ایران پرس- پس از چند هفته اعتراضات مردمی و تشدید آن در روزهای گذشته به نامزدی مجدد"عبدالعزیز بوتفلیقه"، رییس جمهوری الجزایر در انتخابات ریاست جمهوری آتی، وی ضمن انصراف از نامزدی دراین انتخابات، زمان برگزاری آن را نیز به تعویق انداخت.

انتخابات ریاست جمهوری الجزایر قرار بود 18 آوریل 2019 برگزار شود،اما اکنون با اعلام بوتفلیقه، این انتخابات به تعویق افتاده است.

رییس جمهوری الجزایردر پیامی با اعلام اینکه پیام حرکت اعتراضی در این کشور را درک می کند، انجام اصلاحات سیاسی، نهادی، اقتصادی و اجتماعی را در راستای بازنگری قانون اساسی و برگزاری همه پرسی آن وعده داده است.

اما تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات و تحقق وعده های خود اعلام نکرد.

الجزایر از ماه فوریه صحنه تظاهرات معترضان و احزاب سیاسی مخالف بوتفلیقه است. بسیاری از مخالفان خواهان عدم حضور بوتفلیقه به دلیل کهولت سن و عدم سلامت جسمانی بودند و بسیاری نیز منتقد عملکرد سیاسی و اقتصادی سال های اخیر مقامات الجزایر هستند.

پیشبرد برنامه های توسعه در الجزایر، توجه به نیاز جوانان و زنان‌، بهبود شرایط اقتصادی از جمله مهمترین خواسته های شهروندان این کشور است. در بعد سیاسی نیز مخالفان افزایش آزادی های سیاسی و مدنی و گسترش دموکراسی را در این کشور خواستارند.

اگرچه بسیاری از احزاب سیاسی و معترضان از اعلام انصراف بوتفلیقه در انتخابات ریاست جمهوری شادمان شدند اما تعویق انتخابات از سوی او و وعده هایش، بیم ها و امیدهای بسیاری را برای آینده سیاسی الجزایر به وجود آورده است.

بسیاری از سیاستمداران و شهروندان الجزایر نسبت به تعویق زمان برگزاری انتخابات و عدم اعلام تاریخ جدید نگران شده وچنین تصمیمی را مغایراصول دموکراسی دانسته اند‌، زیرا تعویق زمان انتخابات‌، راه را برای ماندن بیشتر بوتفلیقه  و حزب حاکم بر سر قدرت هموار سازد.

«احمد عظیمی» سخنگوی حزب «طلائع الحریات» با اشاره به اینکه هدف از تصمیم های بوتفلیقه خرید زمان و تضمین استمرار نظام است؛ گفت: تصمیم های بوتفلیقه برای لغو و تاخیر انتخابات، غیرقانونی است این تصمیم ها همان وعده هایی است که بوتفلیقه در سال 2011 داد و به آن عمل نکرد.

نظامی شدن جامعه و به دست گرفتن قدرت توسط نظامیان در راستای سرکوب معترضان نیز از دیگر دغدغه های بسیاری از معترضان الجزایری است. چنانچه با کناره گیری«احمد اویحیی» نخست وزیر الجزایر، «نورالدین بدوی» وزیر دفاع سابق به عنوان نخست وزیر جدید  این کشورمعرفی شد.

برخی از سیاستمداران اما تصمیم بوتفلیقه را در راستای دموکراسی و حاصل اعتراضات یکماه گذشته معترضان در این کشور می دانند و معتقدند که بالاخره خواسته های معترضان شنیده شده است.

از نظر این گروه، خواسته معترضان، عدم حضور بوتفلیقه 82 ساله وبیمار در قدرت و خارج شدن آن از لایه های پنهان بود، که اکنون برآورده شده است.

 «عبدالعلی رزاقی» استاد دانشگاه در الجزایر پیش‌تر گفت: معلوم نیست هم اکنون چه کسی بر الجزایر حکومت می کند. من با قاطعیت می گویم که جوانان هرگز هیچ یک از حاکمان کنونی را نمی پذیرند زیرا ما وارد مرحله ای شده ایم که نافرمانی مدنی نامیده می شود.

اکنون می توان گفت کناره گیری بوتفلیقه از انتخابات نقطه عطف جدیدی در تحولات سیاسی الجزایر محسوب می شود، چنانچه «اخضر ابراهیمی» سیاستمدار کهنه کار الجزایری در ضمن ابراز خرسندی از کناره‌گیری بوتفلیقه از نامزدی انتخابات الجزایر، گفت: با این اقدام مرحله جدیدی در الجزایر آغاز خواهد شد.

در این شرایط، بیم‌ها و امیدها از آینده سیاسی الجزایرهمچنان این کشور را فرا گرفته است.

نویسنده: آتوسا دینداریان

141/120

بیشتر بخوانید:

نخست‌وزیر جدید الجزایر انتخاب شد

شادی مردم الجزایر و استقبال فرانسه از انصراف "بوتفلیقه"