مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره تداوم مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایران پرس، «جوزپ بورل» امروز (چهارشنبه) در جلسه‌ای در پارلمان اروپا تنها راه حل بحران قره‌باغ را بازگشت دو طرف درگیر به میز مذاکره خواند و از برگزاری جلسه گروه مینسک با حضور وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در روزهای آتی خبر داد.

وی با اشاره به گفت و گوی جداگانه با وزرای خارجه این دو کشور افزود، از آن‌ها خواسته است به خصومت پایان داده و به میز مذاکره بازگردند.

دیپلمات ارشد اروپایی در ادامه اظهاراتش هر گونه دخالت خارجی در مناقشه باکو و ایروان را نامطلوب خواند.

«دومینک راب» وزیر خارجه بریتانیا و همتای کانادایی وی «فرانسوا فیلیپ شامپاین» نیز روز گذشته (سه‌شنبه) با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌های نظامی میان نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ شدند.

در این بیانیه آمده است، بریتانیا و کانادا قویاً از بیانیه‌های سران گروه مینسک (آمریکا، روسیه و فرانسه) حمایت می‌ کنند و از همه طرف‌های خارجی و دوستان ارمنستان و جمهوری آذربایجان می‌خواهند که تلاش‌های خود را برای حمایت از توقف مخاصمه دوچندان کرده و از اقداماتی که خطر تشدید بحران را افزایش می‌دهد، بپرهیزند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری فدراسیون روسیه هم گفت: "ما همچنان درباره آنچه در منطقه قره باغ اتفاق می افتد، به شدت نگران  هستیم و معتقدیم که طرفین باید درگیری نظامی را متوقف کرده و پشت میز مذاکره بنشینند."

پسکوف یادآور شد، بلاروس، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و قرقیزستان، کشورهای نزدیک به روسیه و دوست این کشور هستند و مسلماً روسیه علاقه مند است که همسایگان و شرکایش صلح، رفاه و ثبات سیاسی و اجتماعی داشته باشند.

جریان مناقشه قره باغ چیست؟

درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ از بامداد یکشنبه هفته گذشته از سرگرفته شده و تاکنون باعث کشته شدن شماری از طرفین شده است.

مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 آغاز و در سال 1992 به درگیری نظامی کشید که در نتیجه این مناقشه منطقه قره باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد.

تاکنون بسیاری از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف درگیری ها و آغاز گفت وگو میان باکو و ایروان شده‌اند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران یکشنبه هفته گذشته در گفت وگوهای تلفنی جداگانه با وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان، آمادگی جمهوری اسلامی ایران  برای استفاده از تمام ظرفیت‌های خود به منظور برقراری آتش بس، آغاز گفت وگو و استقرار صلح و آرامش را به دو طرف اعلام کرد.

117

بیشتر بخوانید:

تداوم درگیری‌های آذری - ارمنی بر سر مالکیت منطقه قره‌باغ

هشدار روسیه درباره دخالت طرف‌های سوم در مناقشه قره‌ باغ