مرز ایران و پاکستان بارها هدف حمله گروههای تروریستی و اشرار مسلح قرار گرفته و تعدادی از نیروهای مرزبانی ایران به شهادت رسیده اند.
به اعتقاد کارشناسان نفوذ جریان های تروریستی از داخل خاک پاکستان به ایران تنها یک علت می تواند داشته باشد و ان ضعف در برخورد جدی با عوامل شرور و تروریست در پاکستان است.
«امتیاز گل» رئیس موسسه تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان در این خصوص تاکید می کند، ارتش و دولت پاکستان باید در چارچوب وظایف تعریف شده خود حرکت کنند.
تجربه نشان داده است، فعالیت عناصر افراط گرا که با تحریکات و حمایت امریکا و برخی کشورهای منطقه بدنبال برهم زدن ثبات و امنیت هستند؛ بسود کشورهای منطقه نیست.
مطمئن ترین راه برای امنیت سازی همکاری میان کشورهای منطقه
«سردار سرلشکر محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران درباره اهمیت حفظ امنیت در منطقه جنوب غرب آسیا می گوید، جمهوری اسلامی ایران مسئولیت مهمی را در مقابله با تهدیدات بر عهده دارد و معتقد است که مطمئن ترین راه برای امنیت سازی همکاری میان کشورهای منطقه و استفاده از ظرفیت های متقابل است.
«غلامعلی خوشرو» نماینده ایران در سازمان ملل هم روز پنجشنبه در نشست سازمان ملل درباره مبارزه با تروریسم درباره ریشه ها و دلایل ظهور پدیده تروریسم گفت:
" لازم است که دولت ها برای برخورد با پدیده پیچیده تروریسم در سطح بین المللی و منطقه ای و دوجانبه به ویژه در زمینه مبادله اطلاعات همکاری کنند."
اهمیت تقویت امنیت مرزهای میان ایران و پاکستان
ژنرال «طلعت مسعود» کارشناس مسایل نظامی در پاکستان در همین خصوص می گوید:
"هر قدر تماس ها و همکاری میان نیروهای نظامی ایران و پاکستان افزایش یابد، امنیت مرزها میان دو کشور نیز به همان میزان تقویت خواهد شد."
در شرایط کنونی منطقه، همکاری تهران و اسلام آباداهمیت بیشتری یافته است. امریکا اکنون سعی دارد بقایای داعش را بعد از سوریه و عراق به درون خاک افغانستان و پاکستان منتقل کند. این احتمال که فعالیت های تروریستی انها در مرزهای ایران،پاکستان و افغانستان افزایش یابد؛ وجود دارد.
پروفسور «سجاد بخاری» مدیر موسسه مطالعاتی سیاسی اسلام آباد ضمن هشدار در این باره می گوید:
"دو کشور همسایه تنها با تعمیق همکاری های فیمابین ضمن شکست تروریستها می توانند امنیت را به منطقه بازگردانند."
آنچه مسلم است، ایران در مبارزه با تروریسم نقش تاثیر گذار خود را اثبات کرده است. افزایش تدابیر امنیتی در مرزها با هدف جلوگیری از ورود تروریست ها به داخل ایران ازجمله اقدامات برای مقابله با تروریسم است.
با این حال تقویت همکاری های امنیتی و تبادل اطلاعات در این زمینه بین ایران و پاکستان برای جلوگیری ازنفوذ تروریست ها درمنطقه امری ضروری به نظر می رسد.
«سعدالله زارعی» تحلیلگر مسایل سیاسی معتقد است:
"...ایران و پاکستان بعنوان دو کشور همسایه می توانند با توسعه همکاری های منطقه ای بیش از گذشته در مسیر استقرار امنیت در منطقه گام بردارند."
مذاکرات سردار سرتیپ پاسدار «محمد پاکپور» فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «بلال اکبر»Bilal Akbar رئیس ستاد ارتش پاکستان در تهران با همین رویکرد انجام شد.
نویسنده: خویی
133/112
بیشتر بخوانید:
تاکید بر ارتقای همکاری اطلاعاتی و امنیتی ایران و پاکستان
توافق ایران و پاکستان برای گسترش همکاری های بندری و ترانزیتی
گزارش: توسعه روابط بندری ایران و پاکستان