد.
ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی آمریکا، علاوه بر تحسین پوتین به عنوان یک رهبر قدرتمند در برابر اوباما، مواضع دوستانه در برابر روسیه را حتی به مسائل بین المللی کشاند و تعامل همراه با کاهش تنش بین واشنگتن و مسکو را سودمند خواند.
روابط آمریکا و روسیه از سال 2014 بویژه با توجه به مسائلی مانند اقدامات خصمانه ناتو مانند ادامه استقرار سامانه های ضد موشکی در شرق اروپا و گسترش ناتو به سوی شرق، بحران اوکراین و بحران سوریه به شدت تیره شده است.
این تنش ها بویژه در زمینه بحران اوکراین باعث شده تا آمریکا و اتحادیه اروپا از سال 2014 به دلیل دخالت مسکو در اوکراین و کمک به مخالفان دولت این کشور و نیز الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه، مجموعه ای از تحریم های گسترده اقتصادی و مالی را علیه روسیه به اجرا درآورند که واکنش متقابل مسکو را در پی داشته است.
با این حال از دیدگاه کرملین روی کار آمدن ترامپ به منزله فرصتی طلایی برای بهبود روابط مسکو و واشنگتن محسوب می شود.
مقامات روسی از اظهارات مطرح شده از سوی ترامپ درباره عادی سازی روابط با روسیه استقبال کرده اند.
روند کنونی روابط آمریکا و روسیه روند واگرایی فزاینده و کاهش سطح روابط متقابل در همه سطوح است و مسلما روی کار آمدن ترامپ می تواند سمت و سوی این روابط را با آغاز روند حل و فصل اختلافات تغییر دهد.
البته چشم انداز بهبود روابط آمریکا و روسیه، نگرانی برخی کشورهای شرق اروپا را موجب شده که از این مساله هراس دارند که پوتین از وعده ترامپ در باره بهبود روابط با مسکو برای گسترش نفوذ روسیه در این منطقه همانند آنچه که در اوکراین رخ داد بهره برداری کند.