تهران-ایران پرس: رئیس جمهور در اجلاس بین‌المللی «مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار» گفت:  کشورهای توسعه یافته یا کشورهایی که فقط منافعشان و توسعه صنعتی را مدنظر دارند دریا، خشکی، آب و خاک را با اقداماتشان تهدید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: موضوع مدیریت بر منابع آبی و مصرف بسیار مهم است یکی از علل گسترش گرد و غبار بدون تردید استفاده نادرست، غیرصحیح و ناعادلانه از منابع آبی است که می تواند از علل گرد و غبار باشد.

وی افزود: کشورهای توسعه یافته یا کشورهایی که فقط خودشان و منافعشان را می بینند و توسعه صنعتی را مدنظر دارند دریا، خشکی، آب و خاک را با اقداماتشان تهدید می‌کنند و این ظلمی است که بشر را تهدید می کند.

وی همفکری و همگرایی و مشارکت کشورها را راه حل پیدا کردن درمان این درد مشترک عنوان کرد و بیان کرد:  قطعنامه های سازمان‌ ملل صادر شده است و سازمان های منطقه ای و بین المللی اقداماتی داشته اند، که نسبت به این دغدغه ها باید قدردان بود اما باید بررسی کرد که کشورهای توسعه یافته و نظام سلطه و کشورهای سلطه گر که فقط به قدرت صنعتی و نظامی فکر می‌کنند به چه میزان به این قطعنامه ها توجه کرده اند؟ 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید برای قطعنامه های سازمان ملل و زیست محیطی ضمانت اجرا وجود داشته باشد، اظهار کرد: در غیر این صورت صاحبان قدرت محیط زیست را به خطر می اندازند.

وی خطاب به حاضران در این اجلاس با بیان اینکه احساس بسیار خوبی است که به منظور هم‌اندیشی و کار مشترک در حفظ محیط زیست گردهم آمده‌اید، گفت: این همگرایی باعث می‌شود که کشورهای توسعه یافته دریابند نباید فقط با نگاه اقتصادی به مسائل مشترکی که برای بشریت مهم است نگاه کنند بلکه منافع مردم و حفظ محیط زیست نیز امری بسیار ضروری و قابل توجه است.

رئیس جمهور افزود: حفظ محیط زیست نباید تحت تاثیر مسائل سیاسی باشد چرا که اگر تحت تاثیر مسائل سیاسی و تعارفات معمول دیپلماسی قرار بگیرد راه به جایی نمی‌برد.

رئیسی با اشاره به اینکه تعارفات دیپلماسی و سیاسی باید برای حوزه های مربوطه باشد و حفظ محیط زیست یک اقدام بشری و موضوع مشترکی است که باید خارج از تعارفات دیپلماسی و سیاسی درباره آن اندیشه کرده و در مرحله اقدام بدون هیچ‌گونه وقفه‌ای کار را دنبال کرد.

وی با تاکید بر اینکه مساله محیط زیست مربوط به یک کشور یا اقلیم یا منطقه نیست بلکه موضوع مشترکی است که همه باید نسبت به آن اندیشه کنند و نیازمند نگاه مشترک است، یادآور شد: پیشنهاد من به این نشست این است که نگاه مشترک به محیط زیست به دور از هرگونه شائبه‌های سیاسی باشد و راهکارهای مناسب برای حل مشکل آن اندیشیده شود.

116