ایران پرس - «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان در دیدار هیات عالی شورای امنیت سازمان ملل در کابل خواستار قرار گرفتن نام «هیبت الله آخوندزاده» سرکرده گروه طالبان در لیست سیاه این سازمان شد.

این درخواست در راستای اعمال فشارهای بین المللی براین گروه برای پیوستن به روند صلح افغانستان صورت گرفت.

رئیس جمهوری افغانستان در واقع درصدد است با قرار گرفتن نام سرکرده طالبان در لیست سیاه سازمان ملل مانع از هر گونه کمکهای خارجی به وی و گروهش شود.

هیبت الله آخوند زاده سرکرده گروه طالبان افغانستان

دولت افغانستان، پاکستان را به  حمایت همه جانبه از گروه طالبان متهم می کند و براین اعتقاداست راه صلح افغانستان از پاکستان می گذرد.

امضای توافقنامه صلح میان دولت وحدت ملی افغانستان و حزب اسلامی حکمتیار

امضا توافقنامه صلح میان دولت وحدت ملی افغانستان و حزب اسلامی حکمتیار از مهمترین تحولات این کشور در سال گذشته شمسی محسوب میشود.

 به گفته «عبدا... عبدا...» رئیس شورای اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان این توافقنامه به هیچ عنوان بر خلاف منافع ملی این کشور نیست.

«عطا محمد نور» سرپرست ولایت بلخ افغانستان هم ابراز امیدواری کرد، توافقنامه صلح با حزب اسلامی بتواند بخشی از مشکل افغانستان را حل کند.

زیرا برقراری صلح به نفع مردم افغانستان است و از همین رو، از توافق صلح با حزب اسلامی حمایت کرد.

در بخشی از این توافقنامه آمده است، هر دو طرف از خروج نظامیان خارجی از افغانستان حمایت کرده و باور دارند که مردم افغانستان می توانند با وحدت و همبستگی، بحران ناشی از جنگ را مهار و با تهدیدها مقابله کنند.

حزب اسلامی افغانستان، هم رسما اعلام می نماید که بخاطر مصالح کشور و قطع دایمی جنگ و خشونت و تامین صلح پایدار بعنوان حزب مهم سیاسی در کشور فعالیت نموده، قانون اساسی را رعایت، آتش بس دایمی را برقرار و هر نوع تحریکات نظامی اش را متوقف و تشکیلات نظامی خویش را منحل می سازد.

گلبدین حکمتیار

حمایت جماعت اسلامی پاکستان از توافقنامه صلح دولت افغانستان با حکمتیار 

«سراج‌ الحق» رهبر جماعت اسلامی، بزرگترین حزب مذهبی پاکستان هم ضمن استقبال از توافقنامه دولت افغانستان با حزب اسلامی حکمتیار آنرا مقدمه صلح پایدار در این کشور خواند.

سراج الحق اعلام کرد، گرچه این توافق از مسائل داخلی افغانستان است اما چون کمک زیادی به ایجاد صلح می‌کند، حزب جماعت اسلامی پاکستان حمایت خود را در این زمینه اعلام می‌کند.

وی تاکید کرد، همیشه از مذاکره میان افغانها حمایت کرده‌ایم و مخالف دخالت خارجی‌ها به ویژه هند و آمریکا در امور داخلی افغانستان هستیم.

سراج الحق افزود، زمان آن رسیده که پاکستان هم روابط دوستانه خود را با کشورهای همسایه گسترش دهد و با تلاش برای کمک به پیشبرد روند مذاکرات صلح در افغانستان نقش خود را به عنوان یک کشور صلح طلب ایفا کند.

تاکید اشرف غنی بر لزوم واکنش علمای دینی در قبال کشتار مردم بی گناه در افغانستان

با ادامه خشونتهای خونین در افغانستان در سال 1395 محمد اشرف رئیس جمهور افغانستان از روحانیون و علمای این کشور خواست صدای خود را در قبال کشتار مردم و اطفال بلند کنند.

وی در دیدار شماری از علمای اهل تسنن و تشیع افغانستان تاکید کرد، نقش علما در هدایت ملت سازنده خواهد بود.

اشرف غنی افزود، قانون اساسی افغانستان مبتنی بر ارزش های اسلامی و اجرای آن یکی از آرزو های دولت کابل است.

علما با روشنگری مردم در مورد اهداف شوم تروریستها می توانند انان را بیش از پیش در جامعه افغانستان منزوی کنند.

