جمهوری اسلامی ایران بیش از چهل سال است که میزبان مهاجران افغانستانی بوده و اکنون دستکم 5 میلیون نفر از آنان در ایران به سر میبرند و از امکانات موجود در جمهوری اسلامی ایران همچون شهروندان ایرانی بهره مند هستند.
تحولات اخیر در افغانستان نیز سبب شد که موج جدیدی از اتباع افغانستانی به سمت ایران راهی شوند و جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم و بدون کمکهای بینالمللی، هیچ مانعی برای ورود آنان ایجاد نکرد و میزبان شایسته برای این مهاجران بوده است.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران شامگاه سه شنبه در دیدار رؤسا و مقامات عالی سازمانهای بینالمللی بشر دوستانه مستقر در ژنو شامل کمیساریای عالی پناهندگان، سازمان بین المللی مهاجرت، کمیته بینالمللی صلیب سرخ و دفتر هماهنگیهای امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، به اوضاع سیاسی و اجتماعی افغانستان بویژه در یک سال و نیم اخیر اشاره و اظهار کرد، این وضعیت باعث افزایش کم سابقه موج مهاجران افغانستانی به ایران شده است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ایران در بیش از چهار دهه گذشته میزبان میلیون ها آواره، مهاجر و پناهنده افغانستانی بوده است، افزود، با این وجود، متأسفانه حمایت های بین المللی با میزان افزایش هزینههای تحمیل شده به ایران از ناحیه ورود مهاجران افغانستانی در سال های اخیر متناسب نبوده و کمک بسیار اندکی در این موضوع به ایران اختصاص داده شده است.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین با اشاره به تحریم یکجانبه آمریکا ضد مردم ایران گفت، تحریم های یکجانبه تأثیر مخربی بر انگیزه حامیان مالی برای به دوش گرفتن بار میزبانی از اتباع افغان گذاشته است، از این رو ضروری است سازمانهای بینالمللی برای جلوگیری از تأثیر پذیری حمایتهای بینالمللی از موانع تحریم ها، تدابیر لازم را بکار گیرند.
فیلیپو گرندی، کمیسر عالی پناهندگان، آنتونیو ویتورینو رئیس سازمان بین المللی مهاجرت، رامش راجاسینگهام نماینده دفتر هماهنگی های امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ژنو و میریانا اسپولجاریک رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز در این نشست ضمن قدردانی از همکاری میان دولت ایران با نهادهای بین المللی بشردوستانه، بر ضرورت تداوم و تقویت این همکاری ها تأکید کردند.
115
بیشتر بخوانید:
دیدار امیرعبداللهیان با رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد
دیدار امیرعبداللهیان با گریفیتس در ژنو