ایران پرس: جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن قربانیان زیادی داشته است، اما آمارها نشان می‌دهد کارگران قربانیان اصلی این جنگ بودند.

74 ماه از جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن می‌گذرد. این جنگ در شرایطی آغاز شد که یمن فقیرترین کشور عربی منطقه غرب آسیا بود. جنگ تبعات زیادی برای مردم یمن داشته است، اما از بین رفتن اساس و بنیاد زندگی مردم فقیر این کشور را می‌توان مهم‌ترین برونداد جنگ عنوان کرد.

این وضعیت به خصوص برای قشر ضعیف یمن از جمله کارگران صدق می‌کند. 

اتحادیه کارگری یمن به مناسبت روز جهانی کارگر در گزارشی یکی از تبعات مهم و محسوس جنگ ائتلاف سعودی را کشته شدن 10 هزار و 900 کارگر و زخمی شدن 19 هزار و 500 کارگر یمنی عنوان کرد.

می‌توان گفت نیمی از کشته شده‌ها و زخمی‌های جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن را کارگران تشکیل می‌دهند.

نکته مهم دیگر این است که مرگ صرفاً پایان یک زندگی نیست بلکه در اغلب اوقات آغاز وخامت اوضاع بازماندگان است. کشته شدن حدود 11 هزار کارگر یمنی به منزله این است که صدها خانوار «نان‌آور» خود را از دست داده‌اند. به عبارت دیگر، با مرگ نان‌آوران خانواده‌ها، زندگی بازماندگان نیز تحت تاثیر زیادی قرار می‌گیرد و آسیب‌های اجتماعی هم در سطح خانواده‌ها و هم در سطح ملی افزایش پیدا می‌کند. 

موضوع دیگر این است که بخش بزرگی از کارگران یمنی، منبع درآمد خود را از دست داده‌اند. در اثر جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن، بیش از 80 درصد زیرساخت‌های این کشور از جمله کارخانه‌ها، اماکن کسب و کار کوچک، مراکز درمانی، فرودگاه‌ها، راه‌ها و مغازه‌ها از بین رفته است. در عین حال، فعالیت در بخش‌های عمرانی نیز به دلیل بمباران‌های روزانه عملاً تعطیل است.

برهمین اساس، در گزارش اتحادیه کارگری یمن آمده است که حملات ائتلاف سعودی و محاصره علیه یمن نرخ بیکاری در این کشور را به 65 درصد رسانده، در حالی که خط فقر هم به 80 درصد افزایش یافته است.

تحمیل شرایط فاجعه‌بار بر مردم یمن، پیامد جنگ ائتلاف سعودی

در واقع، پیامد جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن، تحمیل شرایط فاجعه‌بار بر مردم این کشور است. با توجه به این وضعیت است که سازمان ملل متحد بارها اعلام کرد یمن با بزرگ‌ترین فاجعه بشری قرن 21 مواجه شده است. 

سازمان ملل متحد و نهادهای زیرمجموعه آن تاکنون در گزارش‌های مختلفی اعلام کردند: "حدود 21 میلیون نفر از جمعیت یمن در اثر جنگ با «نبود امنیت غذایی» مواجه شده‌اند که در زبان سازمان ملل به مفهوم «قحطی» است."

«مارک لوکوک» مسئول امدارسانی سازمان ملل متحد فوریه 2021 در گزارشی اعلام کرد: "نزدیک به 80 درصد از مردم یمن به کمک‌های غذایی نیاز دارند و 400 هزار کودک زیر پنج سال از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند."

لوکوک گفت: "یمن پیش از جنگ، کشوری فقیر و درگیر با مشکل سوء تغذیه و گرسنگی بود، اما اقتصاد این کشور فعال بود و دولت به شمار زیادی از مردم خدمات ارائه می‌کرد. اکنون جنگ تا حدود زیادی همه چیز را نابود کرده است. بحران غذایی در یمن شدیدترین قحطی انسانی دهه‌های گذشته در جهان است."

اگرچه همه اقشار یمنی از این وضعیت بغرنج تأثیر پذیرفته‌اند، اما تردیدی وجود ندارد قشر کارگر و خانواده‌های آنها بیش از سایر اقشار آسیب دیده‌اند و بزرگ‌ترین قربانیان جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن هستند. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل: یمن بدترین بحران انسانی در جهان را پشت سر می گذارد