زیرا افراط گرایان و تروریستها جنایات خود را تحت آموزه های اسلام توجیه می کنند که علما برای اگاه کردن مردم و افشاگری در این خصوص مسئولیت سنگینی دارند. 

تلاش کابل برای گسترش روابط با دهلی نو

سفر سال گذشته محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به هند بیانگر عزم دولت کابل برای بهره برداری از ظرفیتهای بیشتری برای توسعه روابط با دهلی نو است.

روابط دو کشور ازحدود پنج سال پیش با امضای توافقنامه همکاری راهبردی وارد مرحله جدیدی شد.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان درحالی به هند سفر کرد که ابتدا چندان تمایلی برای توسعه روابط با این کشور نداشت و سکان همکاری های منطقه ای دولت خود را متوجه پاکستان کرد.

دیدار اشرف غنی و نارندرا مودی نخست وزیر هند

وی که اولویت برنامه های دولت خود را پیشبرد روند صلح افغانستان اعلام کرده بود با شعار اینکه راه صلح افغانستان از پاکستان می گذرد برای توسعه روابط کابل و اسلام آباد فرش قرمز پهن کرد.

رئیس جمهوری افغانستان به رغم برخی مخالفتهای داخلی تا مرحله توسعه همکاری های نظامی با پاکستان هم پیش رفت و این کشور را به هند ترجیح داد، اما عملی نشدن انتظارات محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان از سوی پاکستان بخصوص در مورد ترغیب گروه طالبان برای پیوستن به روند صلح افغانستان و تشدید حملات این گروه باعث شد تا رئیس جمهوری افغانستان با ناامید شدن از اسلام آباد مجددا به سمت هند گرایش پیدا کند.

توجه جامعه بین الملل به تحولات افغانستان

برگزاری همایش «اعتمادسازی و زیرساخت‏‌های منطقه‏‌ای افغانستان» در عشق آباد پایتخت ترکمنستان در سال 1395 نشان می دهد که جامعه جهانی همچنان به تحولات افغانستان توجه دارد و درصدد است با ادامه کمکهای خود به پیشبرد برنامه سازندگی این کشور کمک نماید.

در این نشست که نمایندگان بیش از 13 کشور و چندین نهاد و سازمان های بین المللی حضور داشتند برنامه و زمان‌بندی اجرای طرح‌های زیر بنایی منطقه‌ای در ارتباط با افغانستان برای سال 2017 میلادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

این طرحها شامل خطوط راه‌آهن بین افغانستان با کشورهای آسیای مرکزی و همجوار، ایجاد جاده ترانزیتی ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند، احداث خطوط انتقال برق، توسعه حمل‌ونقل هوایی و تبیین سهم و نقش کشورهای مشارکت‌کننده در این طرح‌ها و سایر مسائل فنی و اداری است.

تنش در افغانستان درباره موضوع انتقال برق ترکمنستان به سالنگ (جنبش روشنایی)

سال گذشته شمسی یکی از مسایل مهمی که تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان را تحت تاثیر قرار داد موضوع انتقال برق ترکمنستان به سالنگ بود که با اعتراض گسترده مردم بامیان روبرو شد.

اعضای «جنبش روشنایی» با برگزاری تظاهرات و تجمعات گسترده از دولت افغانستان خواستند، مسیر انتقال برق ترکمنستان به افغانستان را بجای سالنگ از ولایت بامیان در مرکز این کشور عبور دهد.

این جنبش اعلام کرد، در صورتی که دولت افغانستان خواسته‌های آنها را برآورده نکند، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

تظاهرات جنبش روشنایی در افغانستان

این در حالی است که دولت کابل، همچنان بر موضع خود در قبال انتقال برق ترکمنستان به افغانستان از مسیر سالنگ تأکید دارد.

در حمله تروریستی به تظاهرات جنبش روشنایی در منطقه دهمزنگ کابل بیش از 90 تن کشته و 300 نفر دیگر زخمی شدند.

این حمله زمانی روی داد که هزاران تن از هزاره ها در اعتراض به انتقال برق وارداتی از ترکمنستان از مسیر سالنگ به جای بامیان در حال تظاهرات بودند.

دولت افغانستان اعلام کرده است که مسیر سالنگ دارای مزایای بیشتری نسبت به مسیر بامیان است که مورد اعتراض مردم این ولایت قرار دارد.

