تحلیل؛

ایران پرس: یک شهروند آمریکایی به نام مت نلسون در اعتراض به تداوم جنگ غزه در شهر بوستون دست به خودسوزی زد این چهارمین نفر در این کشور است که به اینگونه اعتراض خود را نشان داده است. نلسون روز چهارشنبه ۱۱ سپتامبر در خارج از هتل «چهار فصل» دقیقاً روبروی کنسولگری رژیم صهیونیستی در بوستون، خود را به آتش کشید.

این شهروند آمریکایی در اعتراض به کشتار بیش از ۴۱ هزار فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی در جنگ فعلی علیه نوار غزه و همدستی آمریکا با این رژیم، دست به این اقدام زد. نلسون در ویدیوئی که قبل از حادثه منتشر کرده بود، اعلام کرده است: نام من مت نلسون است و می خواهم دست به اقدام اعتراضی تندی بزنم. همه ما در قبال نسل کشی بی وقفه در غزه مسئول هستیم.وی هدف از این اقدام اعتراضی خود را درخواست از دولت آمریکا برای توقف حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی عنوان کرده است که از آنها برای زندانی کردن و کشتار فلسطینیان بی گناه استفاده می کند.

نلسون همچنین خواستار اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به نسل کشی در نوار غزه شده است.این شهروند آمریکایی ضمن درخواست از کشورهای مختلف برای حمایت از کیفرخواست صادر شده از سوی دیوان کیفری بین المللی علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و دیگر مسئولان رژیم صهیونیستی تاکید کرد که «انتظار می رود دموکراسی در اختیار اراده مردم باشد و نه در خدمت منافع ثروتمندان. قدرت را در دست بگیرید و فلسطین را آزاد کنید.»پیش از نلسون نیز سه شهروند آمریکایی دیگر در اعتراض به ادامه جنگ غزه و جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل مبادرت به خود سوزی کرده بودند.

 

از جمله موارد مهم خود سوزی آمریکایی ها در اعتراض به تداوم جنگ غزه و سیاست یکجانبه دولت آمریکا در حمایت از اسرائیل خود سوزی منجر به مرگ یک افسر نیروی هوایی ایالات متحده  به نام «آرون بوشنل»۲۵ساله بود که  بعد از ظهر یکشنبه ۲۵ فوریه ۲۰۲۴ در اعتراض به نسل کشی اسرائیل در جنگ غزه مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن خود را به آتش کشید. این اقدام به یکی از داغ‌ترین موضوعات در جهان تبدیل شده و رنج مردم غزه را به عیان‌ترین شکل در معرض دید همگان قرار داد. خودسوزی این نظامی آمریکایی و واکنش‌ها به آن را می‌توان نشانه دیگری از عیان شدن مظلومیت مردم غزه و جریان مقاومت فلسطین زیر تجاوزات رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی جاری در نوار غزه دانست.

بوشنل در حالی که لباس نظامی به تن داشت، در سخنانی که به طور آنلاین پخش می‌کرد گفت: «من دیگر همدست نسل‌کشی نخواهم بود». وی پس از آن مایع شفافی به روی خود ریخت و با فریاد «فلسطین را آزاد کنید» خود را آتش زد.او ساعاتی قبل از خودسوزی در صفحه فیسبوک خود نوشت: «بسیاری از ما دوست داریم از خود بپرسیم: «اگر در دوران بردگی زنده بودم چه می‌کردم؟ یا قوانین جیم کرو؟ یا آپارتاید؟ اگر کشورم مرتکب نسل‌کشی می‌شد، چه کار می‌کردم؟ پاسخ این است، شما آن را انجام می دهید. همین الان.» آخرین جملاتی که بوشنل بر سر زبان آورد این بود «من در آستانه انجام یک عمل اعتراضی افراطی هستم. اما در مقایسه با آنچه مردم در فلسطین به دست استعمارگران خود تجربه کرده‌اند اصلاً اقدامی افراطی نیست. این چیزی است که طبقه حاکم ما تصمیم گرفته است که عادی باشد.»

