در روزهای اخیر خبرهای منتشر شده بود مبنی بر اینکه عربستان سعودی از طریق برخی بازیگران ثالث و میانجی گر از جمله "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق، خواستار گفتگو با جمهوری اسلامی ایران برای کاهش تنش در روابط دوجانبه شده است.
"علی ربیعی" سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران دوشنبه گذشته با بیان «اینکه پیغام هایی از سوی سران برخی کشورهای از سوی عربستان آورده بودند، صحیح است»، گفت: «اگر عربستان واقعاً به دنبال تغییر رفتارش باشد، ما استقبال می کنیم.»
"عادل الجبیر" اما، در توئیت هایی ادعا کرد که عربستان خواستار گفتگو با ایران نشد. در همین حال "الجبیر" بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی، توسعه موشک های بالستیک و هرج و مرج سازی در منطقه متهم کرد.
اظهارات الجبیر بیش از هر چیز وضعیت کنونی آل سعود را در منطقه غرب آسیا نشان می دهد.
حکومت سعودی که انتظار داشت با حمایت آمریکا و برخی کشورهای عربی و همچنین در سایه نزدیکی به رژیم صهیونیستی موقعیت برتر منطقه ای پیدا کند، با گذشت ۹ سال از اعتراض های عربی شاهد تضعیف موقعیت منطقه ای خود و حتی شکست در جنگ علیه فقیرترین کشور عربی است.
علاوه بر این، الگوی رفتاری دولت آمریکا در قبال عربستان که آنرا " گاو شیرده" می داند و به هر بهانه ای تلاش می کند دلارهای نفتی این کشور را به دست آورد. این الگوی رفتاری آمریکا نه تنها مطالبه ریاض را از واشنگتن تامین می کند بلکه سبب " تحقیر" این کشور شده است.
عربستان عامل این وضعیتی که گرفتار آن شده است را در الگوی رفتاری و سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران می داند. در واقع، عادل الجبیر و برخی دیگر از مقامات سعودی از جمهوری اسلامی عصبانی هستند.
"الجبیر" جمهوری اسلامی را به حمایت از تروریسم متهم کرده است، در حالی که منبع تغذیه فکری گروههای تروریستی، تعالیم وهابیت است. همچنین مطابق اسناد متعدد ریاض یکی از موسسین و حامیان اصلی گروههای تروریستی به خصوص گروههایی است که در سوریه حضور داشته اند و برخی از این گروهها هنوز هم در حال جنگ با نظام سوریه هستند.
وزیر مشاور سعودی در امور خارجه مدعی شد جمهوری اسلامی ایران عامل شکل گیری هرج و مرج در منطقه است. این ادعا در حالی است که یکی از دلایل شکل گیری و گسترش هرج و مرج، جنگ است. جنگی که عربستان سعودی از مارس ۲۰۱۵ علیه یمن، فقیرترین کشور عربی منطقه غرب آسیا ایجاد کرد که پنجاه و پنجمین ماه خود را پشت سر می گذارد، یکی از مهمترین علل و منابع هرج و مرج و ناامنی در منطقه است. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره ضمن مخالفت قاطع با این جنگ، پایان آنرا خواستار شده است.
"عادل الجبیر" جمهوری اسلامی ایران را به توسعه توانمندی موشکی متهم کرده است، در حالی که جمهوری اسلامی ایران از یک سو بر اساس نیاز دفاعی خود توانمندی موشکی اش را توسعه می دهد و از سوی دیگر موشک های خود را علیه هیچ کشوری به کار نگرفته است. این در حالی است که عربستان سعودی بزرگترین وارد کننده تسلیحات در جهان است و این تسلیحات را نیز علیه کشورهای دیگر منطقه بهره می گیرد و در اختیار گروههای تروریستی نیز قرار می دهد.
ادعاهای عادل الجبیر ناشی از این است که عربستان امروز در منطقه دچار سردرگمی شده و به نوعی "عصبانیت سیاسی" است و شاهد موضع برتر جمهوری اسلامی ایران در منطقه است. 139/118
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
تکرار ادعاهای بیاساس "عادل الجبیر" علیه ایران
گزافه گویی جدید «عادل الجبیر» علیه ایران