کمیته مرکزی پزشکان سودان از کشته شدن 23 نفر در جریان اعتراضات اخیر در این کشور خبرداد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کمیته مرکزی پزشکان سودان روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد، شمار قربانیان اعتراضات علیه کودتای نظامی در این کشور به 23 نفر رسیده است.

شهرهای مختلف سودان طی روزهای اخیر شاهد تظاهرات مردم این کشور در اعتراض به تسلط نظامیان بر قدرت است.

بر اساس اعلام منابع بیمارستانی، بیش از 200 معترض نیز مجروح و به بیمارستان ها منتقل شده اند.

"عبدالفتاح البرهان"، فرمانده ارتش سودان 25 اکتبر در کودتایی آرام قدرت را در این کشور به دست گرفت. نظامیان تحت امر "البرهان"، نخست وزیر را دستگیر و کابینه را منحل کردند. البرهان نیز از برقراری حالت فوق العاده در این کشور خبر داد.

کودتای نظامی در سودان درست یک ماه پیش از مهلت تعیین شده برای واگذاری کامل اداره امور این کشور به دولتی غیرنظامی  که می‌ توانست نفوذ و دخالت ارتش سودان را محدود کند، روی داد.

طی ماه های اخیر اختلاف میان نظامیان و غیر نظامیان در سودان افزایش یافته است.

سودانی ها طی روزهای اخیر با برگزاری تجمعات اعتراضی، ضمن محکوم کردن اقدام نظامیان، خواستار واگذاری مسالمت آمیز قدرت به غیرنظامیان و فراهم آوردن زمینه برای برگزاری انتخاباتی آزاد و امن در این کشور شده اند.

فرمانده ارتش سودان اما بی توجه به درخواست های معترضان پنجشنبه گذشته دستور تشکیل یک شورای حاکمیتی جدید در این کشور را صادر کرد.

بر اساس اعلام  تلویزیون دولتی سودان، "البرهان" رئیس شورای حاکمیتی و "محمد حمدان دقلو" ملقب به "حمیدتی"، "شمس الدین الکباشی"، "مالک عقار" و "یاسر العطاء" از اعضای این شورا هستند.

اوضاع در داخل  سودان در حالی بحرانی و نا آرام است که مداخلات خارجی نیز در این کشور افزایش یافته است. طی چند سال گذشته در پی افزایش تنش های سیاسی در سودان، بسیاری از بازیگران خارجی چون عربستان، امارات، ایالات متحده و رژیِم صهیونیستی در عرصه سیاسی سودان آشکار و پنهان حضور داشته و روزهای اخیر نیز بر دامنه مداخلات خود افزوده اند، به طوری که بر اساس مدارک افشا شده، آمریکا پیش از وقوع کودتا در خارطوم، از انجام آن با خبر بوده است و رد پای رژیم صهیونیستی نیز در این کودتا مشخص است.

120