کیتهای غربالگری بیماریهای متابولیک نوزادان برای اولین بار در خاورمیانه با فرآوری آب سنگین و جلوگیری از خامفروشی این ماده حساس با تلاش دانشمندان صنعت هستهای بیش از ۱۲۰ ایزوتوپ تشخیصی در مرحله تحقیق و توسعه بومی شده است.
با استفاده از این کیتها میتوان نزدیک به ۵۰ نوع بیماری در نوزادان را در بدو تولد شناسایی و اقدام به معالجه سریع آنها کرد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی روز سهشنبه در آئین افتتاح و بهره برداری طرح تولید کیت غربالگری بیماری های متابولیک نوزادان تصریح کرد: با همت جوانان دانشمند، سازمان انرژی اتمی و با مشارکت مرکز توسعه فناوری در دانشگاه آزاد استان مرکزی، ایران در امتداد تولید آب سنگین در فرآیند مهندسی مولکولی، به ایزوتوپ اکسیژن ۱۸ دست پیدا کرد.
اسلامی گفت: کیت غربالگری نوزادان از نیازهای کشور است و تاکنون دو سه کشور محدود در دنیا که این محصول را دارند، به صورت کاملاً محدود آن را به کشورهای دیگر واگذار می کردند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: با تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، فناوری هسته ای هر روز خودش را بیشتر و بیشتر در عمق و در سطح گسترش می دهد به گونه ای که بتواند به صورت فراگیر تأثیرات خودش را در معیشت، زندگی و در سلامت جامعه نمایان و پدیدار کند و مردم بتوانند از ظرفیت آن بیش از گذشته استفاده کنند.
لازم به ذکر است ، کیتهای غربالگری در جهت سند برنامه اجتماعی ژنتیک وزارت بهداشت در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار گرفت و با تلاش دانشمندان این حوزه بومی سازی شد.
با تولید این کیتها بیش از ۴ میلیون یورو ارز در کشور ذخیره میشود.کیتهای غربالگری نوزادان از جمله اقلام تحریمی محسوب میشد که بعد از تحریمها ورود آنها به کشور ممنوع شد و با تلاش دانشمندان صنعتی هستهای ایران امروز اولین تولید کننده کیتهای غربالگری متابولیک نوزادان در غرب آسیا محسوب میشود.
کیتهای غربالگری نوزادان با دریافت تاییدیه از سازمان غذا و دارو در دسترس آزمایشگاههای غربالگری قرار گرفته است.
112
بیشتر بخوانید:
تولید کیتهای مولکولی با قابلیت تشخیص سویه جدید اومیکرون در ایران
اهدای 10 هزار کیت تشخیص کرونا به مناطق محروم از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)
رونمایی از کیت ایرانی تشخیص مواد مخدر با حضور سردار اشتری
ساخت کیت ایرانی آزمایش تشخیصی سریع کرونا
تولید کیت تشخیص قطعی بیماری کرونا در شرکت دانشبنیان «لیوژن پارمد»
ستاری: تولید داخلی کیت تشخیص کرونا به مرحله انبوه رسیده است