ایران پرس- همزمان با سفر «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به افغانستان، در حمله نظامیان آمریکایی به سه ولایت لوگر، خوست و ننگرهار در شرق افغانستان 22 غیر نظامی افغان کشته و زخمی شدند.

این در حالی است که  «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا دردیدار با محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان در کابل ادعا کرد، هدف آمریکا از ادامه حضور نیروهای این کشور در افغانستان کمک به برقراری صلح و ثبات در این کشور است.

عملکرد نیروهای آمریکایی در افغانستان نشان می‌دهد، این نیروها خود به عامل ناامنی و بحران دراین کشور تبدیل شده‌اند و با کشتار مردم این کشور همچنان جنایت می‌کنند.

آمریکا و سیاست دوگانه‌اش درقبال صلح

این بدان معناست که ادعای مقامات آمریکایی درباره روند صلح افغانستان و کشتار مردم این کشور نه فقط باهم تناقض دارد، بلکه نشان می‌دهد که آنان برای مردم افغانستان هیچ ارزشی قایل نیستند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اخیرا به نظامیان این کشور مستقر در افغانستان اجازه داد تا در عملیات نظامی شرکت کنند.

براساس گزارش‌های منتشر شده، نظامیان آمریکایی نیز با از سرگیری حملات هوایی و زمینی با ادعای مقابله با خشونت‌گرایان و تروریست‌ها کشتار غیرنظامیان افغان را آغاز کرده‌اند.

آمریکا در سال 2001 با حمله به افغانستان و اشغال این کشور خود به عامل ناامنی و تروریسم در این کشور تبدیل شده است.

ایجاد زندان‌های پنهان از سوی نظامیان آمریکایی و شکنجه افغانها، کشتن غیرنظامیان افغان با هدف سرگرمی و تفریح  و استفاده از بمب‌های ممنوعه تنها بخشی از جنایات نیروهای آمریکایی در افغانستان در هفده سال گذشته بوده است.   

حامد کرزی رییس جمهوری پیشین افغانستان در این باره گفت:

"استفاده آمریکا از بمب‌های ممنوعه قویا محکوم است. این اقدام آمریکا جنگ علیه تروریسم نیست، بلکه استفاده غیرانسانی و بی‌رحمانه از افغانستان  برای آزمایش تسلیحات جدید و خطرناک است."

ادعای آمریکا، مقابله با تروریسم در افغانستان است اما نه تنها تروریسم در این کشور از بین نرفته بلکه به گفته مقام‌های دولت افغانستان تعداد گروه‌های تروریستی فعال در این کشور به بیش از بیست گروه رسیده است.

این بدان معناست که آمریکا به هیچ عنوان قصد برقراری امنیت و ثبات در افغانستان را ندارد بلکه با تداوم ناامنی و بحران در این کشور می‌کوشد ضمن توجیه ادامه حضور نظامیش در افغانستان آن را به پایگاه مهم در منطقه برای خود تبدیل کند.   

«رابرت فانتینا» کارشناس آمریکایی معتقد است:

"این رفتار ریاکارانه، یک رفتار معمول از جانب سیاستمداران آمریکایی است. آن‌ها از سازمان‌های  تروریستی حمایت می‌کنند آن‌ها مدعی هستند که از حقوق مردم سراسر جهان برای حکومت بر خودشان حمایت می‌کنند، درحالی که حامی تروریسم و خشونت هستند."

در هر حال، وزیر خارجه آمریکا در حالی به افغانستان سفر کرد که عملکرد نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان به شدت زیر سوال است. زیرا بسیاری از ابعاد جنایات نیروهای آمریکایی ازجمله کشتار مردم، تولید و قاچاق مواد مخدر و حمایت از تروریست‌ها از جمله گروه داعش هنوز افشا نشده است اما رفتار آمریکا در افغانستان کاملا تروریست‌پروری و دامن‌زدن به خشونت است که بیش از پیش خشم و نفرت مردم افغانستان را برانگیخته است.

نویسنده: مجید وقاری

138/120

بیشتربخوانید:

نقش آمریکا و انگلیس در ناامنی افغانستان 

آزمایش سلاح جدید امریکایی در افغانستان