امیرعلی ابوالفتح- در رای گیری آنلاین اعضای کنوانسیون ملی حزب دموکرات، 3 هزار و 558 عضو، بایدن را برگزیدند.
قرار است در روز 20 اوت و در آخرین روز برپایی کنوانسیون ملی حزب دموکرات که در میلواکی ایالت ویسکانسین درجریان است، بایدن دعوت حزب را برای پذیرش نامزدی انتخابات ریاست جمهوری بپذیرد. با این تصمیم، رسما تلاش بایدن برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری امریکا در انتخابات روز سوم نوامبر سال جاری آغاز خواهد شد.
حدود 70 روز پیش از برگزاری انتخابات در امریکا، تقریبا تمامی نظرسنجی ها از پیشتازی جو بایدن در برابر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی و نامزد حزب جمهوریخواه حکایت دارد.
با این حال، تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نشان داد که نتایج نظرسنجی ها برای پیش بینی فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری چندان قابل اتکا نیست. بویژه در کشوری همچون امریکا که فرد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری الزاما واجد بیشتری آرای مردمی نیست و چه بسا همچون انتخابات سال 2000 و 2016 ، فردی با رای مردمی کمتر اما با بهره مندی از آرای بیشتر الکترال کالج، در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی برسد.
با این حال، اکنون نگرانی عمده در امریکا، میزان آرای مردمی و آرای الکترال کالج نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه نیست؛ بلکه نگرانی عمده، میزان سلامت انتخابات و نحوه پذیرش نتایج آن از سوی نامزدهای شکست خورده است.
درهفته های اخیر، ترامپ به کرات اعلام کرده است که برگزاری انتخابات به شیوه پستی، زمینه تقلب گسترده را فراهم می کند. وی همچنین اعلام کرده است که اگر در انتخابات نوامبر به پیروزی نرسد، بدان معنی است که در انتخابات تقلب شده است.
این رویکرد بی سابقه رئیس جمهوری امریکا به موضوع سلامت انتخابات و همچنین تشکیک در پذیرش شکست احتمالی در انتخابات، چشم انداز مبهم و غبارآلودی را پیش روی بایدن و حزب دموکرات ایجاد کرده است.
سران حزب دموکرات معتقدند که ترامپ با ایجاد تشکیک در نظام انتخاباتی، در صدد است در انتخابات به هر قیمتی پیروز شود.
به همین دلیل نیز میشل اوباما، همسر رئیس جمهوری پیشین امریکا در سخرانی خود خطاب به مردم این کشور در کنوانسیون ملی دموکرات ها که به طور آنلاین ایراد شد، گفت: باید به جو بایدن رای بدهیم گویی که زندگی مان به آن بستگی دارد.
البته نظرسنجی ها نشان می دهد که هنوز تعداد زیادی از واجدین حق رای، تصمیم نهایی خود را برای انتخاب میان بایدن و ترامپ نگرفته اند.
از یکسو، ترامپ در تلاش است با دامن زدن به ترس های سیاسی و اجتماعی مردم امریکا، پیروزی بایدن در انتخابات را به منزله فروپاشی کشور و ورود به جنگ داخلی توصیف کند.
از سوی دیگر نیز سوء مدیریت دولت ترامپ در مواجهه با بحران های اقتصادی و اجتماعی ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین، جانبداری رئیس جمهوری امریکا از جریان های نژادپرست در جریان بحران نژادی، نارضایتی ها از جمهوریخواهان را شدت بخشیده است.
همین وضعیت سبب شده است که امریکا در مقابل یکی از غیر قابل پیش بینی ترین انتخابات خود قرار گیرد که پیروزی یا شکست هر یک از دو نامزد اصلی انتخابات با تبعات و پیامدهای گسترده ای همراه شود.