در حالی که تنها چند روز به دیدار «انگلا مرکل »صدراعظم آلمان با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه باقی مانده است تحلیلگران خبر گزاری اسپوتنیک به بررسی و تحلیل دستاوردهای احتمالی دیدار این دو رهبر اروپایی پرداخته اند که در ذیل به آن می پردازیم.

به گزارش روز یکشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، با توجه به آنکه بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده قراراست روز دوم ماه مه (12 اردیبهشت ماه ) «انگلا مرکل »صدر اعظم کشور آلمان،«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور کشور روسیه را در اقامتگاه وی در کنار دریای سیاه ملاقات کند بنابر پیش بینی کارشناسان سیاسی محور گفتگوهای طرفین بر موضوع جنگ داخلی اوکراین وروابط متقابل مسکو و برلین متمرکز خواهد بود.

به عقیده ناظران سیاسی، خواه ناخواه نقش سیاسی مرکل به عنوان صدراعظم آلمان و ضامن موفقیت روند صلح در ناحیه شرق اوکراین، بسیار قابل تامل خواهد بود چرا که در واقع او، خود آغاز گر این رویه صلح آمیز بوده است. و نباید فراموش کرد که هم او بود که« فرانسوا اولاند»  رئیس جمهور فرانسه را برای یافتن راه حلی برای بحران اوکراین به پای میز مذاکرات صلح مینسک پایتخت بلاروس کشید.به این ترتیب در صورت شکست این مذاکرات،عواقب احتمالی آن متوجه شخص مرکل خواهد بود.  

اما در عین حال به اعتقاد «الکسی موخین» تحلیلگر روس، علاوه بر اوکراین بحث در باره سوریه نیز از دیگر محورهای  مهم  گفتگوها در  دیدار مرکل و پوتین خواهد بود.

پیتر شولتز، تحلیگر سیاسی از دانشگاه گوتینگن آلمان اما از زاویه ای دیگر به این دیدار می نگرد درهمین راستا وی به مثمر ثمر بودن این  مذاکرات برای بهبود روابط دوجانبه بین آلمان و روسیه به دیده تردید می نگرد.اما در عین حال بهبود روابط دوکشور را باعث کاهش تنش بین آن دو می داند و از نطر او انعطاف بیشتر از سوی مرکل و بازنگری در تحریمهایی که علیه مسکو وضع شده است می تواند سهم بسزایی در بهبود روابط طرفین ایفا کند.

از سوی دیگر امکان طرح مسائلی نظیر ادعای دخالت روسیه در انتخابالت آینده آلمان چندان هم بعید نخواهد بود.

مرکل در حالی روز 2  ماه مه  به دیدار ولادیمیر پوتین می رود که  پیشتر در آذرماه سال 1395 به اتفاق فرلانسوا اولاند رئیس جمهور  فرانسه  با انتشار بیانیه ای از تمدید تحریمها علیه روسیه به  دلیل موضع سیاسی این کشور علیه اوکراین حمایت کردند.

«زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان  نیز  پیشتر گفته بود چشم اندازی برای لغو تحریم های روسیه وجود ندارد.

در همین راستا، سران گروه موسوم به نرماندی شامل کشورهای روسیه، فرانسه، اوکراین و  آلمان چندی پیش   در برلین پایتخت آلمان گردهم آمده و درباره اجرایی کردن پیمان مینسک و پایان دادن به درگیری ها در شرق اوکراین به رایزنی پرداخته بودند.

 تا کنون اعضاء این گروه با هدف برقراری صلح میان گروه های درگیر در شرق اوکراین چندین نشست برگزار کرده اند. در ۱۱ فوریه سال ۲۰۱۵، این گروه (با حضور رهبران اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان) موفق شد توافق صلحی موسوم به «پیمان مینسک» را در شهر «مینسک» پایتخت بلاروس به امضاء برساند.

این توافق مجموعه گام هایی برای اتمام منازعات در مناطق بحرانی شرق اوکراین را در خود جای داده است. توافق مذکور، دربرگیرنده آتش بس، خارج کردن تسلیحات از مناطق درگیری، تبادل زندانیان و انجام اصلاحات قانون اساسی است.

در این میان غرب، روسیه را متهم به دامن زدن به بحران شرق اوکراین می کند حال آنکه روسیه این اتهام را رد کرده  و همواره بر التزام خود به اصول پیمان مینسک پافشاری می کند.121/111

بیشتر بخوانید:

 

آلمان: چشم‌ اندازی برای لغو تحریم‌های روسیه وجود ندارد

تاکید آلمان بر ادامه تحریم های روسیه/ تحلیل

حمایت اولاند و مرکل از تمدید تحریم ها علیه روسیه

آلمان: چشم‌ اندازی برای لغو تحریم‌های روسیه وجود ندارد