ایران پرس: سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد: نظامیان اسرائیلی در ماه مه 2023 علیه فلسطینی‌ها در باریکه غزه مرتکب جنایت جنگی شدند.

رژیم صهیونیستی در ماه مه 2023 جنگ غیرقانونی دیگری را بر فلسطینی‌ها تحمیل کرد. این جنگ که پنج روز به طول انجامید، تلفات انسانی و خسارت‌های مادی زیادی برای فلسطینی‌ها داشت.

در این نبرد پنج روزه، 33 فلسطینی که اغلب آنها غیرنظامیان به خصوص زنان و کودکان بودند، به شهادت رسیدند و بیش از 190 نفر هم مجروح شدند. همچنین در جریان حمله‌های رژیم صهیونیستی 56 واحد مسکونی تخریب شد و 940 واحد مسکونی آسیب دید.

در حالی که شورای امنیت سازمان ملل متحد که وظیفه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، سازمان عفو بین‌الملل حدود 2 ماه پس از این جنگ در گزارشی اعلام کرد: اسرائیل مرتکب جنایت جنگی شد.

تخریب منازل فلسطینی‌ها به صورت غیرقانونی و بدون هیچ ضرورتی و همچنین مجازات دسته جمعی غیرنظامیان دو جنایتی است که عفو بین‌الملل به آن اشاره کرد.

زمانی که غیرنظامیان و منازل آنها بدون ضرورت هدف حملات قرار می‌گیرند از مصادیق جنایت جنگی است.

در بیانیه سازمان عفو بین‌الملل آمده است: "حملات اسرائیل منجر به تخریب غیرقانونی منازل فلسطینیان شد که در بسیاری از موارد بدون هیچ دلیل و ضرورت نظامی انجام گرفته است و خود شکلی از اشکال مجازات دسته جمعی علیه غیرنظامیان محسوب می‌شود."

در این گزارش همچنین زمان انجام حمله نیز به عنوان یکی دیگر از مصادیق جنایت جنگی بیان شد چرا که این حمله‌ها زمانی انجام شد که خانواده‌ها در منازل خود خواب بودند.

بنابراین، طراحان این حمله عامدانه مرتکب قتل غیرنظامیان شده و می‌دانستند که غیرنظامیان به خصوص زنان و کودکان قربانیان اصلی این حمله‌ها هستند. ارادی بودن حمله علیه غیرنظامیان نیز از دیگر شرایط ارتکاب جنایت جنگی است.

موضوع مهم دیگر در گزارش سازمان عفو بین‌الملل این است که این سازمان تاکید کرد: "این وضعیت باید پایان یابد و محاصره نوار غزه باید سریعاً برچیده شده و عاملان جنایات نژادپرستانه و جنایات جنگی در غزه بر اساس قوانین بین‌الملل بازخواست و مجازات شوند."

با توجه به این گزارش، شورای امنیت یا دادستان دیوان کیفری بین‌المللی می‌توانند جنایت‌های رژیم صهیونیستی را به دیوان ارجاع دهند تا زمینه بازخواست و مجازات عامل جنایت فراهم شود، اما تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.

نخستین بار نیست که یک سازمان بین‌المللی به ارتکاب رژیم صهیونیستی به جنایت جنگی علیه فلسطینی‌ها اذعان و اعتراف می‌کند.

با این حال، اذعان و اعتراف به جنایت جنگی رژیم صهیونیستی سبب توقف این جنایت‌ها نشده است زیرا این اعتراف‌ها به هیچ تصمیم دارای ضمانت اجرایی منجر نشده و صرفاً جنبه «اعلامی» یا «توصیه‌ای» داشته است. بر همین اساس نیز فلسطینی‌ها اگرچه از این گزارش‌ها استقبال می‌کنند، اما به این باور رسیدند که تنها مقاومت می‌تواند از جنایت‌های رژیم صهیونیستی بکاهد.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117