گروسی دیروز پنجشنبه به منظور گفت وگو با وزرای خارجه روسیه و اوکراین درباره امنیت تاسیسات هسته ای این کشور وارد ترکیه شد.
"سرگئی لاوروف" و "دمیترو کولبا" وزرای خارجه روسیه و اوکراین به دعوت "مولود چاووش اوغلو" وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه در شهر "آنتالیا" این کشور با هدف پایان دادن به جنگ و حل اختلافات با یکدیگر گفت و گو کردند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "رافائل گروسی" پنجشنبه شب پس از دیدار با لاوروف در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با وزیر خارجه روسیه درباره تأسیسات اتمی اوکراین رایزنی کرده اظهار داشت، این ملاقات سازنده بوده است.
در همین حال "ماریا زاخاروا" سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، "سرگئی لاوروف" و گروسی درباره تضمین محافظت فیزیکی و عملکرد تأسیسات اتمی اوکراین رایزنی کرده اند.
روسیه در حال حاضر کنترل 2 نیروگاه هسته ای اوکراین به نام های "چرنوبیل" و "زاپروژیا" را در اختیار دارد.
دولت روسیه چندی پیش بسته پیشنهادی خود برای ضمانتهای امنیتی را به آمریکا و ناتو تحویل داد که جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو و خروج نیروهای این ائتلاف از شرق اروپا را شامل میشد؛ با این حال غربی ها به پیشنهادات روسیه پاسخ منفی داده و مقامات اوکراین نیز گفت وگو درباره اجرای توافقات مینسک از جمله آتشبس میان نیروهای کییف و مناطق خودمختار شرق اوکراین را رد کردند.
روسیه در پاسخ، استقلال جمهوریهای خودخوانده لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت و در پی درخواست مقامات این مناطق، عملیاتی را در حمایت از آنها شروع کرد.
روسیه در روزهای اخیر بارها اعلام کرده است حمله این کشور به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.
"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر خارجه روسیه اخیرا با بیان اینکه عملیات نظامی این کشور در اوکراین تا انتها ادامه خواهد یافت، تاکید کرد، مسکو تسلیم فشارها و تهدیدهای آمریکا و متحدانش نمی شود.
مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.
دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرد.
روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده است، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.
120