پژوهشگران باستان شناس دانشگاه تهران پس از 10 سال بررسی و کاوش میدانی، موفق به کشف شهر تاریخی اوجان و پایتخت تابستانی ایلخانان در استان آذربایجان شرقی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، گروه پژوهشی باستان‌ شناسی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر «رحیم ولایتی» عضو هیأت علمی گروه باستان‌شناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی موفق شدند پس از 10 سال بررسی و کاوش میدانی، شهر تاریخی «اوجان» را شناسایی کنند و بخشی از ارگ حکومتی آن را از دل خاک بیرون بکشند.

اوجان یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول بوده که در حیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آن مقطع نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است، به ‌طوری که «غازان خان» پادشاه مشهور و فرهنگ دوست مغول در دوره ایلخانی در این شهر ساخت و سازهایی انجام داده و آن را «دارالاسلام» نامید.

شهر تاریخی اوجان کاملاً مدفون در خاک است که با تلاش‌ها و پژوهش‌های انجام شده از سوی هیأت باستان‌شناسی دانشگاه تهران، بخشی از شهر از جمله قلعه حکومتی، کاوش و از دل خاک بیرون آورده شده و اکنون حفاظت از آن برعهده اداره کل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی است.

سرپرست این تیم باستان‌شناسی درباره این کشف تاریخی گفت: با توجه به اسناد و شواهد تاریخی که درباره این شهر و قلعه حکومتی ایلخانان وجود داشت، کار مطالعاتی و بررسی منطقه را از سال 1385 آغاز کردیم و تیم تحقیقاتی تا سال 1395 مشغول مطالعه و بررسی منطقه بودند و توانستند در چند مرحله کاوش، یافته‌های ارزشمندی به دست آوردند.

ولایتی افزود: در این بررسی و کاوش حدود 95 هکتار از محوطه شهر تاریخی اوجان، مورد بررسی و کاوش میدانی گروه پژوهشی دانشگاه تهران قرار گرفت.