 

غزه گرفتار سیاست‌های کثیف انسانی

جنگ خونین غزه در حالی وارد دوازدهمین ماه خود شده که طبق آمارها شمار شهدای فلسطینی که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل می دهند به بیش از ۴۱ هزار نفر و شمار زخمی ها به بیش از  ۹۵ هزار نفر رسیده و بخش اعظم باریکه غزه نیز به طور کامل ویران شده است. در این جنگ علاوه بر تخریب گسترده و گرسنگی که جان صدها کودک فلسطینی را گرفته و یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان محسوب می‌شود، بیش از ۱۰ هزار فلسطینی دیگر هم مفقود شده‌اند.

مسلما این جنایات فجیع بدون کمک های گسترده نظامی و تسلیحاتی آمریکا که حدود ۵۰ هزار تن انواع سلاح و مهمات را برای اسرائیل ارسال کرده  امکان پذیر نبوده است. به رغم  اینکه در داخل آمریکا  اعتراضات گسترده ای از جانب مردم به خصوص دانشجویان و حتی اعضا و کارکنان نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی و نیز نخبگان و اندیشمندان درباره سیاست حمایت گرانه دولت بایدن در قبال  اسرائیل صورت گرفته و می گیرد اما  کاخ سفید هم چنان بر روند تسلیح رژیم صهیونیستی را ادامه می دهد. ضمن اینکه سایر کشورهای غربی نیز هم چنان به رغم برخی محکومیت های ظاهری روابط تجاری و اقتصادی و حتی نظامی با تل آویو را حفظ کرده و بدین ترتیب به رژیم صهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانه اش یاری می رسانند.

 

فروش تسلیحات از یک طرف، برقراری آتش‌بس از طرف دیگر

مقامات ارشد دولت بایدن بارها منکر وقوع نسل کشی فلسطینی ها در جریان جنگ غزه توسط رژیم صهیونیستی شده اند. از جمله جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید به رغم  شهادت هزاران فلسطینی در غزه ادعا کرد که دولت جو بایدن کشتار فلسطینیان در غزه را توسط اسرائیل نسل کشی نمی داند. سالیوان در اواسط مه ۲۰۲۴ در کاخ سفید باتاکید بر اینکه ایالات متحده می خواهد شاهد شکست حماس باشد گفت: ما باور نداریم آنچه در غزه اتفاق می افتد یک نسل کشی است. ما قاطعانه این گزاره را رد کرده ایم.البته این نخستین بار نبود  که ایالات متحده به عنوان متحد استراتژیک رژیم صهیونیستی منکر وقوع نسل کشی در جریان جنگ غزه توسط این رژیم شد. جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در اوایل نوامبر ۲۰۲۳ در حالی که یک ماه از آغاز جنگ غزه می گذشت  در حمایت از جنایات صهیونیست‌ها علیه فلسطینی‌ها مدعی شد آنچه که در غزه رخ می‌دهد، نسل‌کشی نیست.

البته دولت بایدن در چند ماه اخیر و پس از اینکه شمار شهدا و مجروحین مردم غزه به خصوص کودکان و زنان به بیش از ۴1 هزار نفر رسیده به ظاهر خواهان برقراری آتش بس شده است. هم چنین پیش‌نویس برنامه انتخاباتی حزب دموکرات که اواسط ماه ژوئیه منتشر شد، خواستار «آتش‌بس فوری و پایدار» در غزه و آزادی اسرا شده است. با این حال در آن اشاره ای به بیش از هزاران نفر از ساکنان غزه که بیشتر آنها کودکان و زنان بوده که در جریان جنگ اخیر شهید شده و همچنین به لزوم محدود کردن کمک تسلیحاتی به اسرائیل نشده است. این در حالی است که آمریکا اخیرا ۲۰ میلیارد دلار دیگر فروش تسلیحاتی به اسرائیل را تایید کرد.

به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی و با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدار های غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.

نویسنده: سید رضا میرطاهر