«فرحان حق» تاکید کرد، بازداشت «نبیل رجب» غیرقانونی است. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل افزود، مقامات بحرینی باید حق مردم بحرین را در زمینه «آزادی بیان» به رسمیت بشناسند. رژیم آل خلیفه از هیچ اقدامی جهت محروم نگاهداشتن مردم بحرین از بدیهی ترین حقوق سیاسی، اجتماعی و مدنی فروگذار نبوده است و فضایی از خفقان را در این کشور حکمفرما کرده است.
در چنین فضایی فعالان سیاسی و حقوقی از جمله «نبیل رجب» هدف اقدامات خشونت بار آل خلیفه قرار گرفته اند.
دادگاه فرمایشی رژیم آل خلیفه، رئیس مرکز حقوق بشر بحرین را به پنج سال حبس محکوم کرده است. نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه، 13 ژوئن 2016 «نبیل رجب» را در خانه اش بازداشت کردند. رئیس مرکز حقوق بشربحرین از آن زمان تا کنون در زندان به سر می برد.
گزارشهای مختلف نشان می دهد که رویکرد و شیوه برخورد پلیسی رژیم آل خلیفه با فعالان سیاسی و حقوقی در بحرین همچنان ادامه دارد و مخالفان این کشور به بهانه های واهی همچنان روانه زندان می شوند. در سالهای اخیر بدلیل تشدید جنایات آل خلیفه جهانیان شاهد سیاه تر شدن کارنامه حقوق بشری آل خلیفه هستند .
تارنمای روزنامه «لوریان لو ژور» در گزارشی، سال 2018 میلادی را سالی سیاه و تاریک برای مدافعان حقوق بشر در کشور های عربی حاشیه خلیج فارس توصیف کرد.
در این گزارش آمده است: از بحرین گرفته تا مصر و تا امارات متحده عربی - مدافعان عرب حقوق بشر در سال 2018 روزهای بسیار سختی را پشت سرگذاشتند بویژه در روزهای پایانی سال که شاهد حبس های سنگین برای برخی مدافعان در کشورهای عربی بودیم . در میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس - می توان به عربستان، بحرین و امارات متحده عربی اشاره کرد.
در این گزارش مشخصا" به وضعیت نبیل رجب نیز اشاره شده است. نتیجه سیاستهای رژیم آل خلیفه محبوس شدن شمار زیادی از اصحاب رسانه و فعالان حقوقی و سیاسی بحرینی در زندان های این رژیم و افزایش لحظه به لحظه آمار زندانیان سیاسی در این کشور بوده است.
حداقل شمار زندانیان سیاسی در بحرین حدود پنج هزارتن اعلام شده است که برخی از آمارها این تعداد را تا ده هزار تن نیز اعلام کرده اند که این موضوع موجب شده است بحرین با توجه به جمعیت کم، بالاترین آمارهای زندانی سیاسی را در سطح جهان داشته باشد.
سیاستهای ضد انسانی رژیم آل خلیفه در سلب حقوق مردم بحرین موجب شده است که این کشور به عنوان یکی از اصلی ترین نقض کنندگان حقوق بشر در عرصه جهانی شناخته شود.
گزارش ها و مواضع مقامات سازمان ملل و انتقادات گسترده مجامع حقوقی از اقدامات آل خلیفه نشان می دهد که بحرین امروزه به معضلی جدی در عرصه حقوقی تبدیل شده است.
در حالیکه جهانیان در سال گذشته انتظار برخورد جدی جامعه جهانی با رژیم آل خلیفه را بدلیل نقض گسترده حقوق انسانی را داشتند اما ناباورانه خبر عضویت این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل را شنیدند که این به منزله چراغ سبزی به این رژیم جهت تشدید جنایاتش محسوب می شود.
تناقضات رفتاری سازمان ملل در برخورد با رژیم های ضد بشری آل خلیفه و رژیم آل سعود که از یکسو زبان به انتقاد از این رژیم ها می گشایند و از سوی دیگر آنها را در بالاترین نهاد حقوقی این سازمان جای می دهند، جز گستاختر کردن حکام عربی جهت تشدید جنایاتشان علیه فعالان سیاسی و اصحاب رسانه نداشته است.
قتل فجیع «جمال خاشقجی» روزنامه نگارعربستانی ومحبوس ساختن نبیل رجب ، فعال حقوقی برجسته بحرینی نتیجه چنین رفتارهایی است. 139/118
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
عفو بین الملل: حکم تمدید حبس «نبیل رجب» شرم آور است
تاکید عفو بینالملل بر آزادی فوری نبیل رجب
بیانیه بیش از 100 سازمان حقوقبشری برای آزادی «نبیل رجب»