به گزارش روز شنبه ایران پرس، «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا به رغم مخالفت های گسترده داخلی و خارجی، در تبعیتی کورکورانه از آمریکا اعلام کرد، کانبرا سفارت خود را از تل آویو به بیت المقدس منتقل می کند که بلافاصله با واکنش های تند شخصیت ها و گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی روبه رو شده است.
شخصیت های مختلف سیاسی استرالیا از جمله «بیل شورتن» رهبر مخالفان دولت موریسون، این اقدام را یک "عقب ماندگی تحقیرآمیز" برای استرالیا توصیف کرد که در راستای اهداف انتخاباتی در داخل این کشور انجام شده است.
شورتن افزود؛ موریسون با این اقدام، منافع ملی استرالیا را قربانی منافع سیاسی حزبی خود کرد.
«جورج براونینگ» رییس شبکه دفاع از حقوق فلسطینی ها در استرالیا هم این اقدام دولت اسکات موریسون را یک فاجعه برای این کشور خواند.
بسیاری از مخالفان دولت استرالیا همچنین با ارسال پیام های خود در شبکه های اجتماعی مختلف، اقدام نخست وزیر این کشور را محکوم کردند.
علاوه بر مالزی و اندونزی، نمایندگان سیاسی بیش از 13 کشور مقیم استرالیا از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نیز نسبت به تصمیم اعلام شده کانبرا برای انتقال سفارت به بیت المقدس، به طور رسمی اعتراض کرده اند.
درچارچوب طرح «معاملهقرن»، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا 6 دسامبر2017 شهر اشغالی قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس خبر داد. دولت آمریکا 14 ماه مه 2018 این تصمیم را عملی کرد.
بر اساس طرح آمریکایی «معاملهقرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار میشود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت. 138/112
بیشتربخوانید:
واکنش مالزی و اندونزی بهانتقال سفارت استرالیا به قدس
حماس تصمیم برزیل برای انتقال سفارت این کشور به قدس را محکوم کرد