مردم ونزوئلا بار دیگر با برگزاری تظاهرات، از "نیکلاس مادورو" رئیس جمهوری این کشور حمایت و هرگونه دخالت خارجی را محکوم کردند.

به گزارش ایران پرس، مردم شهرهای مختلف از جمله مردم شهر "فالکون" ونزوئلا با برگزاری تظاهرات گسترده، تلاش برای کودتا در ونزوئلا را محکوم کردند.

از سوی دیگر پارلمان اروپا، روز پنجشنبه با رای گیری در خصوص تحولات ونزوئلا «خوان گوایدو»، رهبر مخالفان دولت این کشور را به عنوان مرجع قانونی برای هدایت دولت انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات به رسمیت شناخت. 

اعضای پارلمان اروپا، با استناد به مواضع و سخنان اخیر "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور قانونی ونزوئلا مدعی شدند وی صلاحیت لازم برای برگزاری انتخابات را ندارد.

دولت کلمبیا،  نیز در اقدامی خصمانه ضد دولت قانونی ونزوئلا ورود بیش از 200 نفر را که همکاران "نیکلاس مادورو"،  ارزیابی شده اند به این کشور ممنوع کرد. 

"دونالد ترامپ"، رئیس‌ جمهور آمریکا نیز در ادامه سیاست‌ های مداخله‌ جویانه‌اش در امور داخلی ونزوئلا تلفنی با «خوان گوایدو»، رهبر مخالفان این کشور گفت وگو کرد. 

همچنین رئیس‌ جمهوری آمریکا، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود، مردم ونزوئلا را به شورش علیه دولت "مادورو"  فراخواند. 

«مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا، نیز در پیامی توئیتری از دیدار خود با "کارلوس وچینو" سفیر دولت خودخوانده ونزوئلا در آمریکا و شمار دیگری از اعضای این دولت خبر داد. 

مایک پنس در این پیام با تکرار اظهارات خصمانه علیه دولت ونزوئلا، تأکید کرد آمریکا قویاً حامی «گوایدو» است.

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا نیز  در راستای افزایش فشارهای اقتصادی علیه ونزوئلا، به بانک‌ها و شرکت‌ها درباره تعامل تجاری با کاراکاس هشدار داد.

دولت های کلمبیا، آمریکا، اروگوئه و مکزیک اعلام کردند، 7 فوریه کنفرانس بین المللی برگزار خواهد شد که در آن نماینده 10 کشور و سازمان بین المللی حضور پیدا خواهند کرد و با  گفت و گو راه حلی مناسب برای مناقشه  ونزوئلا پیدا می کنند.

در مقابل مداخله خارجی در امور داخلی ونزوئلا، "نیکلاس مادورو" از ارتش ونزوئلا خواست در برابر درخواست‌های آمریکا و "خوان گوایدو"، رهبر مخالفان ونزوئلا  برای شورش، بسیج و متحد شود. 

رئیس جمهور ونزوئلا، همچنین گفت اصلی ترین دلیل رفتار خصمانه آمریکا ضد ونزوئلا، سلطه بر منابع نفت این کشور است.

در همین حال، نتایج نظرسنجی موسسه افکارسنجی غیردولتی «هینترلیسس» ونزوئلا نشان می دهد، 86 درصد مردم ونزوئلا با مداخله نظامی خارجی در این کشور و 81 درصد نیز با تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا مخالف هستند. 

"خوان گوایدو" رهبر مخالفان دولت ونزوئلا چهارشنبه هفته گذشته با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند؛ اقدامی که دولت  و ملت ونزوئلا آن را کودتا علیه "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور منتخب مردم برشمردند.

آمریکا و متحدانش با حمایت از "خوان گوایدو" به دنبال انجام کودتا در ونزوئلا هستند.

رئیس‌ جمهور ونزوئلا چهارشنبه هفته گذشته در واکنش به مداخله جویی های آمریکا و اقدام رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در معرفی خود به عنوان رئیس جمهور این کشور تصریح کرد، تسلیم نخواهد شد.

"نیکلاس مادورو" در جمع حامیان خود که در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا در کاراکاس گرد هم آمده بودند خاطرنشان کرد آمریکا در تلاش است کودتایی در ونزوئلا به راه بیاندازد.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، روسیه، چین، کوبا، ترکیه، آفریقای جنوبی و اروگوئه این رفتار آمریکا را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کرده اند.

ونزوئلا در چند ماه گذشته شاهد ناآرامی و تظاهرات مخالفان دولت این کشور است. مخالفان دولت ونزوئلا برای برکناری "نیکلاس مادورو" تلاش می کنند.

واشنگتن نیز با اعمال تحریم و  حمایت از مخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کند.

114/117

بیشتر بخوانید:

زمینه سازی ترامپ برای اقدام نظامی علیه ونزوئلا/ تحلیل

پارلمان اروپا "گوایدو" را به رسمیت شناخت

بولتون دولت ونزوئلا را تهدید کرد