دولت افغانستان برای کاستن از سطح اعتراضات عمومی اعلام کرده است، یک خطوط برق به بامیان خواهد کشید تا مردم منطقه از آن بهره مند شوند ، اما جنبش روشنایی افغانستان با صدور بیانیه‌ای ضمن تبلیغاتی خواندن تفاهمنامه ساخت خطوط انتقال برق دوشی - بامیان اعلام کرد که این توافقنامه از لحاظ حقوقی ضمانت اجرایی ندارد.

اخیرا اعلام شد، تفاهمنامه اجرایی خط انتقال برق از «دوشی» تا «بامیان» بین شرکت «برشنا» و بانک توسعه آسیایی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان به امضا رسیده است و کار ساخت خط انتقال برق 220 مگاواتی دوشی ـ بامیان به زودی آغاز خواهد شد و قرار است تا بیش از سه و نیم سال دیگر تکمیل شود.

بحران اخراج پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی

سال گذشته شمسی اخراج پناهجویان افغان از کشورهای اروپایی بخصوص آلمان اعتراضهای گسترده ای را در افغانستان و همچنین المان برانگیخت.

نمایندگان مجلس افغانستان اعلام کردند، اخراج پناهجویان در شرایط بحرانی این کشور، عمق فاجعه را بیشتر خواهد کرد.

به گفته «نعمت الله غفاری»، معاون اول مجلس نمایندگان افغانستان، دولت این کشور در شرایطی حاضر به پذیرش پناهجویان شده که هیچ‌گونه امکانات و شرایط اولیه زندگی را برای آنان فراهم نکرده است.

دولت وحدت ملی افغانستان با برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان توافقنامه ای را امضا کرده است که براساس آن، پناهجویان افغان که درخواست شان از سوی کشورهای اروپایی رد می‌شود، به افغانستان بازگردانده میشوند.

هر چند این توافقنامه شامل استرداد پناهجویانی است که درخواستشان رد میشود اما از دیدگاه نمایندگان پارلمان افغانستان، دولتهای اروپایی با بهانه قرارد دادن آن اقدام به اخراج پناهجویان افغان می کنند.

این در حالی است که افغانستان با موج اخراج پناهجویان از پاکستان و همچنین اواره شدن مردم براثر تداوم حملات تروریستی  در داخل روبرو است که بازگرداندن پناهجویان از کشورهای اروپایی ،دردسر دولت کابل را بیش از پیش افزایش می دهد. 

واکنش دیدبان حقوق بشر به اخراج پناهجویان افغانستان

دیدبان حقوق بشر، اخراج پناهجویان افغانستان توسط دولت پاکستان را بزرگترین اخراج جمعی غیرقانونی پناهجویان در دنیا توصیف کرد.

 طبق گزارش این نهاد، دولت پاکستان از ماه جولای 2016 تا کنون بیش از 600 هزار پناهجوی افغان را به صورت غیرقانونی واجباری اخراج کرده است.

بر اساس این گزارش، حدود 365 هزار پناهجوی افغان اخراج شده ، مدارک قانونی اقامت داشتند.

در این گزارش آمده است، از اواسط سال گذشته، نیروهای امنیتی پاکستان با توسل به زور و بازداشت خودسرانه، روند اخراج غیر قانونی پناهجویان افغان را تشدید کرده اند. 

اخراج 600 هزار پناهجوی افغان از پاکستان با مخالفت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل مواجه شده است.

تلاش ایران برای کمک به حل بحران پناهجویان افغان

 «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار  عبدالله عبدالله، رئیس شورای اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در حاشیه سیزدهمین نشست همکاری کشورهای اسلامی در شهر استانبول ترکیه، گفت، دولت ایران تلاش می‌کند، مهاجرین غیرقانونی افغان مقیم ایران را ثبت نام کند.

دیدار حسن روحانی با عبدالله عبدالله

هیئت های کارشناسی افغانستان و ایران با برگزاری نشستهایی در کابل طرح ثبت نام افغان‌های فاقد مدرک اقامت در ایران را بررسی کردند.

به گفته مقامات وزارت امور مهاجرین وعودت‌کنندگان افغانستان، ثبت نام و توزیع کارت‌های مهاجرت برای افغان‌های فاقد مدرک در ایران، صدور مجوز تردد برای مهاجران افغان مقیم ایران بدون ابطال اقامت آنها و ثبت نام کودکان افغان در مدارس ایران شامل این طرح هستند.

بر اساس گزارش وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان افغانستان،  حدود سه میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از آنها فاقد اسناد قانونی مهاجرت هستند.

