۱۹ روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه میگذرد. وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در تازهترین بیانیه خود اعلام کرد که شمار شهدای غزه از آغاز عملیات طوفان الاقصی (15 مهر - 7 اکتبر) تا امروز ۲۵ اکتبر به شش هزار و 55 نفر و شمار مجروحان هم به پانزده هزار 143 نفر رسیده است.
نکته دیگر اینکه؛ به دلیل بمباران مستمر مناطق مسکونی فلسطینی از سوی جنگنده های رژیم صهیونیستی، بیشتر شهدا و مجروحان این حملات را زنان و کودکان و در کل غیرنظامیان تشکیل می دهند.
غزه شاهد وقوع جنایت جنگی و نسل کشی است؛ دو جنایتی که جامعه جهانی وظیفه دارد با عاملان آن قاطعانه برخورد کند و حتی میتواند سبب لغو مصونیت عاملان شود.
با این حال، ارزیابی رفتار سیاسی قدرتهای بزرگ گویای این است که جنگ غزه بیش از آنکه به عنوان رخدادی نظامی در نظر گرفته شود، رخدادی سیاسی محسوب شده است.
قدرتهای غربی که داعیه حقوق بشری دارند بدون در نظر گرفتن جنایت صهیونیستها در کشتار غیرنظامیان به خصوص کودکان و زنان غزه، عنوان میکنند هنوز وقت آتش بس در غزه فرا نرسیده است.
«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا با تأیید حملات اسرائیل به نوار غزه گفت: "تلآویو حق دفاع از خود و هدف قرار دادن سران حماس را دارد."
کربی تاکید کرد: "فکر نمی کنیم که اکنون زمان مناسبی برای برقراری آتش بس در غزه باشد."
این رویکرد دولت آمریکا و کشورهای اروپایی آشکارا نشان میدهد که آنها جنگ غزه را موضوعی سیاسی می دانند و با حمایت از کشتار مردم توسط رژیم صهیونیستی، در صدد این هستند که از شدت شکست تل آویو در طوفان الاقصی بکاهند.
در همین راستا، حتی اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه نیز داده نمی شود.
بر این اساس، در جلسه شب گذشته شورای امنیت، نماینده قطر در سازمان ملل با بیان اینکه دوحه مشتاق ارسال کمکهای اضطراری به نوار غزه است، اظهار داشت: "ما سیاسی کردن حمایتهای بشردوستانه از غزه را شدیداً رد میکنیم."
وی همچنین افزود: "ما از اینکه شورای امنیت نتوانست قطعنامهای در مورد تحولات غزه تصویب کند، متأسف هستیم. صلح حتی در تاریکترین و خطرناکترین شرایط هنوز امکانپذیر است."
این رویکرد قدرتهای غربی در قبال جنایت صهیونیستها علیه غزه در شرایطی است که حتی «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز با بیان اینکه حمله حماس علیه اراضی اشغالی در خلاً اتفاق نیفتاد، گفت: "مردم فلسطین ۵۶ سال تحت اشغال خفه کننده قرار داشتهاند."
آنتونیو گوترش گفت: "هیچ چیز نمیتواند قتل عام و ربودن غیرنظامیها یا شلیک موشک به مواضع غیرنظامی را توجیه کند."
با این حال، صهیونیستها و حامیان آمریکایی و اروپایی آنها به انتقادهای دبیرکل سازمان ملل نیز بی توجه هستند و کماکان ضمن تداوم حملات علیه مردم غزه، از ارسال هر گونه کمکهای بشردوستانه نیز جلوگیری می کنند.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117