به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مجتبی ذوالجودی در نشست خبری روز دوشنبه كه در اداره کل محیط زیست استان تهران برگزار شد، درباره برنامهها و اقدامات معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در پی دو سال خشکسالی مداوم و کمبود بارشها در کشور در تمامی زمینهها بهویژه محیط زیست مشکلاتی بوجود آمده است كه در محیطهای حساس آبی این آسیب بیشتر خود را نشان داده و آثار اجتماعی بیشتری داشته است.
وی افزود: وضعیت تالابها در شرایط حساس، خطرناک و شکنندهای است و برای کاهش آلودگی سواحل و دریاها نیاز به همکاری کشورهای دریای خزر حاشیه خزر، خلیج فارس و دریای عمان است.
ذوالجودی خاطرنشان کرد: خشکسالی در سالهای اخیر و سیاستهای آبی برخی کشورهای همسایه مانند ترکیه در شمال غرب، افغانستان در جنوب شرق افغانستان و بهطور کلی کشورهای دریایی شمال و جنوب نگرانی را بیشتر کرده است.
ذوالجودی درباره کنوانسیون تهران در شمال کشور گفت: سال ۸۵ موافقت نامه حقوقی بین پنج کشور دریای خزر تصويب شد. این کنوانسیون و پروتکلهایش بین پنج کشور حاشیه خزر به مدت هفت سال مسکوت مانده بود اما با همکاری وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست بهزودی همکاریهایی صورت میگیرد.
ذوالجودی به آلودگیهای دریایی اشاره کرد و گفت: مهمترین آلودگی ناشی از خطوط انتقال نفت از سکوی ابوذر به جزیره خارک بود که با پیگیری مداوم در سازمان حفاظت محیط زیست و همکاری وزارت نفت این خط انتقال فرسوده از ۲۴ اینچ به ۲۶ اینچ رسید. این موضوع علاوه بر موضوع محیط زیستی، منافعی اقتصادی نیز داشت. سهم عمده آلودگی نفتی در ایران برای این خط بود که در چند ماه اخیر تقریبا به صفر رسیده است.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از طریق جوامع بینالملل و منطقهای با تفاهم نامهای توانستیم برای تعویض خطوط فرسوده ایران اقدام کنیم و پیشنهادهایی را به وزارت نفت دادهایم.