با ورود کروناویروس به ایران که از شهر قم در جنوب استان تهران، شروع شد، تلاش دولت و وزارت بهداشت ایران دوچندان شد و امروز کادر پزشکی و پرستاری با همه توان در میدان مبارزه با این ویروس هستند.
حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز پنجشنبه در دیدار رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با تشکر صمیمانه از وزارت بهداشت و همکاران وزیر، پزشکان، پرستاران و کادرهای درمانی و مجموعه دستاندرکاران پزشکی در مبارزه با ویروس کرونا، خاطرنشان کردند: این زحمات بسیار با ارزش، جایگاه جامعه پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده است و اجر و ثواب الهی را به دنبال خواهد داشت.
علاوه بر کار جهادی جامعه پزشکی ایران، آگاهیسازی و شفاف عمل کردن در زمینه شیوع کروناویروس به اعتماد و همراهی مردم کمک میکند و اکنون به نوعی در جامعه بسیج همگانی در برابر این ویروس شکل گرفته است. این بسیج همگانی یادآور دوران هشت سال جنگ رژیم بعث صدام در عراق با ایران (1980 تا 1988) است که سرانجام به پیروزی ایران در این نبرد نابرابر منجر شد.
گستردگی کروناویروس اگرچه سبب کمبود برخی مواد ضدعفونی برای جلوگیری از مبتلا نشدن به این ویروس شده است، اما کار شبانهروزی شرکتهای مختلف برای تولید ماسک و ژلهای ضدعفونی، اقدامات خودجوش مردم و از همه مهمتر تلاش سخت پزشکان و پرستاران، مسیر مبارزه با کروناویروس در ایران را هموار کرده است.
درهیمن چارچوب؛ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به ریاست "سعید نمکی" وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران شکل گرفته است و به نوعی فرماندهی مبارزه با کروناویروس در عرصههای مختلف پزشکی، آگاهیسازی، شفافیت و اعلام آمار روزانه در اخیتار این ستاد است.
تقویت اعتماد سرمایهاجتماعی؛ مهمترین ابزار برای شکست کروناویروس
بدونشک، آگاهیسازی جامعه از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، همراهی مردم با این ستاد را بیش از پیش افزایش خواهد داد و تقویت اعتماد سرمایهاجتماعی، مهمترین ابزار برای شکست کروناویروس است.
در همین زمینه؛ "کیانوش جهانپور"، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری ایرانپرس، با بیان اینکه آمار مبتلایان به کروناویروس در ایران روزانه منتشر میشود، اظهار کرد: ارائه آمار شفاف و مستقیم کمک شایانی به کنترل این بیماری خواهد کرد.
علاوه بر بُعد ملی مبارزه با کروناویروس، گستردگی شیوع این ویروس در بیش از 40 کشور جهان، همکاری کشورهای درگیر این ویروس را به طور جدی میطلبد. ایجاد مرکز جهانی فرماندهی مبارزه با کروناویروس میتواند پایه همکاری مشترک کشورهای درگیر این ویروس با محوریت سازمان بهداشت جهانی باشد.
اشتراکگذاری تجربه کشورهای درگیر کروناویروس ازجمله چین بهعنوان مبدا شروع این ویروس بهخوبی میتواند به مبارزه کشورهای درگیر بحران کروناویروس کمک شایانی کند. در این میان؛ ایران در عرصه بهداشتی موفقیتهای خوبی در بُعد تولید کالای بهداشتی و دانش پزشکی دارد که نشاندهنده ظرفیتهای لازم ایران برای مدیریت و جلوگیری از شیوع کروناویروس است.115/118
نویسنده: علی کرمی
بیشتر بخوانید:
افزایش شمار قربانیان ویروس کرونا در چین به 2788 نفر
اطلاعیه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه درباره نماز جمعه این هفته کشور