به گزارش خبرگزاری ایران پرس، وزیر امور خارجه ایران در ابتدای این دیدار با بیان اینکه روابط ایران و سازمان ملل و به ویژه دبیران کل همیشه نزدیک و محترمانه بوده است، از نگاه و تلاشهای سازنده دبیرکل سازمان متحد برای صلح جهانی تشکر کرد.
حسین امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران از ابتکارات سازمان ملل متحد حمایت میکند و از مواضع بیطرفانه و منصفانه سازمان ملل استقبال میکند.
وزیر امور خارجه همچنین با تأکید بر اینکه ایفا نقش جدی و سازنده سازمان ملل در منطقه بیش از هر زمان دیگری لازم است، گفت: از فلسطین تا سوریه، یمن و افغانستان همهجا به حضور منصفانه و مسئولانه سازمان ملل نیاز است.
امیرعبداللهیان افزود: وضع انسانی در فلسطین همچنان بعد از دههها، به دلیل اقدامات اشغالگران و جنایات رژیم صهیونیستی وضعیت ناگواری دارد. راه حل نهایی باید رفراندوم و رأی توسط ساکنان اصلی فلسطین باشد. متأسفانه سازمان ملل در گذشته منفعلانه عمل کرده و من امیدوارم در دوره شما این رویه تغییر کند.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه به وضعیت سوریه پرداخت و یادآور شد که بخشی از خاک سوریه تحت اشغال خارجی قراردارد.
در خصوص یمن نیز این محاصره ضدانسانی باید پایان پذیرد.
امیرعبداللهیان در ادامه گفت: آمریکا از تحریم و تروریسم علیه ملتها و اهداف سیاسی خود استفاده میکند که بارزترین نمونه آن ترور بزدلانه سردار سلیمانی بود.
وزیر امور خارجه در پایان با تأکید بر اینکه صدای واحد سازمان ملل در مقابل چنین اقدامات گردن کشانهای ضروری است، تصریح کرد: البته ایران در سطح ملی و بینالمللی پیگیریهای خود را انجام میدهد تا آمرین و عاملین ترور سردار سلیمانی و همراهان را به دست عدالت بسپرد.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه این دیدار، با بیان اینکه از دههها قبل با ایران آشنایی دارد و در مسئولیتهای مختلف به ایران سفر کرده است، همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملل متحد را خوب توصیف کرد.
گوترش با اشاره به موضع اصولی سازمان ملل در مردود شمردن خروج آمریکا از برجام، گفت همواره حامی توافق هستهای بوده است.
دبیرکل سازمان ملل با یادآوری اینکه رایزنیها و همکاریهای سازمان ملل متحد با ایران در موضوعات منطقهای مانند یمن همواره در جریان بوده، گفت سازمان ملل از همکاریهای گستردهتر با جمهوری اسلامی استقبال میکند.
آنتونیو گوترش موضع ایران در خصوص افغانستان را موضوعی اصولی خواند و گفت معتقد است میبایست در افغانستان دولتی فراگیر تشکیل شود که همه گروهها در دولت صدایی داشته باشند.125