ایران پرس- در پی برگزاری سه دوره مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان برای رسیدن به راه حل مشترک و خروج این کشور از بحران سیاسی، مخالفان دولت ونزوئلا تأیید کردند که به مذاکره با نمایندگان دولت "نیکلاس مادورو"، رئیس جمهوری این کشور در جزیره باربادوس در منطقه کارائیب ادامه می‌دهند. 

اگرچه ماه ها از آغاز بحران سیاسی در ونزوئلا و آغاز ناآرامی ها در این کشور می گذرد اما از ژانویه 2019 با اعلام "خوان گوایدو" به عنوان رییس جمهوری خودخوانده و حمایت رسمی واشنگتن و متحدانش از وی، بحران سیاسی در این کشور وارد مرحله جدیدی شد؛ به طوری که طی ماه های اخیر، ونزوئلا در داخل با اقدامات و تلاش های مخالفان برای سرنگونی مادورو رییس جمهوری قانونی این کشور و در خارج تشدید سیاست های خصمانه آمریکا و متحدانش رو به رو بود.

با وجود این، تلاش های مخالفان داخلی با حمایت واشنگتن و فشارهای آمریکا برای سرنگونی "مادورو" موثر واقع نشد و در واقع بی بهره بودن گوایدو از پایگاه مردمی و قانونی، پشتیبانی مردم ونزوئلا از مادورو و خشم آنان از سیاست های مداخله جویانه واشنگتن سبب شد تا همه تلاش ها در داخل و خارج برای برکناری مادورو به شکست بینجامد.

اکنون مرحله جدیدی برای حل بحران سیاسی این کشور شروع شده است.

اگرچه پیش از نیز مقامات ونزوئلا بارها از برگزاری مذاکره برای حل اختلافات سخن گفته بودند اما مخالفان هدف خود را برکناری مادورو از طریق اعمال فشار قرار داده بودند.

با توجه به ناکامی مخالفان اکنون به نظر می رسد آنها نیزضمن عقب نشینی از شعارها و سیاست های تخریبی، مذاکره را راه حل مطلوبی برای حل مشکلات سیاسی این کشور یافته اند؛ البته مقامات واشنگتن همچنان درصدد کارشکنی در فرایند گفت و گوها هستند.

واشنگتن در تلاش است با خط دادن به مخالفان راه را برهرگونه توافق و حل مسالمت آمیز بحران ببندد و زمینه را برای حمله نظامی به ونزوئلا فراهم آورد.

"ساموئل مونکادا"، نماینده ونزوئلا در سازمان ملل متحد می گوید: دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا وهم پیمانانش می خواهند در روند مذاکرات دولت ونزوئلا و مخالفان مانع ایجاد کنند تا بحران سیاسی در این کشور آمریکای لاتین تداوم داشته باشد.

مقامات آمریکا درصدد هستند با ادامه بحران سیاسی در ونزوئلا، نفوذ خود را نه تنها در ونزوئلا بلکه در کشورهای آمریکای لاتین تقویت و از نفت و ثروت‌های طبیعی کشورهای این منطقه از جمله ذخایر طلا، گاز، الماس و ثروت‌های دیگر استفاده کنند.

"پاسکوالیو فرناندز"، دبیرکل شورای دفاع ونزوئلا با اشاره به این که آمریکا همواره به منابع و ثروت طبیعی این کشور چشم داشته و این جنگ چندبُعدی را ضد ونزوئلا به راه انداخته است، می گوید: آمریکا همانند امپراطوری است که سعی دارد همه منابع راهبردی ونزوئلا را تصاحب کند و این علت و ریشه تمامی اختلافات است.

قرار است مذاکرات برای حل اختلافات با حضور نمایندگان دولت و مخالفان ادامه داشته باشد.

اگرچه تلاش های واشنگتن برای تاثیر گذاری بر روند مذاکرات و کارشکنی همچنان ادامه دارد اما مادورو اعلام کرده که به روند این مذاکرات و حصول نتیجه امیدوار است.

مخالفان نیز بر ادامه مذاکرات تاکید کرده اند.

"خورخه  آریزا"، وزیر امور خارجه ونزوئلا در این زمینه می گوید: به رغم همه فشارهایی که بر ونزوئلا وارد می شود، در نهایت این صلح است که در این کشور پیروز خواهد شد.138/118

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتربخوانید:

 بازگشت مخالفان دولت ونزوئلا به میز مذاکره