ایران پرس- سفر «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت به واشنگن و همزمان تلاش «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای حل بحران عربی، بهانه‌ای شد که باردیگر ترامپ با چاشنی ایران‌هراسی اهداف خود را در منطقه پیش ببرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه به طور جداگانه با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، «محمد بن زاید آل نهیان»، ولیعهد ابوظبی و «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر گفت‌وگو کرده است.

در این بیانیه آمده است، ترامپ در این گفت وگوها تأکید کرد وحدت شرکای عربی واشنگتن برای ارتقاء ثبات منطقه و آنچه مقابله با تهدید ایران خواند، ضروری است.

پیش از این بیانیه، ترامپ در نشست خبری مشترک به همراه امیر کویت در کاخ سفید، جمهوری اسلامی ایران را باردیگر به زعم خود به حمایت از تروریسم متهم کرد.

«ایران‌هراسی»، رویکرد دولت ترامپ برای پیشبرد منافع سیاسی آمریکا در منطقه غرب آسیا است

اگرچه سیاست ترامپ برای اجماع‌سازی اعراب ضد ایران، با شکست رو به رو شده، اما آمریکا از قِبَل این سیاست به فروش سلاح به اعراب مبادرت ورزیده است.

سرازیر کردن پول کشورهای نفت‌خیز عربی به آمریکا برای ایجاد شغل، هدف دولت ترامپ است و در این میان، تلاش دارد با «ایران‌هراسی» این فرایند را تسهیل و تسریع کند.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در نمونه‌ای برای تشریح سیاست دولت ترامپ در خاورمیانه، به سیاست متناقض دونالد ترامپ قبل و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در قبال عربستان اشاره کرد و نوشت، اتخاذ موضع سرسختانه در قبال ایران و سپس امضای قرارداد فروش تسلیحات به ارزش 110 میلیارد دلار میان ریاض و واشنگتن، سیاست ترامپ برای سرازیر کردن دلارهای سعودی به آمریکا بود.   

در چنین شرایطی؛ همگان، اما به خوبی مطلع هستند که چه کشورهایی در منطقه از تروریسم حمایت و پشتیبانی می‌کنند.

آمریکا مشوق اصلی ایجاد گروه‌های مختلف تروریستی است

نعل وارونه ترامپ، اصل موضوع را تغییر نخواهد داد که آمریکا مشوق اصلی ایجاد گروه‌های مختلف تروریستی از جمله داعش است.

اکنون که تروریست‌ها در سوریه در مسیر زوال قرار دارند، آمریکا از هیچ تلاشی برای نجات آنان دریغ نمی‌کند.

در این زمینه؛ «فرانتس کلینتسویچ» معاون کمیسیون امور دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه روز جمعه  گفت:

"آمریکا با بالگرد 20 فرمانده داعشی را از دیرالزور، به نقطه امن انتقال داد و این اقدام بار دیگر رویکرد ارتباط و حمایت واشنگتن را از این گروه تروریستی اثبات کرد."

پس از این که ارتش سوریه و متحدانش سه‌شنبه گذشته محاصره بیش از سه ساله دیرالزور را شکستند، منابع خبری روز پنجشنبه اعلام کردند، همزمان با پیشروی ارتش سوریه به سمت دیرالزور، بالگردهای آمریکایی ماه اوت گذشته 20 سرکرده داعش را از این شهر خارج کردند.

این‌گونه گزارش‌های مستند جای هیچ‌گونه تردیدی باقی نمی‌گذارد که آمریکا از تروریسم در منطقه جانبداری می‌کند و ایران‌هراسی، فقط ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر واقعیت‌ها است. 

علی کرمی

133/112

بیشتر بخوانید:

ایران‌هراسی رقبای منطقه ای ایران و اهمیت انتخابات/تحلیل

نقض حقوق بشر در ایران؛ ادعایی با اهداف ایران هراسی/تحلیل

ائتلاف صهیونیستی - آمریکایی برای ایران هراسی، محکوم به شکست است

ناکامی آمریکا در مسیر ایران هراسی