ایران پرس: با شدت گرفتن بحران سوخت در لبنان، جمهوری اسلامی ایران کشتی‌های حامل سوخت را به آن کشور ارسال کرد.

«سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان روز پنجشنبه 19 اوت در سخنرانی خود به مناسبت یوم‌ الله عاشورای حسینی اعلام کرد، کشتی‌ های حامل سوخت از ایران به سمت لبنان حرکت کردند.

این اقدام جمهوری اسلامی ایران در حالی انجام می‌شود که لبنان با بحران سوخت مواجه است و این بحران سبب شد بسیاری از پمپ‌ های بنزین و گازوئیل، تعدادی از بیمارستان‌ ها و حتی نانوایی‌ ها در این کشور تعطیل شود و مردم نیز در اعتراض به این وضعیت بارها تظاهرات برگزار کردند. 

اقدام جمهوری اسلامی ایران در ارسال سوخت به سمت لبنان که با هدف کمک به این کشور برای غلبه بر بحران سوخت انجام شد، نشان داد که در لبنان اراده ملی برای حل چالش‌ های مردم وجود ندارد و برخی از شخصیت‌ ها و گروه‌ های سیاسی لبنانی آشکارا منافع شخصی و حزبی خود را بر منافع مردمی و ملی ارجحیت می‌ دهند. 

بلافاصله پس از طرح خبر ارسال سوخت به لبنان از سوی دبیرکل حزب‌الله، برخی افراد، رسانه‌ها و شبکه‌ های معاند مقاومت به خصوص در داخل لبنان اقدام به شبهه‌‌ افکنی پیرامون چگونگی پرداخت هزینه محموله‌های مذکور کردند.

در واقع، مخالفان مقاومت لبنان، حزب‌الله را به دخالت در اقتصاد این کشور متهم و تلاش کردند چهره آنرا تخریب کنند. با این حال، رسانه‌های لبنانی اعلام کردند هزینه محموله‌های ایرانی سوخت تماماً از سوی گروهی از تجار شیعه لبنانی خریداری شده و حزب‌الله هزینه آنرا پرداخت نکرده است. 

واکنش دیگر را سعد الحریری و سمیر جعجع نشان داده و آشکارا با ارسال سوخت از ایران مخالفت کردند. سعد الحریری در 9 توییت متوالی به این اقدام ایران اعتراض کرد و در پایان 9 توییت خود پذیرش کشتی سوخت از سوی ایران را «راهی پرشتاب به سوی جهنم» خواند. این واکنش الحریری در حالی است که وی هیچ راهی برای پایان دادن یا کاستن از بحران سوخت در لبنان ارائه نکرد.

موضع‌ گیری الحریری در مخالفت با ارسال سوخت از ایران به لبنان در راستای منافع این کشور نیست بلکه از یک سو ناشی از منازعه سیاسی داخلی است که الحریری تصور می‌ کند اقدام ایران سبب بهبود موقعیت مقاومت و حامیان آن در ساختار قدرت لبنان می‌شود و از سوی دیگر ناشی از خط فکری جریان سازش در منطقه است که تضعیف مقاومت را پیگیری می‌کند. 

در مقابل، این نوع موضع‌ گیری سعد الحریری و برخی دیگر از لبنانی‌ ها، موضع سید حسن نصرالله قرار دارد که تاکید کرد نفتکش ایرانی از زمان حرکت به سمت لبنان، جزو قلمرو این کشور محسوب می‌ شود. در واقع، دبیرکل حزب‌الله لبنان با این اظهارنظر به کشورهایی که قصد تعرض به این نفتکش‌ را داشته باشند، هشدار داده است چرا که برای سید حسن نصرالله کاستن از مشکلات مردم لبنان بر نگاه حزبی و شخصی ارجحیت دارد. 

واکنش دیگری که در قبال ارسال سوخت ایران به لبنان انجام شد، از سوی صهیونیست‌ها بود. اگرچه کابینه رژیم اشغالگر صهیونیستی واکنش رسمی به این موضوع تاکنون نداشته است اما خبرنگاران و رسانه‌های صهیونیستی عصبانیت خود را نشان داده و این اقدام حزب‌الله را شکستی دیگر برای رژیم اشغالگر صهیونیستی و گسترش ابعاد معادله پاسخ‌گویی و بازدارندگی از سوی «سیدحسن نصرالله» عنوان کرده‌ اند.

نکته پایانی اینکه؛ اقدام جمهوری اسلامی ایران نشان داد مخالف بی‌ ثباتی و افزایش بحران در لبنان است و از سوی دیگر حزب‌الله نیز نشان داد نمی‌تواند منتظر این باشد تا سیاسیون با حل منازعات قدرت، اقدامی برای کاستن از مشکلات مردم انجام دهند. 

نویسنده : سید رضی عمادی

115 

بیشتر بخوانید:

سید حسن نصرالله: آمریکا عامل هرج و مرج در لبنان و منطقه است/ قطعا از ایران بنزین وارد خواهیم کرد