به گزارش ایران پرس، «خوان گوایدو»، مادورو را به فریبکاری در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت گذشته و غصب قدرت متهم و عنوان کرد قانون اساسی به او اجازه میدهد تا در غیاب رئیسجمهوری، ریاست دولت موقت را تا زمان برگزاری انتخابات بر عهده بگیرد.
این سیاستمدار 35 ساله در اظهارات ادعایی خود افزود، مردم ونزوئلا از کابوس بیدار شده و جرئت پیداکردهاند تا برای آینده کشورشان رویاپردازی کنند.
«خوان گوایدو» رئیس برکنار شده کنگره ملی ونزوئلا چهارشنبه گذشته خود را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور معرفی و سپس سوگند یاد کرد.
دقایقی پس از این اقدام «گوایدو»، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، «گوایدو» را به عنوان رئیسجمهور موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسد.
در تبعیت از آمریکا نیز شماری از کشورهای منطقه از جمله پرو، شیلی، کلمبیا، پاراگوئه، برزیل و آرژانتین اعلام کردند، رهبر مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیسجمهور موقت این کشور به رسمیت میشناسند.
این اقدام سبب شد که رئیسجمهوری ونزوئلا دستور قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا را صادر و به دیپلماتهای این کشور 72 ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند. با اینحال واشنگتن در اقدامی خلاف اصول روابط دیپلماتیک اعلام کرد، دستور دولت ونزوئلا برای خروج دیپلماتهای آمریکایی را نمیپذیرد.
همزمان، بریتانیا، آلمان، فرانسه و اسپانیا اعلام کردند درصورتی که مادورو درخواست برگزاری انتخابات ظرف هشت روز را نادیده بگیرد، گوایدو را به رسمیت میشناسند. با اینحال، روسیه ضربالاجل تعیینشده را پوچ و بیمعنی خوانده و وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز آن را اقدامی کودکانه برشمرده است.
مادورو هم روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه سی.ان.ان ترک، ضربالاجل تعیینشده از سوی اروپا را رد کرد و افزود: هیچکسی نمیتوان برای ما ضربالاجل تعیین کند و این اقدام یک توهین تلقی میشود.
وزیر دفاع ونزوئلا نیز هفته گذشته تلاش گوایدو برای برهم زدن ثبات در کشور را شرمآور خواند و به دولت مادورو اعلام وفاداری کرد.
دادگاه عالی ونزوئلا شنبه هفته گذشته به دنبال کودتای نافرجام گروهی از نظامیان ونزوئلا علیه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری قانونی این کشور، با صدور حکمی «خوان گوایدو» رئیس کنگره ملی این کشور را که تحت کنترل مخالفان غربگرای دولت ونزوئلا است عزل کرد.
«مادورو» دهم ژانویه به طور رسمی دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز کرد.
«مادورو» می 2018 با کسب حدود 68 درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا به پیروزی رسید.
ونزوئلا در چند ماه گذشته شاهد ناآرامی و تظاهرات مخالفان دولت این کشور است. مخالفان دولت ونزوئلا برای برکناری «نیکلاس مادورو» تلاش می کنند.
واشنگتن نیز با اعمال تحریم و حمایت از مخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کند.
117/118
بیشتر بخوانید:
مادورو: رهبر مخالفان قانون اساسی را نقض کرده است
خرسندی مادورو از شکست نقشه آمریکا در شورای امنیت
ایستادگی مادورو در برابر اقدامات براندازانه/ تحلیل