توسعه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه و دوست، اولویت اصلی سیاست خارجی دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است.
ایران بهسبب موقعیت جغرافیایی، 15 کشور را در همسایگی خود دارد و فعال کردن همه ظرفیتهای اقتصادی، تجاری، صنعتی، فرهنگی و گردشگری در روابط با همسایگان و کشورهای منطقه، به توسعه مناسبات دو و چند حانبه منجر میشود و تحقق این مهم بهنفع صلح و امنیت منطقهای است.
در این بین روابط استراتژیک جمهوری اسلامی ایران با روسیه در راستای شراکتهای راهبردی قابل ارزیابی است، بدین صورت که ایران و روسیه در خصوص تحریمهایی که آمریکا علیه آنها وضع کرده، توافق هستهای ایران و مخالفت با یکجانبه گرای، دیدگاههای مشترک دارند که مسیر همکاریهای دو کشور را هموار میکند.
از این رو رئیسان جمهوری ایران و روسیه طی 6 ماه گذشته سه نوبت در مسکو، عشق آباد و تهران دیدار کرده اند که نشان دهنده اهتمام جدی دو طرف به تحکیم روابط در همه زمینه های سیاسی ، اقتصادی و امنیتی است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه در توییتی نوشت: "دوگانه کاذب میان برجام (که ایران، بر خلاف آمریکا، هنوز عضو آن است) و روابط خوب بین ایران و همسایگانش از جمله روسیه، این واقعیت را پنهان نمیکند که بیتصمیمی آمریکای عهدشکن مهمترین مانع رسیدن به توافق است. سیاست همسایگی ما مشروط به برجام یا اجازه آمریکا نیست."
مذاکرات دوحه، 28 و 29 ژوئن بعد از سه ماه و نیم وقفه پس از مذاکرات وین، بین ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با تسهیل گری "انریکه مورا" Enrique Mora معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.
مذاکرات در وین به دلیل ابتکارات تیم مذاکره کننده ایران، پیشرفتهایی را تجربه کرده بود اما تعلل طرف های غربی به ویژه دولت "جو بایدن" برای جبران اقدامات غیرقانونی دولت پیشین آمریکا و تداوم کارزار فشار حداکثری، منجر به تردیدهایی در جدیت این کشور برای بازگشت به برجام و طولانی شدن روند گفت وگوها شده است.
117
بیشتر بخوانید:
امیرعبداللهیان: سیاست خارجی دولت ایران بر پایه دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند است