«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل درگزارشی به شورای امنیت این سازمان به نقل ازپزشکان بین المللی اعلام کرد، تقریبا بسیاری از زنان و دختران آواره مسلمان روهینگیایی از مشکلات متعدد روحی ناشی از تجاوز وحشیانه جنسی نیروهای نظامی میانمار رنج می برند.
وی دراین گزارش تاکید کرد، تهدید گسترده واستفاده ازخشونت جنسی بخشی از استراتژی ارتش میانمار برای تحقیر، تهدید، ارعاب مسلمانان روهینگیایی بوده است تا با استفاده از این روش ،آنها را به طور اجباری از میانمار بیرون برانند به طوری که دیگر به این کشور بازنگردند.
سازمان های حقوق بشری نیز درگزارش های مختلف خود تجاوز به زنان و دختران، کشتار جمعی مسلمانان روهینگیایی از جمله نوزادان و کودکان خردسال از سوی نظامیان میانماری را تایید و آن را به عنوان جنایت علیه بشریت اعلام کرده اند.
اگر چه قرار دادن ارتش میانمار در لیست سیاه سازمان ملل دیرهنگام است اما نشان می دهد که سازمان ملل با دریافت گزارش از منابع مختلف و معتبر با دقت جنایات نیروهای میانمار ضد مسلمانان روهینگیا را بررسی و گزارش آن را منتشرمی کند.
اما از دیدگاه مردم میانمار،سازمان ملل نباید به انتشار گزارش در این خصوص بسنده کند بلکه با استفاده از اهرم های خود برای کشاندن جنایتکاران به دادگاه ومجازات آنان تلاش نماید چراکه برای سازمان ملل و نهادهای قضایی بین المللی از جمله دیوان کیفری بین المللی ،جنایت نظامیان و بوداییان تندرو میانمار ضد مسلمانان روهینگیا محرز شده و باید در دادگاه صالحه پاسخگوی جنایات خود باشند .
فاتو بنسودا Fatou Bom Bensouda دادستان دیوان بین المللی کیفری
"کشتار و آواره کردن مسلمانان روهینگیا یک مساله کاملا جدی و ملموس است و با توجه به ماهیت فرا مرزی جرم، ورود دیوان کیفری بینالمللی کاملا هم راستا با اصول حقوقی است و قضات دیوان باید حکم به بررسی قضایی جنایات نیروهای نظامی میانمار ضد مسلمانان روهینگیا بدهند"
به نظر می رسد با جدی شدن محاکمه عاملان جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در میانمار، دولت این کشور برای انحراف افکار عمومی وکاستن از فشارهای بین المللی بر دولت و ارتش میانمار دست به نمایش تمسخر آمیزی زده است که از جمله آن معرفی چندین نظامی به عنوان عامل جنایت ضد مسلمانان روهینگیا و انتشار اخبار مربوط به بازگشت اولین گروه از آوارگان آنان به میانماراست.
این در حالی است که جنایت ضد مسلمانان روهینگیا در بالاترین سطح نظامی و سیاسی در میانمار تصمیم گیری و اجرا شده است که باید محاکم بین المللی به ان رسیدگی کنند و در مورد بازگشت اوارگان مسلمان روهینگیا نیز بارها سازمان ملل درمورد پیامدهای ان پیش از زمینه سازی کامل از جمله برقراری امنیت هشدار داده بود
لئونارد دویل سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت سازمان ملل
"بسیاری از مسلمانان روهینگیا در وضع بسیار بدی در پناهگاهها موقت و بدون دسترسی به غذا زندگی می کنند. برخی دیگر در فضای باز و بدون سرپناه هستند. گروهی نیز در مناطق نظامی به سر می برند که نهادهای بشردوست به آنها دسترسی ندارند. "
در هر حال، مردم میانمار بخصوص مسلمانان روهینگیا انتظار دارند نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل و دیوان بین المللی کیفری صرفا به انتشار گزارش و هشدار بسنده نکنند بلکه با پی گیری قضایی و محاکمه عاملان جنایت ،انان را به مجازات برسانند تا مسلمانان روهینگیا با امنیت خاطر به محل زندگی خود باز گردند.113/111
نویسنده:مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
ارتش میانمار در فهرست سیاه سازمان ملل قرار گرفت
اذعان ارتش میانمار به جنایات ضد مسلمانان روهینگیا+ ویدئو
ابراز نگرانی مقام سازمان ملل از شرایط بد امنیتی در غرب میانمار