عصر روز چهارشنبه، (7 خرداد) یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (37 ساله) در استکهلم پایتخت در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید.
این اقدام موهن سلوان مومیکا با حمایت دولت سوئد انجام شد. چراغ سبز این جنایت شنیع از سوی دادگاه تجدید نظر سوئد صادر شد.
دو هفته پیش، پلیس سوئد گفته بود که قرار است دو تظاهرات در استکهلم برگزار شود و در آن، قرآن کریم آتش زده خواهد شد و پلیس مخالف صدور مجوز این تظاهراتها است، ولی دادگاه مذکور این درخواست پلیس را رد کرد.
«ولید المقدادی» روزنامهنگار تحقیقی که در سوئد زندگی میکند، در برنامه «بهترین گفتار» که از شبکه روسیا الیوم پخش میشود، گفت: "سیلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق و یک لیبرال، ملحد و افراطی است؛ او بنیانگذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام «صقور السریان» بود که برای آزادسازی استان نینوا از اشغال داعش تشکیل شده بود."
به گفته او سلوان مومیکا در سال 2017 به اتهام جنایت جنگی دستگیر شد و سپس با دخالت کشورهای غربی آزاد شده و به سوئد رفت و اکنون هم به یکی از احزاب تندروی این کشور پیوسته است.
اقدام به اهانت علیه قرآن کریم مصداق آشکار نقض حقوق مذهبی مسلمانان سوئد و مسلمانان سراسر جهان است که موضع یکپارچه مسلمانان از دولتها و مردم تا مراجع را در پی داشته است.
صدها نفر از شهروندان عراقی در برابر سفارت سوئد در بغداد تجمع اعتراضی برگزار کردند و خواستار اخراج سفیر سوئد شدند.
برخی از دولتهای اسلامی نیز به اهانت علیه قرآن کریم واکنش نشان دادند.
وزارت خارجه امارات ضمن احضار سفیر سوئد تأکید کرد: اجازه دولت سوئد به عناصر افراطی و آتش زدن یک نسخه از قرآن کریم نشانگر عدم احترام به ارزشهای اجتماعی است.
وزارت خارجه اردن هم سفیر سوئد را احضار و تأکید کرد: این اقدامات، جنایت بوده و باعث تحریک احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان در سطح جهان میشود. لذا با این اقدامات زننده، که یکی از بدترین نمودهای فرهنگ تنفر است، باید مقابله کرد و فرهنگ صلح و پذیرش دیگری را ترویج داد.
«فالح الفیاض» فرمانده حشدالشعبی هم این اقدام مذموم را اقدام «ننگین تروریستی» توصیف کرد.
«ابوبکر الدیب» محقق روابط بینالملل و تحلیلگر اقتصاد سیاسی جهان عرب هم خواستار به کارگیری ابزار تنبیهی تحریم علیه سوئد شد و گفت: "فعال شدن سلاح تحریم اقتصادی کشورهای عربی و اسلامی علیه سوئد، پس از جنایت سوزاندن قرآن کریم، نزدیک به 20 میلیارد دلار هزینه برای استکهلم دربر داشته باشد."
دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی هم اعلام کرد: "هفته آینده نشست فوق العاده این سازمان در شهر جده عربستان با هدف بررسی اهانت به قرآن کریم در سوئد برگزار میشود."
در همین حال، دفتر آیتالله «سیدعلی سیستانی» مرجع عالیقدر شیعیان در عراق در بیانیهای از ارسال پیامی به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد درباره هتک حرمت قرآن کریم با مجوز پلیس سوئد خبر داد.
در این بیانیه آمده است: "احترام به آزادی بیان نمیتواند مجوزی برای این رفتار شرمآور فراهم آورد که تعرض آشکار به مقدسات بیش از دو میلیارد مسلمان در جهان است و به ایجاد فضای مناسب برای اشاعه افکار افراطی و رفتارهای غلط منجر میشود."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117