درخواست افغانستان از پاکستان برای برخورد با گروه های تروریستی

وزارت امور خارجه‌ افغانستان اعلام کرد، فهرست ۳۲ مرکز آموزش تروریستی مستقر در خاک پاکستان را به مقام‌های دولت این کشور ارائه کرده است و انتظار دارد دولت «نوازشریف» نخست وزیر پاکستان ضد این مراکز و گروههای تروریستی  اقدام کند.

وزارت امور خارجه‌ افغانستان در بیانیه ای اعلام کرد، در این فهرست که از طریق سفارت این کشور در اسلام آباد به مقام‌های پاکستان تحویل  شده است، نام‌ 85 تن از فرماندهان ارشد طالبان و سایر گروه‌های تروریستی از جمله «گروه حقانی» نیز وجود دارد.

پس از انفجار اخیر در زیارتگاهی در ایالت سند پاکستان، ارتش این کشور با احضار مسئولان سفارت افغانستان در اسلام آباد فهرست 76 نفره از تروریست های تحت تعقیب را ارائه کرد و خواستار اقدام دولت کابل ضد آنان یا دستگیری و تحویلشان به دولت پاکستان شد.

از اینرو، تحویل فهرست متقابل از سوی دولت افغانستان بیانگر تمایل دولت این کشور برای همکاری مشترک و متقابل برای مقابله با تروریسم است و براین اعتقاد است که برخورد یک جانبه از سوی پاکستان نمی تواند به برقراری امنیت در منطقه کمک کند.  

ظهور گروه تروریستی داعش در افغانستان

یکی از مهمترین تحولات افغانستان در سال گذشته شمسی ظهور گروه تروریستی داعش در این کشور با انفجار مهیب در جریان برگزاری تظاهرات هزاره ها در مخالفت با انتقال برق وارداتی از ترکمنستان به سالگ در کابل بود که این گروه مسئولیت انرا برعهده گرفت.

پس از آن نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان درباره گسترش نفوذ گروه تروریستی داعش در این کشور هشدار داد.

داعش در افغانستان

وی در نشست خبری در کابل گفت، نگرانی‌هایی از وجود گروه داعش در افغانستان وجود دارد و داعش قصد دارد به مردم این کشور آسیب برساند.

نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان افزود، گروه تکفیری داعش تلاش می کند حضور خود را در بسیاری از استان های افغانستان افزایش دهد.

وی تاکید کرد، سیاست گروه تروریستی داعش برای مردم افغانستان هرگز قابل پذیرش نیست.

درانفجار مهیب کابل بیش از هشتاد نفر از هزاره ها کشته و بیش از سیصد نفر دیگر زخمی شدند.

 هدف داعش از افزایش حضور در افغانستان

ارتش افغانستان اعلام کرد، در عملیات های مختلف برضد داعش خسارت سنگینی را بر این گروه تروریستی وارد کرده است.

با این حال داعش در حال جذب نیرو در افغانستان است و سه گروه از افراد را مد نظر دارد که عبارتند از اعراب افغان، افرادی که از طالبان بریده اند و مزدورانی که فقط برای پول اقدام به قتل می کنند.

این بدان معنا است که حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان مساله صرفا وارداتی است که به گفته محمد اشرف غنی رئیس جمهوری و سایر مقامات این کشور، پاکستان و برخی کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان حامیان داعش در افغانستان هستند و گفته می شود اخیرا مقادیر زیادی سلاح و پول به گروه تروریستی داعش در افغانستان منتقل کرده اند.

مهمترین هدف این گروه تروریستی در افغانستان تغییر راهبرد جنگ از قومی به مذهبی است.

سیاستهای اشتباه امریکا، بستر مناسب برای حضور داعش در افغانستان را ایجاد کرد

در سال گذشته شمسی رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اعتراف کرد، سیاست‌های اشتباه این کشور و عدم استراتژی مناسب سبب حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان شده است.

به گفته «جان مک کین» رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا این کشور مسئول خراب شدن اوضاع امنیتی در افغانستان است.

تردیدی نیست جهانیان براین واقعیت کاملا واقف هستند که گروههای تروریستی از جمله داعش از سوی سرویسهای اطلاعاتی غربی بویژه امریکا ایجاد شده اند و به عنوان بازوی نظامی واشنگتن در جهت تامین منافع شوم امریکا عمل می کنند.

در افغانستان نیز ظهور گروه تروریستی داعش در ارتباط مستقیم با سیاستهای بلند مدت امریکا در افغانستان و منطقه است.

