ایران پرس- «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران عصر دوشنبه در گفت وگوی تلفنی با «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه، با استقبال از ابتکار دبیرکل سازمان ملل متحد برای اعلام آتش‌بس در جنگ میان کشورها در دوران شیوع ویروس کرونا در جهان، ابراز امیدواری کرد که این ابتکار شامل جنگ اقتصادی علیه ایران هم باشد.

حسن روحانی با اشاره به این‌که مبارزه با این بیماری در شرایط تحریم برای ایران دشوارتر از دیگر کشورهاست، افزود: دولت آمریکا علی‌رغم این‌ که با اعمال تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران، مقررات بین‌المللی را زیر پا گذاشته، در این شرایط نیز با اقدامات خود مقررات بهداشتی مصوب سال 2005 سازمان بهداشت جهانی را زیر پا می‌گذارد.

موضوعاتی که در این گفت و گو مورد تاکید  قرار گرفت، به نوعی با سرنوشت همه کشورها مرتبط است.

 ضرورت همکاری و تبادل تجربیات برای مقابله با بیماری «کووید- 19» و چالشی که تحریم های ظالمانه آمریکا در زمینه دستیابی ایران به دارو و تجهیزات پزشکی موثر در درمان بیماران و پیشگیری از شیوع  آن ایجاد کرده، مسئله ای است که آنرا باید در سطح بین المللی تحلیل و تفسیر کرد.

این دیدگاه در مورد سایر موضوعات از جمله امنیت در منطقه که در این گفت و گو مورد تاکید قرار گرفت، مصداق دارد.

روحانی تحرکات اخیر آمریکا در عراق را اقدامی خطرناک و به ضرر امنیت این کشور و منطقه دانست.

امانوئل مکرون نیز در این گفت و گوی تلفنی با اشاره به نقش مهم و سازنده ایران در مناسبات منطقه‌ای، بر ضرورت توسعه همکاری‌ها و تعاملات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران و فرانسه در راستای توسعه صلح، ثبات و امنیت منطقه تاکید کرد. 

وی با اشاره به علاقه‌مندی فرانسه به گسترش همه‌جانبه همکاری‌ها با ایران، گام‌های برداشته شده برای شروع به‌کار ساز و کار مالی اینستکس را مثبت دانست و ابراز امیدواری کرد که با استفاده از آن تبادلات ایران و اروپا افزایش یابد تا همکاری‌های مالی اروپا با ایران به شکل راحت‌تری انجام شود.

 با این حال گام‌های اولیه برداشته شده در راستای برقراری ساز و کار اینستکس با آنچه که در تعهدات اروپاست فاصله زیادی دارد.

تاکنون بیش از 30 کشور و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در زمینه مقابله با کرونا به ایران کمک کرده اند، اما برخی کشورها همچنان سعی دارند از شیوع بیماری کرونا سوء استفاده کنند.

آمریکا با تحریم هایش علیه ایران به دنیا نشان داد که تا چه اندازه از ارزش ها ومعیارهای انسانی بدور است.

همانگونه که «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی اخیرا در توییتر نوشت: "کارشکنی ها ومخالفت آمریکا با تامین اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا مصداق واقعی جنایت علیه بشریت است. "

‏⁧بحران ⁧ کرونا⁩ معادلات برآمده از نظام تک قطبی در جهان را دگرگون  کرده وحتی آمریکا را با چالشی که تصورنمی کرد، مواجه کرده است.

اکنون همه کشورها شرایط سختی را تجربه می‌کنند و دراین شرایط حساس همه کشورها به کمک و همکاری یکدیگر نیاز دارند.

در همین چارچوب، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه نیز روز دوشنبه در تماس تلفنی با سردار سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح ایران، تبادل تجربه‌های موفق به دست آمده در عرصه‌های علمی، تخصصی و اجرایی بین نیروهای مسلح ترکیه و ایران درمقابله با ویروس کرونا را خواستار شد.

آنچه در شرایط فعلی اهمیت این موضوع رامضاعف می سازد؛ ضرورت واقع بینی و درک عمیق از مسایل و به تبع آن اتخاذ روش ها و رویکردهای منطقی است.

گفت و گوی روسای جمهوری ایران و فرانسه از این دیدگاه، حائز توجه است.

انتظارات و انتقادهای ایران در برگیرنده مجموعه ای از واقعیت ها، از بدعهدی‌های اروپا نسبت به تعهدات برجامی تا سکوت و انفعال در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا و مباحث کلیدی دیگر است.

«سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه تصریح کرد: "ایران از تمام کشورهای مستقل و متمدن جهان می‌خواهد به تحریم‌های غیرقانونی، ظالمانه و بی اصل و بنیاد آمریکا توجهی نکرده و آن را اجرا نکنند تا با یاری همدیگر، این مشکل برطرف شود."

نویسنده: جمشید امین زاده

133/116

بیشتر بخوانید:

تحریم های آمریکا علیه ایران، نقض مقررات سازمان بهداشت جهانی است

پیام ترکمان به رهبران دینی جهان؛ تحریم‌های آمریکا غیر انسانی است