ایران پرس - مالزی، اندونزی و فیلیپین درباره همکاری سه جانبه برای مقابله با فعالیت گروه تروریستی داعش و گسترش تفکرات افراطی این گروه تکفیری در منطقه ، به توافق رسیدند.

 توافق این همکاری بین «نجیب تون رزاق» نخست وزیر مالزی، «جوکو ویدودو» و «رودریگو دوترته» روسای جمهوری اندونزی و فیلیپین به دست آمد.

قرار است، این سه کشور همسایه در جنوب شرق آسیا برای دستگیری تروریست ها و جلوگیری از گسترش ایدئولوژی آنها در منطقه همکاری کنند. 

توافق مقامات ارشد مالزی، اندونزی و فیلیپین برای مبارزه مشترک با گروه تروریستی داعش، نشانه نگرانی آنان از تغییر جغرافیای فعالیت داعش پس از تنگ تر شدن حلقه محاصره این گروه در عراق و سوریه است.

برخی منابع می گویند، حدود یکهزار تروریست از مالزی، اندونزی و فیلیپین به گروه تروریستی داعش درمنطقه غرب آسیا پیوسته و بخش مالایی زبان گروه تکفیری داعش را تشکیل داده اند.

بازگشت احتمالی برخی اتباع مالزی، اندونزی و فیلیپین که به گروه داعش در عراق و سوریه پیوستند، موجب افزایش هراس از تهدیدات داعش در این کشورها شده است.

حوادثی که در سال 2016 در اندونزی، مالزی و فیلیپین رخ داد، توجه مقامات امنیتی کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا را به همکاری و ارتباط  تروریست های منطقه ای با برخی از عناصر داعش جلب کرد.

در جولای سال 2016، اولین حمله تروریستی داعش در مالزی انجام شد و نقطه شروع رسمی نگرانیها از نفوذ این گروه به مالزی و تلاش برای تقویت شبکه ارتباطی نیروهای خود در جنوب شرق آسیا را رقم زد.

حضور داعش در جنوب شرق آسیا، نگرانی مشترک اندونزی، فیلیپین و مالزی

انتشار برخی گزارش ها از حضور عناصر داعش در جزیره میندانائو در جنوب فیلیپین و شرایط خاص این منطقه برای ایجاد پایگاه برای این گروه تروریستی در فیلیپین موجب شد خطر داعش در جنوب شرق آسیا به نگرانی مشترک این کشورها تبدیل شود، به ویژه آنکه ایالت صباح مالزی با جنوب فیلیپین و جزیره میندانائو مرز آبی مشترک دارد.

دراندونزی نیز، دستگیری تعدادی از افراد وابسته به گروه تروریستی داعش و تامین کننده مالی آن، زنگ خطر اقدامات افراط گرایانه در این کشور را به صدا در آورده است. 

ربوده شدن دهها ملوان اندونزیایی، مالزیایی و فیلیپینی توسط گروه ابوسیاف که همپیمان داعش شناخته می شود، یکی از دلایلی است که این کشورها را به مبارزه مشترک با تروریسم ترغیب می کند.

گسترش خطر افراط گرایی در جنوب شرق آسیا با سیاست های عربستان برای توسعه نفوذ اندیشه های وهابی و سلفی در این منظقه که داعش محصول چنین نگرشی است، ارتباط مستقیم دارد.

وجود تفکرات نزدیک به اندیشه افراطی و وهابی در برخی کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله در مالزی که دولت عربستان برای ترویج آن میلیون ها دلار هزینه کرده، سبب شده است این سیاست خطرناک ریاض در منطقه، زمینه ساز بی ثباتی منطقه و فعالیت گروه های تروریستی شود.

گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد، دولت عربستان برای ترویج عقاید خطرناک وهابی در مالزی و اندونزی، از راههای مختلف از جمله کمک به برخی مراکز آموزشی مروج تفکرات افراطی یا اعطای بورسیه به جوانان این دو کشور، درصدد تربیت افرادی است که در پوشش مبلغان مذهبی، خشونت و تروریسم را ترویج می کنند.116/111

بیشتر بخوانید

تلگرام، مسیر جدید داعش برای تبلیغ و جذب نیرو در مالزی

تاکید بر ضرورت مقابله با افراط گرایی در اندونزی / تحلیل

 بازداشت تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش در اندونزی 

آمادگی رئیس جمهوری فیلیپین برای مذاکره با ابوسیاف/ تحلیل