بدان معنا که امریکا در تلاش است، در صورت توافق طالبان با دولت افغانستان گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی واشنگتن در این کشور و منطقه عمل کند و همچنان به ایجاد بحران و ناامنی در افغانستان و منطقه ادامه دهد.

به همین دلیل بسیاری از محافل سیاسی و امنیتی در منطقه در مورد ترانزیت بحران و ناامنی از افغانستان به منطقه اسیای مرکزی و قفقاز از سوی امریکا بارها هشدار داده اند و روسیه نیز تدابیر امنیتی در مرز تاجیکستان با افغانستان را تشدید کرده است.

امریکا با استفاده از طالبان، القاعده و داعش به گونه ای سیاست مدیریت بحران خود را در افغانستان اجرا می کند تا از این طریق ضمن توجیه ادامه حضور نظامیش در این کشور، افغانستان را به پایگاه مهم نظامی خود و ناتو تبدیل کند.

انتقاد پارلمان افغانستان از حمایت های رژیم سعودی از گروه های تروریستی

همزمان با سفر عبدا... عبدا... رئیس شورای اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در سال گذشته شمسی به عربستان، نمایندگان پارلمان افغانستان از کمکهای رژیم سعودی به گروههای خشونت طلب و تروریستی به شدت انتقاد کردند.

این نمایندگان از اقدام حکام عربستان در پرداخت صدها میلیون دلار به گروه طالبان برای پیشبرد اهداف ریاض در افغانستان به شدت خشمگین هستند.

پارلمان افغانستان

به گفته نمایندگان معترض، عربستان سالانه 300 میلیون دلار به طالبان کمک می کند که با دولت افغانستان همچنان در حال جنگ است.

«جمال فکوری بهشتی» از نمایندگان پارلمان افغانستان اعلام کرد، از دولت افغانستان خواسته شده است در روابط خود با عربستان تجدید نظر کند.

اعتراض گسترده مردم افغانستان از جنایات داعش در این کشور

در سال گذشته شمسی ادامه جنایت گروه تروریستی داعش در افغانستان اعتراض گسترده مردم این کشور را برانگیخت، به گونه ای که مردم ولایت هرات با برپایی تظاهرات گسترده، جنایت این گروه را در«غور» محکوم کردند.

معترضان با ابراز خشم و تنفر از جنایت  گروه تکفیری داعش در کشتار دهها نفر از مردم بیگناه ولایت غور، خواستار دستگیری و مجازات عاملان این جنایت شدند.

معترضان از دولت افغانستان خواستند، در تامین امنیت و برقراری صلح وثبات و توقف حملات تروریستها تلاش کند.

گروه تروریستی داعش  درنزدیک شهر «فیروزکوه» درولایت غور 36 غیرنظامی را به طرز فجیعی به قتل رساند و 11 تن دیگر را زخمی کردند.

در همین حال گروه تروریستی داعش، 10 تن از بزرگان قومی در استان ننگرهار در شرق افغانستان را نیز به قتل رساند.

تاکید علمای اهل سنت افغانستان بر لزوم مقابله با گروه های تکفیری

در پی تشدید تهدیدات امنیتی در افغانستان از سوی گروه تروریستی داعش، علمای اهل سنت این کشور بر مقابله با گروههای تکفیری به ویژه داعش تاکید کردند.

علمای اهل سنت افغانستان در نشستی درکابل با حضور شماری از نمایندگان پارلمان افغانستان، جنایات گروههای تروریستی به ویژه داعش در این کشور را محکوم کردند.

«مولوی سدوزی» از علمای اهل سنت افغانستان دراین گردهمایی گفت گروه تروریستی داعش ، ضد انسان و دین است.

وی از مردم این کشور خواست، به مقابله با این گروه تروریستی و تفکیری برخیزند.

«مولوی عبدالرحمن رحمانی» نماینده پارلمان افغانستان نیز در این نشست در کابل گفت گروههای تروریستی دشمن اصلی مسلمانان ازجمله مردم افغانستان هستند و جنایتی که آنها مرتکب می شوند، مغایر شریعت و انسانیت است.

ادعای کابل مبنی بر ورود تروریست های داعش از پاکستان به افغانستان 

در سال گذشته شمسی مشاور امنیت ملی افغانستان مدعی شد، گروه تروریستی داعش از خاک پاکستان وارد ان کشور شده است.

«حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی افغانستان اعلام کرد، هشتاد درصد  اعضای گروه  تکفیری داعش در  قندهار، شهروند پاکستانی هستند و هرگاه از سوی نیروهای دولتی افغان تحت فشار قرار می گیرند از خط مرزی دیورند به آنسوی  پاکستان می روند.

