هفته نامه "جین دیفنس" چاپ لندن با استناد به اسنادی که دفتر فرصت های کاری فدرال (FBO) درراستای فعالیت ضد تروریسم منتشر کرده است، نوشت، " آمریکا شورشیان در سوریه به ویژه عناصر القاعده را به مقادیری زیاد سلاح و مهمات تجهیز کرده است".
براساس این گزارش، آمریکا و هم پیمانانش از جمله ترکیه و عربستان، به تجارت غیرقانونی سلاح های سبک ساخت اروپای شرقی و بالکان و چین با هدف تحویل آن به تروریست ها در سوریه به ویژه داعش و جبهه النصره اقدام کرده اند.
از سوی دیگر، ارتش اسرائیل نیز از منطقه اشغال شده جولان به تجهیز شورشیان القاعده فعال درجنوب سوریه به سلاح و مهمات اقدام می کند و همچنین آن ها را مورد حمایت لجستیکی قرار می دهد.
دولت آمریکا ماموریت انعقاد قراردادهای مشکوک در بازار تجارت سلاح های سبک را به هم پیمانانش در خاورمیانه موکول کرده و البته به این حد هم اکتفا نکرده، بلکه به طور مستقیم بخشی مهم از این تجارت را انجام داده است.
این گونه فعالیت های مربوط به سلاح های سبک طبق رویه معمول و مورد توافق در سطح بین المللی صورت نمی گیرد و علیرغم اینکه ناشی از توافق هایی با پنتاگون یا دولت آمریکا است، اما این معاملات جز کمک های نظامی رسمی آمریکا به حساب نمی آید، زیرا این فعالیت ها با خدماتی که از سوی تاجران بخش خصوصی و شرکت های حمل و نقل دریایی فعال صورت می گیرد که در بخش تجارت غیرقانونی با سلاح های سبک فعال هستند.
با استناد به قراردادی که به خواسته پنتاگون امضا شد و شامل 990 تن اسلحه بود، به طور منطقی می توان به این نتیجه رسید که مقادیر سلاح های سبک در نزد شورشیان در سوریه، بسیار زیاد است.
آمریکا داعش را به سلاح تجهیز می کند
با وجود اینکه سلاح هایی که دراختیار شورشیان درسوریه از جمله ارتش آزاد سوریه و گروه های مرتبط با القاعده و داعش قرار می گیرد، توسط ترکیه و عربستان به دست این گروه ها می رسد، آمریکا این کار را به شکل منظم و از طریق کشورهای دیگر انجام می دهد.
پنتاگون یا یکی از نهادهای وابسته به دولت آمریکا، سلاح هایی را که از طریق چندین میانجی از سوی آمریکا دراختیار شورشیان در سوریه قرار می گیرد، خریداری می کند، اما این میانجی ها تاجران اسلحه هستند که در بخش خصوصی یا در شرکت های حمل و نقل دریایی کار می کنند که کانون فعالیت آن ها در بندر کونستانتا رومانی در دریای سیاه است. هیچ یک از این سلاح ها در آمریکا ساخته نمی شوند و همچنین این سلاح های سبک که در بازار سیاه در اروپای شرقی و بالکان خریداری می شود، با قیمت های نسبتاً پایین خریداری می شود.
تصمیم واشنگتن مبنی براینکه سلاح های ساخت آمریکا را در اختیار شورشیان قرار نمی دهد، به نوعی گمراه کردن و سرپوش گذاشتن است، زیرا واشنگتن نمی خواهد که سلاح های ساخت آمریکا یا ساخت کشورهای اروپایی در اختیار تروریست ها باشد.
اینجا باید متذکر شویم که طبق گزارش رادیو بی بی سی در دهم اکتبر 2015 ، زمانی که جنگ سوریه درسال 2011 شروع شد، آمریکا ماموریت " تحویل کمک های انسان دوستانه" به شورشیان و نیز " تجهیزات نظامی" ( بجز سلاح ) را برعهده گرفت.
آمریکا کمک های نظامی را به شکل طبیعی و دائمی دراختیار شورشیان در سوریه قرار می دهد و این کمک ها به طور غیرعلنی و از طریق بازار سیاه دراختیار شورشیان قرار می گیرد.
دردسامبر 2015، آمریکا در چارچوب نقض آشکار آتش بس، در قراردادی عظیم ، سلاح هایی با وزن 995 تن تحویل شورشیان داد.
به گزارش هفته نامه "جین دیفنس"، آمریکا گروه های شورشی در سوریه را درچارچوب برنامه ای که اجرای آن با وجود توافق آتش بس توافقی درماه دسامبر 2015 ادامه دارد، تجهیز می کند.
براساس این گزارش، این سلاح ها از بندر کونستانتا در رومانی در دریای سیاه و با هماهنگی ودقت بسیار برای شورشیان در شمال وجنوب سوریه فرستاده می شود.
تحویل بخشی از این سلاح ها در پایگاه نظامی " آگالارلیمانی " در شرق دریای مدیترانه نزدیک تاسوکو و با هدف حمایت از شورشیان صورت می گیرد و این سلاح ها به شکل قاچاق و با حمایت مقامات ترکیه وارد سوریه می شود.
اما بقیه این سلاح ها به بندر العقبه در اردن در دریای سرخ و از طریق کانال سوئز برای شورشیان درجنوب سوریه فرستاده می شود و سپس از طریق مرزهای اردن و سوریه به شکل قاچاق وارد این کشور می شود.
مساله قابل توجه و مهم این است که مسیری از دریای سیاه که سلاح ها از طریق آن به سوریه فرستاده می شود، همان راهی است که سلاح های اوکراین از طریق آن دراختیار تشکیلات القاعده و داعش قرار می گرفت.