حنیف اتمر به ادامه مبارزه نیروهای دولتی افغانستان با داعش اشاره و تاکید کرد، مقابله با حملات خونین این گروه تکفیری عزم ملی می طلبد. 

این اظهارات مشاور امنیت ملی افغانستان بعد از آن ایراد شد که اجلاس سه جانبه نمایندگان روسیه، چین و پاکستان در مسکو برگزار شد و در این اجلاس هر سه کشور در خصوص گسترش حملات داعش در افغانستان هشدار دادند.

«جان نیکلسون» فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو مستقر در افغانستان هم داعش را همان نیروهای گروه تروریستی تحریک طالبان دانست که از خاک پاکستان وارد افغانستان میشوند.

ادامه حضور نظامی امریکا در خاک افغانستان

سال گذشته شمسی وزیر امور خارجه سابق امریکا از حضور دراز مدت نظامیان این کشور در افغانستان خبر داد.

«جان کری» در نشستی در بروکسل اعلام کرد، نظامیان امریکائی سالهای طولانی در افغانستان خواهند ماند و برای ثبات و پیشرفت افغانستان تلاش خواهند کرد.

جان کری وزیر امور خارجه پیشین امریکا

وی مدعی شد،  13 هزار نظامی خارجی برای شکست تروریسم و تامین امنیت افغانستان در کنار نیروهای افغان، حضور خواهند داشت و با نیروهای افغان همکاری می کنند.

این اظهارات فریب دهنده کری در حالیست که از زمان هجوم امریکا به افغانستان در 15 سال گذشته به بهانه مبارزه با تروریسم، نه تنها این پدیده شوم سرکوب نشده بلکه روز به روز برحملات طالبان و گروه تروریستی داعش در افغانستان افزوده است و هرروز تعداد بیشتری از مردم کشته می شوند.

رئیس جمهور افغانستان نیز در نشست بروکسل، تشکیل ارتش قدرتمند برای مبارزه با تروریسم را نیاز ضروری این کشور خواند.

گوینده 

نمایندگان مجلس سنای افغانستان سال گذشته شمسی تاکید کردند که امریکا برای حضور گروه تروریستی داعش در افغانستان ذهنیت‌ سازی می‌کند.

«نجیبه حسینی» عضو مجلس سنای افغانستان در نشست این نهاد، با اشاره به سرکوب و شکست گروههای تروریستی از جمله داعش در عراق و سوریه توسط نیروهای دولتی این کشورها گفت، امریکا سعی دارد تا زمینه حضور گسترده پس مانده های این گروه تکفیری را در افغانستان فراهم کند.

 حسینی از دولت افغانستان خواست تا در خنثی کردن این توطئه امریکا هوشیار باشد و اجازه ورود تکفیرها و جنایتکاران را به افغانستان ندهد.

«رونا ترین» دیگر عضو مجلس سنای افغانستان نیز در این باره گفت که امریکا بیش از پیش در پی زمینه سازی‌ برای حضور و تثبیت داعش در افغانستان است.

«گل‌ احمد اعظمی» عضو دیگر مجلس سنای افغانستان هم از دولت کابل خواست تا موضوع حضور گروه تروریستی داعش در این کشور را جدی بگیرد.

فرمان اشرف غنی بر مقابله همه جانبه با گروه تروریستی داعش

سال گذشته شمسی محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان سرانجام فرمان مقابله همه جانبه با گروه تروریستی داعش را صادر کرد .

شورای امنیت ملی افغانستان هم در نشستی با حضور «محمد اشرف‌غنی» رئیس‌جمهور این کشور استراتژی مبارزه با گروه تروریستی داعش  را تأیید کرد.116/110

بیشتر بخوانید:

عضو مجلس ملی افغانستان: مشکل افغانستان با دولت پاکستان است نه ملت آن

درگیری در مرز افغانستان و پاکستان 5 قربانی گرفت

داعش 13 معلم را از مدرسه ای دینی در افغانستان ربود

هیبت الله آخوند زاده سرکرده گروه طالبان افغانستان
گلبدین حکمتیار
دیدار اشرف غنی و نارندرا مودی نخست وزیر هند
تظاهرات جنبش روشنایی در افغانستان
دیدار حسن روحانی با عبدالله عبدالله
داعش در افغانستان
پارلمان افغانستان
جان کری وزیر امور خارجه پیشین امریکا